Κεντρική NBA NBA: Στενός κλοιός για τους μη εμβολιασμένους
NBA

NBA: Στενός κλοιός για τους μη εμβολιασμένους

ΝΒΑ

Αρκετά αυστηρά αναμένεται να είναι τα πρωτόκολλα κατά του κορονοϊού στο NBA για τους παίκτες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Το σχετικό υπόμνημα περίπου 65 σελίδων,  εστάλη το βράδυ της Τρίτης (28/09) στους 30 συλλόγους από τη λίγκα. Αυτό έγινε προκειμένου να οριστικοποιήσει, σε συμφωνία με την ένωση παικτών (NBPA), τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τεθούν σε εφαρμογή τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Οι περιορισμοί του πρωτοκόλλου μοιάζουν πολύ με αυτούς που επιβλήθηκαν την περασμένη σεζόν, πριν να είναι διαθέσιμο το εμβόλιο. Οι περιορισμοί θα είναι αυστηροί για τους μη-εμβολιασμένους, που σήμερα αντιπροσωπεύουν το 10% του συνόλου των παικτών.

Όπως ορίζει το πρωτόκολλο, οι παίκτες που παίζουν στο ΝΒΑ, θα πρέπει να υποβάλλονται σε καθημερινές εξετάσεις, κατά την διάρκεια των ημερών προπόνησης, ταξιδιού και αγώνα, σε αντίθεση με το επονομαζόμενο προσωπικό «επιπέδου 1», δηλαδή προπονητές και οποιονδήποτε άλλο εργαζόμενο που έχει εμβολιασθεί.

Επιπλέον, στα μη εμβολιασμένα άτομα θα απαγορεύεται να τρώνε στο ίδιο δωμάτιο με άλλον παίκτη ή μέλος του προσωπικού του «επιπέδου 1» και θα πρέπει να κρατούν απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων από οποιοδήποτε άλλο άτομο. Επίσης, θα τους δοθεί ένα ντουλάπι όσο το δυνατόν πιο μακριά από εκείνα των άλλων παικτών.

Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύουν για τους μη εμβολιασμένους:

Οι ομάδες έλαβαν επίσης οδηγίες να αποφεύγουν τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους και να μην κάθονται δίπλα τους. Θα πρέπει να μένουν σπίτι τους τις ημέρες των εντός έδρας αγώνων και στο ξενοδοχείο της ομάδας σε εκτός έδρας αγώνες. Οι μόνες εξαιρέσεις, είναι οι ομαδικές δραστηριότητες και άλλες απαραίτητες δράσεις, όπως η αγορά ειδών ή η μεταφορά των παιδιών στο σχολείο.

Επίσης, οι μη-εμβολιασμένοι δεν θα επιτρέπεται να πηγαίνουν σε εστιατόρια, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, χώρους διασκέδασης ή μεγάλες εσωτερικές συγκεντρώσεις. Εκτός από τα μέλη της οικογένειάς τους, θα μπορούν να έχουν αλληλεπιδράσεις μόνο με έναν «περιορισμένο αριθμό συγγενών» που πρέπει να εξεταστούν εκ των προτέρων.

Αναλυτικά όσα προβλέπονται για όσους έρθουν σε επαφή με άτομο που νοσεί:

Εάν έλθουν σε επαφή με άτομο που νοσεί, θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για επτά ημέρες. Οι εμβολιασμένοι δεν θα τεθούν σε απομόνωση, εκτός από την περίπτωση «ασυνήθιστων συνθηκών». Εκει θα πρέπει να υποβληθούν σε καθημερινά rapid test για τις επόμενες επτά ημέρες.

Ένα μέτρο που θα ισχύει για όλους, είναι η χρήση μάσκας… Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική ανά πάσα στιγμή στις εγκαταστάσεις του συλλόγου συμπεριλαμβανομένων των πάγκων κατά την διάρκεια αγώνων.

Οι μόνοι που δεν είναι  υποχρωμένοι να φορουν την μάσκα είναι οι προπονητές και φυσικά οι παίκτες όταν παίζουν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: «Καρφιά» του Ίρβινγκ προς την Nike

Είναι γνωστή η είδηση πως ο Ίρβινγκ και η Nike δεν είναι πλέον μαζί, κάτι που έχει να κάνε…