Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός: Μια Συνέντευξη που τα είχε όλα [vid]

Ολυμπιακός: Μια Συνέντευξη που τα είχε όλα [vid]

5385806

Ο Ολυμπιακός διοργάνωσε στο ΣΕΦ μια Συνέντευξη Τύπου που τα είχε όλα. Το τιμητικό «αντίο» στον άλλοτε αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη ήταν όπως έπρεπε.

Είχε τους διοικούντες την ΚΑΕ Ολυμπιακός, είχε Γιάννη Αντετοκούνμπο, είχε ωραίες ερωτήσεις και δημοσιογράφους. Ακόμα, είχε την οικογένεια του, τόσο τη μπασκετική, όσο και την φυσική.

Σίγουρα ελέω κορωνοϊού, δεν επετράπη η είσοδος του κόσμου μαζικά ωστόσο και για αυτό οι πρόεδροι των «ερυθρόλευκων» είχαν τη λύση.

Συγκεκριμένα, όπως είπαν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, θα διεξαχθεί ένα φιλικό τον Σεπτέμβριο του 2022 προς τιμήν του Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά τα όσα είπαν οι ηγέτες των Πειραιωτών:

«Θα γίνει ένα μεγάλο φιλικό, για να τιμηθεί ο Βασίλης τον Σεπτέμβριο του 2022. Δεν έχουμε επιλέξει ακόμα αντίπαλο, αλλά θα είναι πολύ καλός, για να τιμηθεί ο Βασίλης και να γεμίσει το ΣΕΦ για τον Βασίλη».

Για το αν θα αποσυρθεί η φανέλα με το Νο. 7: «Θα κάνετε υπομονή μέχρι το Σεπτέμβριο, για το φιλικό που είπαμε…».

Για την κορυφαία στιγμή του Σπανούλη με τα «ερυθρόλευκα» είπε ο Π. Αγγελόπουλος: 

«Θα διαλέξω πέντε επιτεύγματα του Ολυμπιακού με τον Βασίλη. Ο τελικός του ’12 με το νικητήριο καλάθι του Πρίντεζη και την ασίστ του Σπανούλη.

Η κατάκτηση της Euroleague το ’13 με τα πέντε τρίποντα του Βασίλη στο δεύτερο ημίχρονο. Η πρόκριση στον τελικό του 2015, είναι από τις καλύτερες ανατροπές του Βασίλη και του Ολυμπιακού.

Το πρωτάθλημα του 2016 στην Ελλάδα. Και η πρόκριση στον τελικό του 2017 στην Κωνσταντινούπολη».

Η παρέμβαση του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

Ο Γιάννης δε θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο γεγονός. Ο MVP  των τελικών του NBA, παρενέβη στην εκδήλωσε με ολιγόλεπτο βίντεο. Εκεί, όπως τόνισε ο Έλληνας σταρ, χωρίς τον Βασίλη δε θα υπήρχε Γιάννης.

«Σε ευχαριστώ για όσα έχεις κάνει για το μπάσκετ και για εμένα. Τη νοοτροπία σου λίγοι την είχαν. Γι’ αυτό ήσουν από τους καλύτερους στην Ευρώπη.

Δεν ήσουν ο πιο ψηλός ή ο πιο γρήγορος ή ο πιο δυνατός, αλλά ήσουν killer και δούλευες σκληρά. Έμαθα πάρα πολλά για εσένα και συνεχίζω. Όπως εσύ πήρες τη σκυτάλη από τον Γκάλη, έτσι την παίρνω κι εγώ από εσένα.

Σε αγαπάμε. Να περάσεις χρόνο με την οικογένειά σου. Μάθαμε πολλά από τον Γκάλη, μάθαμε πάρα πολλά και από εσένα. Χωρίς Νίκο δεν θα υπήρχε Βασίλης και χωρίς Βασίλη δεν θα υπήρχε Γιάννης»

Η ερώτηση του Γιώργου Κογκαλίδη για τον Overfm:

Ο δημοσιογράφος του Overfm, Γιώργος Κογκαλίδης παραβρέθηκε στη Συνέντευξη προς τιμήν του Σπανούλη στο ΣΕΦ. Η ερώτηση του ήταν σχετική με τον ημιτελικό της Ευρωλίγκας το 2015, ενάντια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ερώτηση: «Στον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στη Μαδρίτη είχες 0/11 σουτ. Μετά βάζεις 11 πόντους σερί και γυρίζει το ματς με την ΤΣΣΚΑ και πηγαίνει ο Ολυμπιακός στον τελικό. Αυτό λογικά δε γίνεται. Δηλαδή ο οποιοσδήποτε λογικός παίκτης μετά από 11 σουτ δε συνεχίζει να σουτάρει. Γιατί δε σταμάτησες; Είχες τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου; Δεν μετρούσες; Ή θεωρούσες ότι μπορείς να τα καταφέρεις;

Απάντηση: «Ήταν έτσι δομημένη η ομάδα, ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι ένιωθα μεγάλη αυτοπεποίθηση και ποτέ δεν κοιτούσα τι γινόταν στην επόμενη φάση, παρά μόνο πότε θα μπει το επόμενο σουτ. εκείνες τις στιγμές δεν έχεις πολλά να σκεφτείς, απλά πρέπει να είσαι ο εαυτός σου.

Παίρνοντας πάσα από την ερώτησή σου θέλω να πω ότι είχα την ευλογία και την τύχη,  να έχω καταπληκτικούς συμπαίκτες. Πραγματικά, όπως είπαν και οι Πρόεδροι, αν και είχαμε μικρό μπάτζετ χτίσαμε καταπληκτικές ομάδες. Εκτός από καταπληκτικές ομάδες είχαμε και καταπληκτικές σχέσεις.

Νιώθω πολύ περήφανος για αυτό γιατί όπως είπα και στην αρχή δεν ήταν όλα αγγελικά πλασμένα. Ήμασταν όμως πάντα σαν οικογένεια. τους ευχαριστώ για τις καταπληκτικές στιγμές που ζήσαμε ήταν μεγάλοι μπασκετμπολίστες. είναι μια σχέση ζωής. είναι για εμένα το πολυτιμότερο τρόπαιο.

Τέλος, οι διοικούντες την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ, σχολίασαν και το «Μέχρι Τέλους». Όπως τόνισαν, η κίνηση έτυχε μεγάλης στήριξης και επέφερε αλλαγές.

Αναλυτικά τα όσα είπαν οι πρόεδροι:

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Η απόφαση για το «μέχρι τέλους» ήταν δύσκολη, αλλά η καλύτερη απόφαση που πήραμε με τον Παναγιώτη. Ήταν ο μόνος τρόπος να αλλάξει η κατάσταση και δικαιωθήκαμε. Βλέπετε τις αλλαγές. Είναι εδώ ο κ. Λιόλιος και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Κάποιος έπρεπε να πάρει τη δύσκολη απόφαση θυσιάζοντας κάποια πράγματα. Όλοι μας στήριξαν, μας έλεγαν να μην αλλάξουμε γνώμη. Δεν αλλάξαμε και είμαστε χαρούμενοι. Πήγε πολύ καλά αυτή η απόφαση».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Το «μέχρι τέλους» είναι η καλύτερη απόφαση που έχουμε πάρει τα τελευταία χρόνια. Όλοι σας βλέπετε κάτι καλύτερο να έρχεται. Θέλω να δώσω δημόσια συγχαρητήρια στον κ. Λιόλιο για την νίκη του και εύχομαι να πάει καλύτερα το μπάσκετ».

Δείτε ολόκληρη τη Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…