Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Φασούλας – «Aυτό ειναι το προγραμμά μου»

Φασούλας – «Aυτό ειναι το προγραμμά μου»

fasoulas e1603128913658

Ο Παναγιώτης Φασούλας ανέφερε στον Οver FM 104.9 αρχικά για την άρνηση του πρωτοδικείου Αθηνών, να δώσει δικαίωμα ψήφου στα 73 σωματεία που προσέφυγαν σε αυτό.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Φασούλας, δήλωσε: «Ίσως ο δικηγόρος των ομάδων να μην ήξερε πως δεν είχαν δικαίωμα ψήφου». Ενώ τόνισε «πως 44 σωματεία δεν είχαν ολοκληρώσει την διαδικασία εδώ και 2 χρόνια, 25 δεν κατέθεσαν ούτε ένα χαρτί στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και 3 σωματεία δεν έχουν καθόλου τμήματα μπάσκετ.

 

  Στην συνέχεια σχετικά με το νομικό σκέλος των εκλογών δήλωσε:

«Προφανώς θέλω την νομιμότητα. Δεν ξέρω ποιοι εκπρόσωποι θα ψηφίσουν για τα σωματεία.

Για το προγραμματικό του σχέδιο, το οποίο βρίσκεται στο Hellenic basketball.gr επισήμανε:

«Δεν παραμυθιάζουμε τα σωματεία για την άνοδο. Ειδικά εκείνα της επαρχίας που ο πατέρας βλέπει το παιδί του να παίζει τρείς φορές τον χρόνο». « Οι επαρχιακές ομάδες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο την περίοδο που αγωνιζόμουν»

Για το γυναικείο μπάσκετ, ο Παναγιώτης Φασούλας ανέφερε:

«Την ομοσπονδία δεν την ενδιαφέρει το γυναικείο μπάσκετ. Οι γυναίκες δεν αμείβονται το ίδιο με τους άντρες τονίζοντας πως «η Εθνική Γυναικών πάει στις μεγάλες διοργανώσεις με 1 προπονητή, 1 βοηθό προπονητή και ένα αγνώστου προελεύσεως.. Η ΕΟΚ δεν έχει διοργανώσει κάτι επίσημο όπως το 3*3 (το οποίο είναι και ολυμπιακό άθλημα).

Για το θέμα των προπονητών και την ικανότητά τους:

«Χρειάζεται να υπάρχει ολόκληρο πρόγραμμα αξιολόγησης προπονητών. Οι Έλληνες διαιτητές, να αποδεικνύουν πως είναι καλοί. Αυτό αφορά όλες τις εθνικές και τοπικές κατηγορίες» Παράλληλα «θα πρέπει υπάρχουν και ποινές και η βαθμολογία θα του να αναρτάται επίσημα και να υποβιβάζονται όπως οι ομάδες».

«Ένα ταλέντο να αναδειχτεί από νεαρή ηλικία και όχι να φτάσει σε ηλικία 40 χρονών για να σφυρίξει στην Α1. Ούτε να παίρνουν μέσα από την φάση της επετηρίδας. Δεν μπορεί κάθε παιχνίδι να είναι στον αέρα λόγω διαιτητών.

Για το θέμα των εσόδων απάντησε:

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε γιατί η χώρα είναι μπασκετική, ανήκει στην ευρωπαϊκή Ένωση και είναι η κοιτίδα του Πολιτισμού. Μπορούμε να δημιουργήσουμε την δυνατότητα διεξαγωγής μια αναμετρήσεις τον χρόνο και τα έσοδα θα διατίθενται στο ερασιτεχνικό μπάσκετ». «Σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει η παρουσία του Γιάννη Ατεντοκούμπο». Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του πως «Η ομοσπονδία βλέπει το ΝΒΑ χωρίς αξία. Πως θα έρθει το ΝBA να συνεργαστεί με αυτούς τους ανθρώπους;»

Για την επιλογή του Νίκου Γκάλη ως επιτίμου προέδρου είπε:

«Ο Νίκος Γκάλης άφησε μια παρακαταθήκη ως παίχτης και επιθυμεί να βοηθήσει την ώρα που θα κληθεί να προσφέρει. Ποιος θα φέρει το παιχνίδι του ΝΒΑ αν όχι ο Γκάλης»

Στόχος της παράταξής μας είναι:

«Όχι να τους ανατρέψουμε, έχουμε και εμείς κάποιες ιδέες τις οποίες θέλουμε, να προτείνουμε σε συνεργασία με όλους τους πολιτικούς και αθλητικούς θεσμούς» «Η ομοσπονδία είναι εκπρόσωπος των σωματείων και όχι το αφεντικό. Να φέρουμε διαφάνεια στα οικονομικά της ομοσπονδίας» «Διαμαντίδης, Σπανούλης, Τσαρτσαρής, να βγουν μπροστά να εξηγήσουν πως υπάρχει μπάσκετ στο υψηλό επίπεδο και χωρίς μέσο. Είναι σημαντικό να το ξέρουν οι γονείς. Να βγάλουμε από το μυαλό το εμπόριο αυτό»

Κλείνοντας, έκανε λόγο για μη εκδικητικότητα συμπληρώνοντας πως :

«Δεν υπάρχει λόγος για εκδικητικότητά θα κάνει κακό στο χώρο και δεν θα παραλάβω κάτι που δεν γνωρίζω. Όλα θα μπουν στην θέση τους, έχουν αλλάξει τα πράγματα αρκεί να μας εμπιστευτούν τα σωματεία του μπάσκετ»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Elite League: Πράξη δεύτερη σε play off και play out

Χωρισμένη στα δύο η αγωνιστική δραστηριότητα της Elite League. Με τρεις αγώνες σήμερα Σάββ…