Κεντρική Ηρακλής Ντάγκλας: “Νοοτροπία νικητή στον Ηρακλή…”

Ντάγκλας: “Νοοτροπία νικητή στον Ηρακλή…”

douglas jpg

Δηλώσεις του Τόνι Ντάγκλας φιλοξενεί η ΚΑΕ Ηρακλής. Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του “Γηραιού”:

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ θα πρέπει να αποκτήσει τη νοοτροπία νικητή και ο Toney Douglas, διαθέτοντας τεράστια εμπειρία, μετά από μια οκταετή παρουσία στο ΝΒΑ και τέσσερις σεζόν στην Ευρώπη, είναι έτοιμος, όπως επεσήμανε στο www.iraklis-bc.gr, να ηγηθεί αυτής της νέας προσπάθειας και να συμβάλει από τη δική του πλευρά, προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν κρύβει, πάντως, τη χαρά του που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΗΡΑΚΛΗ, καθώς επιθυμία του ήταν να έρθει στα μέρη μας. «Αισθάνομαι πολύ ωραία που βρίσκομαι εδώ. Ήθελα πολύ να παίξω κάποια στιγμή στην Ελλάδα. Έχω ακούσει πολύ ωραία πράγματα για την πόλη και τη χώρα σας γενικότερα. Ανυπομονώ γι’ αυτό το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου και θα προσπαθήσουμε μαζί με τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου, να χτίσουμε νοοτροπία νικητή», τόνισε αρχικά και εξήγησε γιατί αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση των «κυανόλευκων». «Ο πρώτος λόγος είναι, ότι από τότε που ήρθα στην Ευρώπη, επιθυμούσα να αγωνιστώ στην Ελλάδα. Επίσης, μου δημιούργησε πολύ καλή εντύπωση ο προπονητής, μέσα από τις συνομιλίες που είχαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, που ήμουν στις Η.Π.Α.. Κατάλαβα ότι στον ΗΡΑΚΛΗ θα συναντούσα μια κατάσταση, που θα με έκανε να αισθάνομαι άνετα, εντός κι εκτός γηπέδου κι αυτό θα ήταν κάτι, το οποίο θα μου επέτρεπε να αφοσιωθώ στις υποχρεώσεις μου. Αυτοί οι δυο ήταν οι πιο βασικοί παράγοντες, που με έκαναν να επιλέξω τον ΗΡΑΚΛΗ».

Ο Αμερικανός guard αποτέλεσε την τελευταία μεταγραφική κίνηση του ΗΡΑΚΛΗ, αλλά και την πιο ηχηρή, λόγω του πλούσιου βιογραφικού του. Επιδίωξή του είναι να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί, προκειμένου η νέα του ομάδα να κατακτά νίκες και να παίξει μεγάλα παιχνίδια. «Θέλω να βοηθήσω την ομάδα, με την εμπειρία που διαθέτω τόσο από το ΝΒΑ, όσο και από τη θητεία μου στην Ευρώπη. Έχω παίξει σε ομάδες, που διεκδίκησαν και κατέκτησαν τίτλους, συμμετείχα στην Ευρωλίγκα κι έχω ζήσει πολλές διαφορετικές καταστάσεις στην καριέρα μου», υποστήριξε και συμπλήρωσε λέγοντας: «Είναι η πέμπτη χρονιά μου στην Ευρώπη και θέλω η παρουσία μου στην ομάδα, να έχει θετικό αντίκτυπο, σε όλα τα επίπεδα. Ο στόχος μου είναι πάντα να κερδίζω και να παίζω σε μεγάλα παιχνίδια, όπως συμβαίνει στα playoffs. Θέλω να βρεθώ με τον ΗΡΑΚΛΗ στα playoffs και να έχουμε μια ομάδα, που θα έχει την νοοτροπία νικήτριας. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να το πετύχουμε αυτό και να βελτιωνόμαστε μέρα με την ημέρα. Είναι βέβαιο ότι στη διάρκεια της σεζόν θα υπάρξουν εναλλαγές των συναισθημάτων και θα έρθουν και δύσκολες στιγμές. Εξαρτάται όμως από σένα, πώς θα αντιδράσεις και θα απαντήσεις».

Η εμπειρία που είχε, παίζοντας στις έδρες των ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα τού έχει μείνει αξέχαστη και θέλει να την ζήσει ξανά στη Basket League.  «Έχω αγωνιστεί στο παρελθόν απέναντι σε ελληνικές ομάδες και γνωρίζω την εκπληκτική ατμόσφαιρα, που επικρατεί στα γήπεδα, καθώς και την ένταση με την οποία παίζουν οι ομάδες. Ελπίζω πως τη νέα χρονιά θα υπάρχει κόσμος στα γήπεδα, γιατί είναι εντυπωσιακό αυτό που γίνεται, όταν αγωνίζεσαι εκτός έδρας. Υπάρχει μια φανταστική ατμόσφαιρα, την οποία ανυπομονώ να ζήσω».

Εξαιτίας της συμμετοχής στο FIBA Europe Cup, οι «κυανόλευκοι» θα χρειαστεί να δίνουν δυο αγώνες την εβδομάδα, όμως, αυτή είναι μια γνώριμη συνθήκη για τον Douglas και θεωρεί πως θα βοηθήσει την ομάδα. «Είμαι συνηθισμένος να παίζω δυο παιχνίδια τη βδομάδα. Δεν είναι πρόβλημα αυτό. Είναι θέμα νοοτροπίας του καθενός, πως θα προετοιμαστεί πνευματικά και σωματικά για να το διαχειριστεί, γνωρίζοντας πως δεν θα έχει πολύ χρόνο να σκεφτεί αυτό που έγινε στον αγώνα, που τελείωσε, γιατί θα πρέπει να συγκεντρωθεί στην επόμενη αναμέτρηση. Τις περισσότερες φορές, τα δυο παιχνίδια, ανά βδομάδα σε βοηθούν να αποκτήσεις καλύτερο ρυθμό. Όταν πρέπει να ταξιδέψεις, πρέπει να προσέξεις το σώμα σου, ώστε να βρίσκεσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, κάθε βράδυ».

Τη νέα σεζόν αναμένεται να έχει την ευθύνη του ηγέτη των «κυανόλευκων» κι όπως τόνισε είναι έτοιμος να σηκώσει το βάρος του ρόλου αυτού. «Είμαι έτοιμος να ηγηθώ της νέας μου ομάδας, εντός κι εκτός γηπέδου. Θα πρέπει να είσαι έτοιμος να πάρεις πράγματα κι από άλλους ανθρώπους και να ηγηθείς και με άλλους τρόπους. Αυτό που διαπίστωσα τις λίγες ώρες που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη, είναι ότι έχουμε ένα πολύ καλό γκρουπ παικτών. Ευελπιστώ ότι θα έχουμε μια πετυχημένη χρονιά».

Κλείνοντας, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ. «Ανυπομονώ να σας συναντήσω και να μας υποστηρίξετε, με τον τρόπο που εσείς ξέρετε. Σας χρειαζόμαστε στα εντός έδρας παιχνίδια και δεν βλέπω την ώρα να σας δω από κοντά και να γνωριστούμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ηρακλής

Δειτε επισης

Νέα σελίδα για τον μπασκετικό σήμα του Ηρακλή

Ο μπασκετικός Ηρακλής αλλάζει σελίδα αλλά και εποχή καθώς το καινούργιο σήμα αποκαλύπτει π…