Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Λιόλιος: «Δεν υπάρχει συμφωνία με τον Ιτούδη»

Λιόλιος: «Δεν υπάρχει συμφωνία με τον Ιτούδη»

Λιόλιος

Ο  Βαγγέλης Λιόλιος τόνισε ότι ακόμα δεν υπάρχει οριστική συμφωνία με τον Δημήτρη Ιτούδη. Όπως είπε αν υπήρχε συμφωνία θα είχε ανακοινωθεί.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε στο Metrosport, ο Βαγγέλης Λιόλιος:

Ποιο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για την ομοσπονδία:«Το ανθρώπινο δυναμικό. Ότι τα πράγματα πρέπει να είναι σε μια νέα κατεύθυνση. Όλοι νομίζουν ότι είναι θέμα χρημάτων αλλά είναι θέμα ανθρώπων. Οι άνθρωποι είναι το ζητούμενο, από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο σωματείο. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα. Όταν θες να κουνήσεις ένα καράβι που ήταν ακίνητο, θες ανθρώπους με όραμα».

Για τον Δημήτρη Ιτούδη και την προοπτική να αναλάβει την Εθνική:«Άμα είχα συμφωνήσει θα είχε ανακοινωθεί. Ασφαλώς συζητήσαμε με τον Δημήτρη Ιτούδη. Έχουμε ενημερώσει επίσημα και τον κύριο Βατούτιν όπως οφείλαμε να κάνουμε.

Πιστεύω θα βρούμε μια συμφωνία για το καλό όλων. Όλοι θα είναι χαρούμενοι. Θα είναι περήφανη και η ΤΣΣΚΑ αν είναι ο προπονητής της στην Εθνική».

Για τον προπονητή που θα είναι στα «παράθυρα»:

«Μακάρι να μην υπήρχε ο διχασμός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και στα παράθυρα να βλέπαμε τις εθνικές με τα πλήρη ρόστερ τους. Δεν είναι μόνο ο προπονητής, είναι και οι συνεργάτες».

Για τα ονόματα που ακούστηκαν:«Εγώ είμαι ανοιχτός σε όλες τις κουβέντες. Πρέπει να κουβεντιάσεις. Έχουμε μιλήσει με Γιαννάκη, Σπανούλη. Μια κουβέντα δε σημαίνει και συμφωνία. Με τις δυνατότητες που έχουμε μπορούμε να συνεργαστούμε. Η συνεργασία δεν είναι εύκολο πράγμα».

Για το αναπτυξιακό κομμάτι:«Έχουμε εκφραστεί ότι με ένα δίκτυο προπονητών θα πηγαίνουμε στα σωματεία. Χρειάζεται υπομονή για να γίνουν διερευνητικές κουβέντες για τον καταλληλότερο που θα αναλάβει αυτό το σπουδαίο έργο».

Αν έχει μιλήσει με το Νίκο Γκάλη:«Μιλήσαμε με τα την εκλογή μου. Είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Το ειδικό βάρος που λέγεται Γκάλης θέλει τόσο σεβασμό που όσο λιγότερο μιλάμε τόσο το καλύτερο. Θέλει σεβασμό, τίποτε άλλο».

 

Αν θα υπάρχουν τροφεία για τις ομάδες για μετακινήσεις ανήλικων αθλητών:«Είναι στο καταστατικό ότι εκπρόσωποι ανηλίκων αθλητών δεν υπάρχουν. Θα επιδιώξω να εφαρμοστεί. Υπάρχει ήδη στο νομό και μέσα από τη γενική συνέλευση που θα γίνει τον Μάρτιο δεν υπάρχει το «καρφώνω το δελτίο». Ο τρόπος είναι άναρχος και δε βοηθά τις ομάδες. Όταν εφαρμόσουμε τους κανόνες όλα θα πάνε πολύ καλύτερα».

 

Για το κομμάτι της διαιτησίας, τόνισε ο Λιόλιος:

«Ο Χρήστος Χριστοδούλου θα ασχοληθεί με την ΚΕΔ, την επιμόρφωση των διαιτητών και το σώμα των παρατηρητών μόνο αυτό το κομμάτι. Στους ορισμούς θα είναι ο Νίκος Πιτσίλκας μαζί με τον Κώστα Μουζάκη και τον Δημήτρη Μπήτη.

Οι προσωπικότητες του Πιτσίλκα και του Χριστοδούλου είναι αδιαμφισβήτητες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θα υπάρχουν τιμωρίες και επιβραβεύσεις βάσει βαθμολογίας. Εγγυητής της διαδικασίας θα είναι ο Χριστοδούλου. Με ενδιαφέρει το τρίπτυχο “ισονομία, αξιοκρατία, διαφάνεια” σε όλα τα επίπεδα».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Euroleague: Πρόστιμο και απαγόρευση εισόδου στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Τιμωρεί τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο η Euroleague για τις επιθετικές δηλώσεις του. Η Euroleag…