Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Στην Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ ο Πάου Γκασόλ

Στην Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ ο Πάου Γκασόλ

pau gasol celebrates fc barcelona final four cologne 2021 eb20

Δύο από τα «ιερά τέρατα» του παγκοσμίου αθλητισμού, εξελέγησαν σήμερα (04/08) στην Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Πρόκειται για την Ιταλίδα κολυμβήτρια Φεντερίκα Πελεγκρίνι και τον Ισπανό μπασκετμπολίστα Πάου Γκασόλ, οι οποίοι στο Τόκιο, ολοκλήρωσαν την Ολυμπιακή τους παρουσία, με πέντε συμμετοχές στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση της υφηλίου.

Μαζί τους στην εν λόγω Επιτροπή, εντάχθηκαν, η Πολωνή ποδηλάτρια, Μάγια Βλοτσόβσκα, η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ολυμπιακό MTB, στις διοργανώσεις του Πεκίνου (2008) και του Ρίο Ντε Τζανέιρο (2016), και ο Ιάπωνας ξιφομάχος, Γιούκι Οτα, ο οποίος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Πεκίνο και στο Λονδίνο (2012).

Μεταξύ των υποψηφίων για μία θέση στην Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ ήταν και η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία έλαβε 721 ψήφους, αλλά και ο Κύπριος ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης (495 ψήφοι).

«Φεύγω… ειρηνικά, αφού έζησα τόσες απίστευτες στιγμές. Ηταν ένα όμορφο ταξίδι που απόλαυσα από την αρχή μέχρι το τέλος», δήλωσε η 32χρονη «Fede», «αργυρή» το 2004 στην Αθήνα, «χρυσή» στο Πεκίνο και στην συνέχεια, πέμπτη στο Λονδίνο, τέταρτη στο Ρίο και έβδομη στο Τόκιο.

Οσον αφορά τον 41χρονο Γκασόλ, είναι ένας από τους «θρύλους» του παγκοσμίου μπάσκετ. Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006 και Ολυμπιονίκης το 2008 και το 2012, ο Πάου αποχαιρέτησε την «ρόχα» την Τρίτη (03/08), μετά την ήττα στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο από τις ΗΠΑ.

Οι τέσσερις αθλητές θ΄ αντικαταστήσουν στην επιτροπή, την πρώην πρόεδρο, Κίρστι Κόβεντρι από τη Ζιμπάμπουε, τον Γάλλο Τόνι Εστανγκέ, τρεις φορές Ολυμπιονίκη στο κάνοε, την σκοπεύτρια από την Σλοβακία, Ντάνκα Μπαρτέκοβα (η οποία ήταν εκ νέου υποψήφια, αλλά δεν επανεξέλεγη), και τον Αυστραλό κωπηλάτη, Τζέιμς Τόμκινς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

FIBA: Στις 19 Μαρτίου η κλήρωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πιθανούς αντίπαλους στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα μάθει η Εθνική. Στις 19 Μαρτίου στην Ελβετ…