Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Πρίφτης – «Δεν είμαστε ομάδα Hollywood με σταρ»

Πρίφτης – «Δεν είμαστε ομάδα Hollywood με σταρ»

Πρίφτης

Ο Δημήτρης Πρίφτης φιλοξενήθηκε στην Nova μαζί με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Αρχικά για το ματς με την Μονακό, αύριο Πέμπτη (30/9) είπε: «Η αλήθεια είναι ότι σε πρώτη ματιά δεν βοηθάει, αλλά αν καταφέρεις σε αυτό το δύσκολο πρόγραμμα να το πω σε εισαγωγικά να κλέψεις κάποιες νίκες αυτό αυτόματα θα το κάνει να γυρίσει αντίστροφα, προς όφελός σου και όταν το πρόγραμμα φτιάξει θα έχεις ένα πλεονέκτημα. Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με τον Γιώργο (σ.σ. Μπαρτζώκα), δεν κοιτάω κι εγώ το πρόγραμμα αλλά κάθε παιχνίδι όπως έρχεται. Ειλικρινά τώρα αν με ρωτήσετε μετά τις 5 πρώτες αγωνιστικές, θα δυσκολευτώ να θυμηθώ τα παιχνίδια. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στην επόμενη μέρα. Αυτό νομίζω είναι το καλύτερο, είτε είναι στην Euroleague, είτε στο ελληνικό πρωτάθλημα, ώστε να μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο τη δεδομένη στιγμή, στην στιγμή που παίζουμε. Τώρα αν κοιτάς πιο κάτω ίσως να χάσεις το παιχνίδι που παίζεις. Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη λογική».

«Δεν είμαστε ομάδα Hollywood με σταρ»

Στη συνέχεια ο Πρίφτης μίλησε για την περσινή χρονιά, αλλά και για τη φετινή κάνοντας έναν ιδιαίτερο παραλληλισμό: «Ο Παναθηναϊκός είχε πέρσι μία δύσκολη χρονιά στην Euroleague, σε μία δύσκολη γενικότερη χρονιά λόγω Covid-19, που τα δεδομένα άλλαζαν κάθε βδομάδα. Νομίζω ότι στην Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε, το οποίο καμία φορά το θεωρούμε αυτονόητο αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να συμβεί. Προφανώς η χρονιά που διανύει ο Παναθηναϊκός, όπως και η προηγούμενη είναι ιδιαίτερη, θα τις έλεγα επιβίωσης. Ξέρετε πως η φιλοσοφία είναι σε ένα περιορισμένο πλαίσιο. Φτιάξαμε μία ομάδα μέσα στα πλαίσια που μπορούσαμε, η οποία νομίζω ότι έχει αρκετά στοιχήματα. Μελετήσαμε όσο πολύ μπορούσαμε για να κάνουμε προσεγμένες επιλογές και δημιουργήσουμε μία ομάδα που καταρχήν θα έχει κίνητρο. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να έχει κίνητρο. Στερούμαστε εμπειρίας. Δεν είμαστε μια ομάδα “Hollywood” μια ομάδα με σταρ, αλλά μια φθηνή παραγωγή. Κι αυτό είναι και το στοιχείο που πρέπει να δείχνουμε σε κάθε ματς. Να δείχνουμε το “όλοι μαζί”».

Η αμυντική φιλοσοφία

Σχετικά με την αμυντική φιλοσοφία που έχει επιλέξει, ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε: «Σε πρώτη φάση είναι το πιο εύκολο να ξεκινήσεις, γιατί το βασικό συστατικό είναι η προσπάθεια. Δεν είναι εύκολο, αλλά μπορείς να πεις ότι θα δώσω το 100% μου και θα προσπαθώ κάθε μέρα και σε κάθε φάση. Ανεξάρτητα από την τακτική που θα επιλέξεις να παίξεις και τη συνεργασία. Άρα νομίζω ότι αυτό είναι θεμελιώδες και από εκεί και πέρα όλα χρειάζονται χρόνο. Για μία ομάδα σαν εμάς, παρόλο που έχουμε κρατήσει κάποιους παίκτες από την περσινή σεζόν, έχουμε έναν κορμό από κάποιους ρολίστες κυρίως παίκτες, αλλά και από Έλληνες παίκτες κι αυτό είναι θετικό. Όμως η παρουσία η δική μου είναι κάτι νέο στο οποίο όλοι πρέπει να προσαρμοστούν. Όπως κι εγώ στα παιδιά και στην ομάδα που έχουν φτιάξει. Οι ξένοι είναι όλοι καινούρια παιδιά και νομίζω ότι είναι μία διαδικασία που πρέπει να διανυθεί. Είναι μια διαδικασία εκπαιδευτική, εμπειριών. Ώστε να φτάσεις σε ένα σημείο να παίζεις καλά και είναι κάτι που όλες οι ομάδες το έχουν ανάγκη».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69 (vid)

Η Μπαρτσελόνα το 1-1, ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ο Ολ…