Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Αποκλειστικό- Απειλές «μπράβων» κατά διαιτητών σε παιδικό

Αποκλειστικό- Απειλές «μπράβων» κατά διαιτητών σε παιδικό

REF BASKET NO NAME 820x490 1 jpg

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Διαιτητές κατήγγειλαν επώνυμα ότι δέχθηκαν απειλές από «μπράβους». Όπως υποστήριξαν δέχθηκαν εκτός από νουθεσίες και απειλητικά μηνύματα. Πήγαν, μάλιστα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κι έκαναν μήνυση κατά αγνώστων. Ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

 

Το γεγονός είναι τρομακτικό από μόνο του. Υπάρχουν, όμως, και χειρότερα. Ο αγώνας για τον οποίο δέχθηκαν τις απειλές αφορά το παιδικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Αντιλαμβάνεστε ότι αν έχουμε φτάσει να απειλούνται διαιτητές για αγώνες παιδικού, το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Μάλιστα, βάσει της καταγγελίας, υπήρξαν απειλητικά μηνύματα όχι μόνο για τους διαιτητές, αλλά και για τις οικογένειές τους.

Γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα, αλλά είναι ευθύνη της Πολιτείας να πράξει τα δέοντα. Να αναζητήσει την αλήθεια και να κάνει τις δέουσες κινήσεις. Όχι μόνο για την προστασία των διαιτητών, στα σπίτια των οποίων έχουν σπεύσει αστυνομικά οχήματα. Για τον φόβο των Ιουδαίων.

Οι άνθρωποι που πλησίασαν τους διαιτητές ανέφεραν κι ονόματα. Είπαν ότι ενεργούν για λογαριασμό συγκεκριμένων παραγόντων. Μάλιστα, πρόσθεσαν ότι ανάλογα με την έκβαση των εκλογών, θα υπάρχει και… προσοχή προς τους διαιτητές. Είμαστε, βέβαιοι, ότι όλα αυτά έγιναν εν αγνοία των υποψηφίων προέδρων. Και το γράφουμε μετά λόγου γνώσης.

Αντιλαμβάνεστε, όμως, τον βαθμό της σήψης. Αν έχουμε φτάσει στο επίπεδο απειλών σε αγώνες παιδικών πρωταθλημάτων, τι θα γίνει σε αγώνες των ανδρικών τμημάτων; Η καταγγελία είναι κατά αγνώστων, αλλά είναι εύκολο στην αστυνομία να προχωρήσει την έρευνα. Αρκεί να υπάρχει η βούληση. Πλέον, με τόσες κάμερες παντού και τη δυνατότητα άρσης του απορρήτου, πολλά μπορεί να συμβούν.

Άμεση αντίδραση του Εισαγγελέα

Θα σταματήσουμε εδώ, περιμένοντας τη συνέχεια και την εξέλιξη των πραγμάτων. Θετικό είναι το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας αντέδρασε αμέσως. Όπως θετικό είναι το γεγονός ότι οι διαιτητές όχι μόνο δεν φοβήθηκαν, αλλά έσπευσαν να καταγγείλουν επωνύμως το συμβάν.

Να σημειώσουμε ότι δεν επρόκειτο για ανθρώπους, που ανήκαν στη μία ή την άλλη ομάδα. Εξ ου κι η καταγγελία κατά αγνώστων, διαφορετικά θα είχαν δοθεί και τα ονόματα. Αυτό, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες… Τώρα για λογαριασμό τίνος έδρασαν οι «φουσκωτοί», ας το βρει η αστυνομία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Σερέλης: «Έξτρα κίνητρο ότι μας έχει κερδίσει δύο φορές η Μακάμπι»

Στη συνέχεια του Παναθηναϊκού στη Euroleague, αναφέρθηκε ο Χρήστος Σερέλης. Ο Χρήστος Σερέ…