Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός: Αυτόν εξετάζει ο Μπαρτζώκας

Ολυμπιακός: Αυτόν εξετάζει ο Μπαρτζώκας

jamal jones ionikos nikaias

Λείπει ένα κομμάτι από το παζλ, που φτιάχνει εδώ και καιρό ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Κι αν στις πρώτες κινήσεις όλα έμοιαζαν να είναι εύκολα, καθώς έκλεισαν από νωρίς οι Ουόκαπ και Φαλ, ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η απόκτηση του Λούντζη, μετά άρχισαν οι δυσκολίες. Ο Λάιτι δεν απελευθερώθηκε από τη Βιλερμπάν, ο Ντόρσεϊ συνεχίζει να κοιτάζει προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού κι ο Τζαμάλ Τζόουνς μοιάζει να είναι μια περίπτωση με… ενδιαφέρον.

Αν κι ακόμα ο Μπαρτζώκας δεν έχει κατασταλάξει, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και του Ιωνικού έχει κάποια στοιχεία, που δεν αφήνουν αδιάφορο τον κόουτς του Ολυμπιακού. Παίζει από το «2» μέχρι το «4», έχει επιθετικές αρετές και μπορεί να δώσει λύσεις, ακόμα και ως φόργουορντ, με ευχέρεια στο μακρινό σουτ.

Ο Μπαρτζώκας μοιάζει να έχει κατασταλάξει ότι ο ΜακΚίσικ θα είναι το βασικό «2άρι», ο παίκτης που θα πάρει μεγάλο μέρος των προσπαθειών και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος. Αυτό σημαίνει ότι ο υπό απόκτηση παίκτης θα ακουμπά περισσότερο στο «3», οπότε θα είναι… πίσω από τον Κώστα Παπανικολάου. Ρόλος στον οποίο μπορεί να ανταποκριθεί ο Τζόουνς.

Η περίπτωση του 28χρονου Αμερικανού δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Μπαχτσεσεχίρ, μια ομάδα που δεν έχει οικονομική ανάγκη για να… ξεπουλήσει, με παράγοντες που έχουν τον δικό τους τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα πράγματα. Βεβαίως, ακόμα δεν έχει γίνει κρούση, καθώς είμαστε στο στάδιο της διερεύνησης, καθώς ο Μπαρτζώκας δεν έχει ανάψει ακόμα το «πράσινο φως», ώστε να κινηθεί ο Ολυμπιακός για την απόκτησή του.

Είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει… ενθουσιασμός στις τάξεις των φίλων της ομάδας, αν τελικά προκριθεί η λύση Τζόουνς, καθώς περιμένουν «μεγαλύτερο όνομα», αυτό όμως δεν μειώνει κατ’ ελάχιστο τις ικανότητες του Αμερικανού, ο οποίος είτε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, είτε με αυτή του Ιωνικού, έδειξε δείγματα του ταλέντου του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…