Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ο κανονισμός του ΝΒΑ που έρχεται σε Ευρωλίγκα και Eurocup

Ο κανονισμός του ΝΒΑ που έρχεται σε Ευρωλίγκα και Eurocup

Euroleague

Τα τελευταία χρόνια η Ευρωλίγκα (μαζί και το Eurocup) εγκαθιστούν  όλο και περισσότερες… ιδέες από το ΝΒΑ. Μία από αυτές θα εφαρμοστεί στη νέα αγωνιστική περίοδο και θα είναι το «challenge» των προπονητών.

Πιο συγκεκριμένα οι κόουτς θα έχουν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν.. Θα μπορουν να ζητήσουν την επανεξέταση μίας φάσης που έχουν υποδείξει οι ρέφερι, μέσω του Instant Replay. Αυτό το δικαίωμα θα το έχουν μόνο μία φορά σε κάθε αγώνα, είτε αυτό θα είναι στην κανονική διάρκεια, είτε στην παράταση.

Εννοείται πως το δικαίωμα αυτό θα δίνεται μόνο σε φάσεις, οι οποίες επιδέχονται επανεξέτασης μέσω του instant replay.

Σε αντίθεση με το ΝΒΑ, οι προπονητές σε Ευρωλίγκα και Eurocup θα μπορούν να ζητήσουν το challenge όταν η μπάλα δεν παίζει, χωρίς να καλέσουν απαραίτητα τάιμ άουτ. Δηλαδή, κατά τη διάρκεια ενός τάιμ άουτ, πριν γίνει μία επαναφορά, πριν δοθεί η μπάλα στον παίκτη που θα εκτελέσει ελεύθερες βολές ή πριν ένα τζάμπολ.

Οι προπονητές για να ζητήσουν το «challenge» από τους διαιτητές θα πρέπει να στριφογυρίσουν τον δείκτη του χεριού τους. Στο τέλος, όταν θα έχει γίνει η επανεξέταση της φάσης, τότε θα ανακοινώνεται και το αποτέλεσμα.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάρι: «Έβαλα τα δυο από τα πέντε σουτ»

Για το βίντεο με τα 5/5 σουτ μίλησε ο Στεφ Κάρι. Ο σουπερστάρ των Ουόριορς Στεφ Κάρι, σε δ…