Κεντρική NBA Ο Γιάννης είναι πραγματικός σταρ για το λαό [vid]

Ο Γιάννης είναι πραγματικός σταρ για το λαό [vid]

Γιάννης

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να λάμπει και εκτός παρκέ… Δεν είναι ότι λέει λόγια! Είναι ότι τα πιστεύει. Μας κάνει να βλέπουμε πάντα τον μικρό  Γιαννάκη από τα Σεπόλια.

Ναι! Τον Γιαννάκη του Τσαρλς και της Βερόνικας που δε σταμάτησαν ποτέ την προσπάθεια. Που διάλεγαν ποια μέρα θα φάνε. Που από την Ελλάδα, κράτησαν μόνο την αλληλεγγύη που δέχτηκαν και όχι τα άσχημα. Που πέρασαν από σαράντα κύματα και έφτιαξαν καταπληκτικά παιδιά. Ανθρώπους γεμάτους σέβας και σεμνότητα.

Όπως λέει και ο Γιάννης, οι γονείς του δε σταμάτησαν πουθενά. Είναι αλήθεια. Ο Τσαρλς και η Βερόνικα μπορεί να μην είχαν να φάνε αλλά κάθε πρωί, τραγουδούσαν το κοκοράκι στα μωρά τους…

Αυτή την αγωνιστικότητα και την αισιοδοξία την έχουν μεταδώσει στα παιδιά. Ο Γιάννης, την έχει μετατρέψει σε πρωταθλητισμό. Σε εθισμό όπως λέει για επιτυχίες. Σε εργατικότητα.

Ο Θανάσης την έχει μετατρέψει σε ενέργεια μέσα στα παρκέ. Σε ακατάπαυστη προσπάθεια στην άμυνα. Σε σεμνότητα και αποδοχή ρόλου σε κάθε του ομάδα.

Δεν ξέρω πώς να σας το πω. Βρίσκουν τον τρόπο να χαμογελούν. Βρίσκουν το κλειδί της ευτυχίας με έναν τρόπο.

Η παρουσία δεν αντικαθίσταται από την επιτυχία

Είναι πολύ όμορφο, να βλέπεις ότι άνθρωποι που κάποια στιγμή λόγω του ταλέντου και της δουλειάς του ανήλθαν οικονομικά, δεν ξέχασαν από πού ξεκίνησαν.

Η ατάκα του Γιάννη για τον πατέρα του κρύβει μεγάλη αλήθεια. Πιστέψτε με, για να έχεις κάποιους ανθρώπους κοντά σου, ανταλλάσσεις κάθε επιτυχία.

Ανταλλάσεις κάθε καλή στιγμή, προκειμένου να σου πουν μια κουβέντα. Μια συμβουλή. Να δεις αν χαίρονται αν λυπούνται. Υπάρχει ένα κενό δυσαναπλήρωτο.

Η παρουσία κάποιων αγαπημένων προσώπων όπως ο πατέρας και η μητέρα δεν αντικαθίσταται. Δεν αναπληρώνεται από την οποιαδήποτε επιτυχία.

Γιαυτό και ο Έλληνας σταρ προτιμά να πουλά cidi και να είναι το «μαυράκι» για τους ρατσιστές, παρά ο πρωταθλητής NBA που κάνει υπερήφανους τους Έλληνες απανταχού της γης.

Πραγματικός Σταρ για το λαό

Ο Γιαννάκης από τα Σεπόλια και μεγάλωσε και έγινε πραγματικός σταρ. Γιατί ξεπέρασε το ρατσισμό. Δε σταμάτησε να προσπαθεί για το όνειρο του.

Ακόμα και όταν στάθηκε τυχερός και τον εντόπισαν οι ατζέντηδες, δεν επαναπαύθηκε. Συνέχισε τη δουλειά. Το κίνητρό του για επιτυχία αυξήθηκε.

Είναι πραγματικός σταρ για το λαό, γιατί δε μένει στα του μπάσκετ. Έχει κοινωνική δράση μέσα από το μπάσκετ. Ακόμα και εκτός μπάσκετ για ότι τον ενοχλεί όπως ο ρατσισμός παίρνει θέση.

Συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος δεν το εξετάζω. Είναι σημαντικό όμως ότι δε μένει απομοωμένος με την πορτοκαλί θεά, αλλά παίρνει θέση για όλα.

Άνθρωποι όπως οι Αντετοκούνμπο είναι καλό να μιλούν. Μας δείχνουν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή. Μας δείχνουν ότι η ζωή είναι να πέφτεις 10 και να σηκώνεσαι 11 φορές…

Η ευτυχία βρίσκεται στους ανθρώπους. Όχι στα λεφτά και στο σταριλίκι…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Καθοριστική η ένταση των Γκος και Ουόκαπ»

 Στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμ…