Κεντρική Ηρακλής Σκορδίλης: “Χαρούμενος που επιστρέφω, ανυπομονώ να παίξω στο Ιβανώφειο”

Σκορδίλης: “Χαρούμενος που επιστρέφω, ανυπομονώ να παίξω στο Ιβανώφειο”

skordilis

Ήταν το πεπρωμένο του Γάιου Σκορδίλη να επιστρέψει στην ομάδα, στην οποία είχε την πρώτη του επαφή με το επαγγελματικό μπάσκετ. Έπειτα από 16 χρόνια, είναι και πάλι κάτοικος Ιβανωφείου και δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά, που τον διακατέχει για την επιστροφή του στους “κυανόλευκους”, οι οποίοι βρίσκονται στο ξεκίνημα μιας νέας πορείας, με τη δημιουργία μιας καινούργιας ομάδας.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ επιθυμούσε να εντάξει τον Κερκυραίο center στο ρόστερ του τα τελευταία χρόνια, όμως το “φλερτ” δεν κατέληγε σε “γάμο”. Έφτασε, όμως, το πλήρωμα του χρόνου να ντυθεί και πάλι στα “κυανόλευκα” κι όπως υπογράμμισε στο www.iraklis-bc.gr, στις πρώτες του δηλώσεις: “Χαίρομαι που επιστρέφω στον ΗΡΑΚΛΗ, μετά από τόσα χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει πότε πέρασαν. Στη διάρκεια αυτών των ετών, βρέθηκα κι άλλες φορές κοντά στην επιστροφή μου. Εν τέλει ήταν γραφτό να γίνει τώρα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Ανυπομονώ να έρθω στη Θεσσαλονίκη και να προπονηθώ πάλι στο Ιβανώφειο. Είναι κάτι, που φέρνει στο μυαλό μου ωραίες αναμνήσεις και νοσταλγία από την εποχή, που ήμουν έφηβος και μέλος της ομάδας”.

Ο Σκορδίλης αναφέρθηκε στους λόγους, για τους οποίους αποφάσισε να γυρίσει στη Θεσσαλονίκη. “Ο λόγος που με οδήγησε να πάρω την απόφαση, να έρθω στον ΗΡΑΚΛΗ, είναι ότι όλοι βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, πως κάτω από τη διοίκηση του κ. Δρακόπουλου γίνεται σοβαρή δουλειά. Κι επίσης φαίνεται, ότι ο κόουτς Σκουρτόπουλος προσπαθεί να δημιουργήσει μια μαχητική ομάδα και είναι κάτι, στο οποίο θα ήθελα να συμμετέχω κι εγώ”.

Η σκληρή δουλειά θα είναι, σύμφωνα με τον 33χρονο παίκτη, το “κλειδί” για να μπορέσει ο ΗΡΑΚΛΗΣ να πετύχει τους στόχους. “Η ομάδα φέτος έχει πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ της. Όταν γίνεται αυτό, το ζήτημα είναι να βρεθεί χημεία. Αυτό μπορεί να έρθει μόνο, μέσα από τη δουλειά και τις προπονήσεις”, εξήγησε και συμπλήρωσε: “Μιλώντας με τον κόουτς Σκουρτόπουλο, μου είπε ότι δίνουν μεγάλη σημασία στο να έρθουν παίκτες, που θα συνδυάζουν καλό χαρακτήρα και ποιότητα στο παρκέ. Πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους, που θα τεθούν”.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ έχει δημιουργήσει έναν ελληνικό κορμό, μ’ ένα κράμα έμπειρων και πιο νεαρών παικτών και ο ρόλος του Σκορδίλη και του Χαριτόπουλου θα είναι πολύ σημαντικός, όπως τονίζει το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των “κυανόλευκων”. “Η ομάδα έχει δώσει έμφαση στο ελληνικό στοιχείο κι έχει αποκτήσει κάποια παιδιά, που είναι σε πολύ καλή μπασκετική ηλικία, όπως είναι ο Κουζέλογλου, ο Παπαδάκης και ο Αγραβάνης. Είναι πολύ καλοί παίκτες κι έχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Εγώ και ο Δημήτρης Χαριτόπουλος, ως μεγαλύτεροι σε ηλικία και πιο έμπειροι, θα προσπαθήσουμε να σταθούμε δίπλα τους και να τους βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, να εξελιχθούν και να προσφέρουν στην ομάδα”.

Αναφορικά με τους στόχους της ομάδας τη νέα σεζόν, επεσήμανε: “Να τελειώσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στη βαθμολογία και να κάνουμε μια καλύτερη πορεία από την περυσινή. Το σίγουρο είναι πως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, διότι το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύνατο, όπως φαίνεται από τις κινήσεις των ομάδων, οι οποίες έχουν δυναμώσει αρκετά. Εμείς έχουμε και τη συμμετοχή μας στο FIBA Europe Cup, στο οποίο παίρνουν μέρος αρκετές καλές ομάδες. Ελπίζω να προχωρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται”.

Το Ιβανώφειο είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, που, λόγω των συνθηκών δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί πέρυσι ο ΗΡΑΚΛΗΣ και θα πρέπει να το κάνει τη νέα αγωνιστική περίοδο. “Κάτι που ήταν ολοφάνερο ότι έλειψε πέρυσι στον ΗΡΑΚΛΗ, ήταν το γεμάτο Ιβανώφειο και ο κόσμος της ομάδας. Ένα πλεονέκτημα, που έχει η ομάδα, έναντι άλλων ομάδων, με μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς, είναι η έδρα μας κι ελπίζουμε ότι θα πάνε όλα καλά με την πανδημία, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στο πλευρό μας για να γίνει το Ιβανώφειο η έδρα, που όλοι ξέρουμε και να γνωρίζουν όλες οι ομάδες ότι δεν θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα”, υποστήριξε και κατέληξε λέγοντας: “Όταν το γήπεδο μας είναι γεμάτο, η ομάδα μας είναι σαν να παίζει με έναν παίκτη παραπάνω. Ανυπομονώ να το ζήσω, έχοντας τον κόσμο με το μέρος μου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ηρακλής

Δειτε επισης

Νέα σελίδα για τον μπασκετικό σήμα του Ηρακλή

Ο μπασκετικός Ηρακλής αλλάζει σελίδα αλλά και εποχή καθώς το καινούργιο σήμα αποκαλύπτει π…