Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός: Τα πρώτα δείγματα της ομάδας γυναικών

Ολυμπιακός: Τα πρώτα δείγματα της ομάδας γυναικών

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ γυναικών ένα μήνα πριν την έναρξη έναρξη των επίσημων αγωνιστικών του υποχρεώσεων και έχει δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής. Γράφει ο Αναστάσης ΚατσαβόςΟ Ολυμπιακός βρίσκεται περίπου ένα μήνα πριν την έναρξη του Ελληνικού Πρωταθλήματος.

 

Οι «ερυθρόλευκες» θα αντιμετωπίσουν στην πρεμιέρα τον αξιόμαχο και δυναμικό ΠΑΣ Γιάννινα στις 17 Οκτώβρη. Το παιχνίδι θα γίνει στην πόλη Ηπείρου.

Ακόμα, υπενθυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στους ομίλους του Eurocup γυναικών. Οι Πειραιώτισσες γυρνούν εκεί που ανήκουν και πάλι, καθώς η περασμένη περίεργη σεζόν είναι πια παρελθόν.

Ο Ολυμπιακός, ξεκινά τις υποχρεώσεις του στο Eurocup Γυναικών, στις 21/10 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ.

 

Το νέο ρόστερ


Ο Ολυμπιακός, μετά και την οδυνηρή απώλεια του περσινού πρωταθλήματος, φαίνεται να μπορεί να χτίσει καλύτερη ομάδα.

Αφενός η αύξηση των ξένων παικτριών από τρεις σε τέσσερις, βόλεψε αρκετά το τεχνικό επιτελείο.  Μπόρεσαν να κάνουν ακόμα μια ποιοτική προσθήκη και να «μεγαλώσουν» το ρόστερ των «παιζούμενων» καλαθοσφαιριστριών.

Αυτό είναι πολύ χρήσιμο, καθώς από φέτος υπάρχουν και πάλι πρωτάθλημα, κύπελλο και Eurocup.

Η προσθήκη της Τόλφρι, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη. Η Αμερικανίδα γκαρντ όσο μπόι δεν έχει, τόσο δυναμισμό προσθέτει.

Πιέζει πολύ καλά τη μπάλα όταν αμύνεται. Ακόμα, έχει καλό τρίποντο και μαζί με τη Σταμολάμπρου συνθέτουν πολύ καλό δίδυμο στα γκαρντ.

Έτσι, όταν η μια οργανώνει, η άλλη μπορεί να σκοράρει και το ανάποδο.

Ένα άλλο δίδυμο που μπορεί να… «παίξει», είναι το Αλεξανδρή-Σταμολάμπρου, που έχει και την περσινή εμπειρία.

Στα γκαρντ, υπάρχει ακόμα και η Νικολοπούλου, η οποία συμβάλλει τόσο σε οργάνωση, όσο και σε σκορ.

Όσον αφορά τις γκαρντ, υπάρχει σχετική αναβάθμιση. Ο Ζίμπαρτς και το επιτελείο του,  περιμένουν να δουν να «μπαίνει» και η Σύρρα στο παιχνίδι, μόλις ξεπεράσει τον τραυματισμό της.

 

Προσέθεσε μέγεθος στις φόργουορντ

Ο Ολυμπιακός, είδε πέρσι να χάνει αρκετές μονομαχίες κάτω από το καλάθι. Η… τίμια Στεφανία Κόστοβιτς έκανε ότι μπορούσε, ωστόσο δεν υπήρχε καμία άλλη να υπερασπιστεί την «ερυθρόλευκη» ρακέτα με αξιοπρέπεια. Έτσι, φάνηκε το κενό απέναντι σε παίκτριες όπως η θηριώδης Λεουτσάνκα.

Φέτος, ο Ολυμπιακός, έχει πάρει τόσο την Βίτολα στο «4-5», όσο και τη Χάμπλιν για το «5». Οι δυο πανύψηλες φόργουορντ, δίνουν μέγεθος κάτω από το καλάθι.

Βέβαια, περιμένουμε να επιστρέψει η Χάμπλιν από τραυματισμό, οπότε και θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Αυτό που έχει δείξει η Βίτολα είναι ενθαρρυντικό. Η 30χρονη φόργουορντ,  αξιοποιεί το ύψος της πολύ καλά.

Αφενός όταν βυθίζεται στη ρακέτα, μπορεί να δώσει πάσα έξω, ενώ είναι και μαχητική στο ριμπάουντ.

Θα δούμε κατά πόσο μπορεί να βελτιώσει την ταχύτητα των αντιδράσεων της και κατά πόσο θα επηρεάσει το γεγονός ότι δεν έχει πολύ όγκο.

Από εκεί και πέρα στο «3» η Κούπερ μπορεί να γίνει ένα «υπερόπλο» για τους Ζίμπαρτς – Καλτσίδου. Η 26χρονη Αμερικανίδα, κάνει στο παρκέ πολλές δουλειές. Είναι σχετικά προσηλωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα, ενώ ταυτόχρονα είναι κίνδυνος θάνατος, όχι τόσο σκορ αυτό καθαυτό, όσο στη συμμετοχή της στην επίθεση.

Μπορείς να την δεις κυριολεκτικά «παντού». Να κόβει μέσα στην Elbow line να βρει πάσα, να ψάχνει έξω τις γκαρντ, να βάζει σουτάκια μέσης απόστασης. Γεμίζει το παιχνίδι όταν είναι μέσα.

Η μαχητική και δυναμική Ιωάννα Δίελα είναι το ιδανικό συμπλήρωμα στα φόργουορντ. Έχει κοινά χαρακτηριστικά με την Κούπερ, χωρίς να έχει όμως τον ίδιο όγκο.

Δείχνει να έχει προσαρμοστεί στο Φαληρικό περιβάλλον και έχει εμπειρία από πρωταθλητισμό, ως μέλος του περσινού Παναθηναϊκού.

Τα ερωτηματικά

Ένα από τα ερωτηματικά του φετινού «νέου» Ολυμπιακού είναι το αν μπορεί να κατακτήσει ομοιογένεια. Επίσης, κατά πόσο μπορεί να κοντράρει τις «μεγάλες» ομάδες του Eurocup.

Από αγωνιστικής άποψης, είναι απαραίτητο ο Ολυμπιακός να αποκτήσει σκληράδα στην άμυνα ειδικά κάτω από το καλάθι.

Όσο για την περιφέρεια, θα αντιμετωπίσει πιο πολλές αντιπάλους με την κλάση της Ριντ φέτος και θα πρέπει να ανταποκριθεί.

Ακόμα, ας μην ξεχνάμε ότι και το Ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο με την είσοδο τέταρτης ξένης παίκτριας.

Ένα ερώτημα που παραμένει, είναι αν μπορούν να διαχειριστούν μια σεζόν με τρεις ομάδες υποψήφιες για πρωτάθλημα και Κύπελλο, σε συνδυασμό με τα Ευρωπαϊκά ματς.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός φέτος, άλλαξε προσανατολισμό, φέρνοντας καλύτερες ξένες παίκτριες. Το ακόμα καλύτερο βέβαια είναι ότι υπάρχουν στο ρόστερ «μπαρουτοκαπνισμένες» Ελληνίδες, που ξέρουν από τίτλους.

Τα πρώτα δείγματα είναι μεν θετικά, ωστόσο, πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…