Κεντρική Basket League ΕΕΑ: Απόρριψη για ΚΑΕ Ηρακλής, αποδοχή για ΑΕΚ

ΕΕΑ: Απόρριψη για ΚΑΕ Ηρακλής, αποδοχή για ΑΕΚ

απόρριψη

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προέβη στην απόρριψη του φακέλου της ΚΑΕ Ηρακλής αλλά και στην αποδοχή εκείνου της ΑΕΚ. Η μη χορήγηση άδειας στον «Γηραιό» αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά μετά των Άρη, Απόλλων Πατρών και Κολοσσό Ρόδου.

Αξίζει να σημειωθεί και η νέα νομοθετική ρύθμιση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Συγκεκριμένα οι ΚΑΕ που δεν έχουν εξασφαλίσει πιστοποιητικό, θα ξεκινήσουν με αφαίρεση βαθμών. Συγκεκριμένα οι ΚΑΕ που δεν έχουν πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής, θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα με αφαίρεση 3 εως 5 βαθμών. Για την περίπτωση του Κολοσσού Ρόδου η ομάδα θα ξεκινήσει με -1 καθώς ο φάκελος υποβολής κρίθηκε εκπρόθεσμος.

Αναφορικά με την υπόθεση της ΠΑΕ Ηρόδοτος,  εξασφαλίστηκε το πιστοποιητικό συμμετοχής στη Super League 2. H EEA δέχτηκε το αίτημα της επανεξέταση του φακέλου καθώς η έναρξη του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας μετατέθηκε στις 10 Οκτωβρίου. Ο κρητικός σύλλογος, θα αγωνιστεί κανονικά στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Η υπόθεση για την άδεια του Διαγόρα Ρόδου απορρίφθηκε μετά την σχετική αίτηση ανάκλασης.

Κλείνοντας η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού χορήγησε πιστοποιητικά συμμετοχής στη Volley League στα ΤΑΑ ΟΦΗ, Ολυμπιακός, Φοίνικας Σύρου, Φίλιππος Βέροιας, Μίλων και Παναθηναϊκός. Οι συγκεκριμένοι σύλλογοι ήταν και οι τελευταίοι για την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων των ομάδων της VolleyLeague μετά του ΠΑΟΚ και της Κηφισιάς. Να σημειωθεί πως το πρωτάθλημα της κατηγορίας ανδρών θα συμμετέχουν 8 ομάδες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Θα πρέπει να αποδώσουμε το 100%»

Ο Νίκος Χουγκάζ ανανέωσε το blog που διατηρεί στην επίσημη σελίδα του ΕΣΑΚΕ και στάθηκε στ…