Κεντρική Basket League Λιόλιος: «Συναντήθηκα με Σπανούλη, έχω μιλήσει με Ιτούδη»

Λιόλιος: «Συναντήθηκα με Σπανούλη, έχω μιλήσει με Ιτούδη»

5386375 820x490 1 jpg

Την πρώτη του συνέντευξη τύπου παρέθεσε ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος. Αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό μπάσκετ. Μεταξύ αυτών, μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη, τις επαφές του με τον Δημήτρη Ιτούδη για τη θέση του προπονητή της Εθνικής, αλλά και για το φλέγον θέμα της διαιτησίας

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ:

Για τη δημιουργία ενός μουσείου μπάσκετ: «Θα υπάρξει δημιουργία ενός μουσείου μπάσκετ στην Αθήνα, που θα προσπαθήσουμε να το συνδέσουμε με την ΧΑΝΘ. Θα περιλαμβάνει όλη την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, που θα είναι προσβάσιμο στα παιδιά.

Θα ξαναδώσουμε μεγάλη έμφαση στη Θεσσαλονίκη, που είναι μπασκετομάνα. Η έδρα του γενικού γραμματέα της ΕΟΚ θα είναι στη Θεσσαλονίκη. Θα σχηματιστεί ένα think tank προσωπικοτήτων για να ξέρουμε πού πηγαίνει το μπάσκετ και πού βρισκόμαστε εμείς. Στόχος μας είναι το ελληνικό μπάσκετ να γίνει το κορυφαίο σε όλα τα επίπεδα στην Ευρώπη, όχι μόνο αγωνιστικά. Αυτή η συμβουλευτική Επιτροπή θα συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο και πρόεδρος αυτής της Επιτροπής θα είναι ο Κωστής Ζομπανάκης».

Για τον τρόπο διεξαγωγής του κυπέλλου ο κ. Λιόλιος ανέφερε: «Φέτος η πρότασή μας θα είναι να γίνει Final Four. Φέτος θέλαμε να κάνουμε Final 8, αλλά μας πρόλαβε η κλήρωση. Του χρόνου στόχος μας είναι να υπάρξει Κυπελλούχος ερασιτεχνικών σωματείων, που θα συμμετέχει ο νικητής μαζί με επτά ομάδες στο Final 8.

Οι επτά ομάδες του Final 8 θα προκύπτουν από την κατάταξη του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα, τύπου ACB».

«Ξεχωριστή προσωπικότητα ο Σπανούλης»

Για τη συνάντηση με τον Βασίλη Σπανούλη: «Στο διάστημα αυτών των 16 ημερών είχαμε πολλές συναντήσεις. Συναντήθηκα και με τον Βασίλη Σπανούλη, όπως και με άλλους. Είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Αν δεν έκανε μπάσκετ, θα έκανε κάτι πολύ σπουδαίο. Είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα κάνει κάτι πολύ μεγάλο. Αυτό που πρέπει να βρεθεί είναι ο κατάλληλος χρόνος για να κάνει αυτό το κάτι πολύ μεγάλο»

Για τη διαιτήσια: «Στη διαιτησία, η πρότασή μου προς το Δ.Σ., ειδικό σύμβουλος είναι ο κύριος Χρήστος Χριστοδούλου που έθεσε την παραίτησή του στην Ευρωλίγκα. Η ΚΕΔ θα είναι τριμελής, Πρόταση για πρόεδρος ο Νίκος Πιτσίλκας, τα άλλα δυο ο Μπήτης και ο Μουζάκης. Θα υπάρξει δημιουργία σώματος παρατηρητών. Θα υπάρχει εσωτερική αξιολόγηση διαιτητών. Θα αρχίσει από Α1. Βασικό μέλημα η εκπαίδευση διαιτητών. Υπεύθυνος για σώμα παρατηρητών και εκπαίδευση διαιτητών ο κύριος Χριστοδούλου. Που θα έχει αγαστή συνεργασία με την ΟΔΚΕ»

Για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο ο Βαγγέλης Λιόλιος είπε: «Το όραμά μου δεν είναι να μείνω για πολλά χρόνια, αλλά να δημιουργήσω τις συνθήκες ώστε ο επόμενος που θα έρθει να κάνει ακόμη καλύτερα πράγματα. Συναντήθηκα με τον κ. Βασιλακόπουλο, είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις από την εμπειρία ανθρώπων και τα καλά τους στοιχεία. Λάθη θα κάνουμε. Για να κάνουμε ένα σωστό, πρέπει να κάνουμε πέντε λάθη. Αν δεν θέλετε να κάνω λάθη, να μην κάνω τίποτα. Προτιμούμε να μετανιώσουμε για λάθη μας, παρά γι’ αυτά που δειλιάσαμε να κάνουμε. Με τον κ. Βασιλακόπουλο θα ξανασυναντηθώ, θα πάρω όσα περισσότερα πράγματα μπορώ ως εμπειρία και γνώση. Αυτό είναι κομμάτι της περιουσίας του».

Για τον Δημήτρη Ιτούδη και τη θέση του προπονητή της Εθνικής: «Η πρόταση που θα ζητήσω από το Δ.Σ. για τον ομοσπονδιακό προπονητή του Ευρωμπάσκετ 2022 είναι ο κ. Ιτούδης. Ελπίζω να κατανοήσουν όλες οι πλευρές και η ΤΣΣΚΑ πόσο σημαντικό θα είναι να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας ο κ. Ιτούδης».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…