Κεντρική Basket League Άρης Οριστικά δίχως ban, με όλους τους παίκτες κόντρα στη Λάρισα

Οριστικά δίχως ban, με όλους τους παίκτες κόντρα στη Λάρισα

aris sima basket

Πολύ σημαντική είδηση για τον Άρη… Οπως έγινε γνωστό από την ΚΑΕ, “εξαφανίστηκαν” τα ban που ταλαιπωρούσαν τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια και έτσι καρποφόρησε η μεγάλη προσπάθεια της διοίκησης. Ο Άρης θα είναι πλήρης κόντρα στη Λάρισα για το ματς Κυπέλλου, μιας και η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε τα δελτία των ξένων αθλητών από την ΕΟΚ.

Η ΚΑΕ αναφέρει:

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την άρση και των οκτώ bans από τη FIBA, τα οποία βάραιναν την ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Μετά από προσπάθεια μηνών, η ομάδα μας απαλλάχθηκε από ένα μεγάλο βάρος, το οποίο της στερούσε το δικαίωμα «ελεύθερων» μεταγραφών. Για να επιτευχθεί η άρση οκτώ bans, σε μία δύσκολη περίοδο και χωρίς έσοδα στα ταμεία της ΚΑΕ από εισιτήρια ή τηλεοπτικά δικαιώματα, χρειάστηκε σημαντική οικονομική συμβολή. Από τη διοίκηση της ΚΑΕ, αλλά και ανθρώπους που βοήθησαν σ’ αυτήν τη δύσκολη συγκυρία και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό, διατέθηκε ένα ποσό της τάξης των 300.000, ώστε να επιτευχθούν οι οκτώ συμφωνίες.

Στις τρεις από τις οκτώ περιπτώσεις, αυτές των Γουίλ Κάμινγκς, Έρικ Μπάκνερ και Κάιλ Γουίβερ, υπήρξε πλήρης εξόφληση, κάτι που σημαίνει ότι οι εν λόγω υποθέσεις διευθετήθηκαν οριστικά. Στις υπόλοιπες πέντε, των Τάντιγια Ντραγκίτσεβιτς, Ντέβιν Μαρμπλ, Μάικλ Τζένκινς, Βασίλη Καββαδά και Βίκτορ Σανικίτζε, επιτεύχθηκαν διακανονισμοί.

Η μοίρα (…) το έφερε έτσι, ώστε οι διοικήσεις Πρωτοδικείου της ΚΑΕ ΑΡΗΣ να άρουν συνολικά 16 bans (οκτώ το 2014 και ισάριθμα φέτος), τα οποία «κληρονόμησαν» από τους ιδιοκτήτες της ομάδας. Η προσπάθεια, φυσικά, δε σταματά εδώ. Άλλωστε, οι «πληγές» του παρελθόντος είναι ακόμα ανοιχτές και καθημερινά η ΚΑΕ καλείται να αντιμετωπίσει θέματα που έχουν να κάνουν με οικονομικές υποχρεώσεις από παλιότερες σεζόν.

Η προσπάθεια είναι καθημερινή και συνεχής. Παράλληλα με την άρση των bans, διευθετήθηκαν οριστικά κι άλλες υποθέσεις πιστωτών οι οποίοι είχαν λαμβάνειν από την ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Όμως οι υποχρεώσεις είναι, ακόμα, πολλές. Από την πλευρά μας, καλούμε τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα με την αγορά εισιτηρίου διαρκείας. Ο ΑΡΗΣ είναι μία από τις πιο παραδοσιακές ομάδες της Ευρώπης και το γεμάτο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο είναι σήμα κατατεθέν. Φέτος, γίνεται μία νέα αρχή και στο αγωνιστικό σκέλος, με ένα ανανεωμένο και νεανικό ρόστερ, το οποίο υπόσχεται «μάχη» σε κάθε αγώνα.

Σ’ αυτήν τη μάχη, ο ΑΡΗΣ θέλει στο πλευρό του τον «έκτο παίκτη» της ομάδας, τον κόσμο του, στη διπλή προσπάθεια που γίνεται, για την επιστροφή στις επιτυχημένες σεζόν και για τη συνέχιση της προσπάθειας για την οικονομική εξυγίανση της ΚΑΕ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Άρης: Χωρίς Σταρκ αλλά με Μποχωρίδη στην Αθήνα

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης στην αποστολή του Άρη για το ματς με το Περιστέρι. Ο Άρης αντιμετωπί…