Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ολυμπιακοί Αγώνες: Εξαιρετική εμφάνιση και χάλκινο μετάλλιο για τον Πετρούνια στο Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εξαιρετική εμφάνιση και χάλκινο μετάλλιο για τον Πετρούνια στο Τόκιο

lefteris petrounias jpg

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έδωσε τη μεγάλη μάχη στον τελικό στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με στόχο και αυτή τη φορά το χρυσό μετάλλιο, ανέβηκε, τελικά στο βάθρο μετά από εξαιρετική προσπάθεια

Ο «Άρχοντας των Κρίκων», Λευτέρης Πετρούνιας, αγωνίστηκε στον μεγάλο τελικό στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με τους καλύτερους οιωνούς και με μεγάλο στόχο ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο, ανέβηκε, τελικά στο βάθρο, αλλά πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Ο έλληνας αθλητής έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, ξεπερνώντας και πολλές δυσκολίες, μέχρι να φτάσει στο Τόκιο, με στόχο υπερασπιστεί την πρώτη θέση που είχε κατακτήσει στο Ρίο το 2016.

Για τον Λευτέρη Πετρούνια είναι το τέλος μιας υπεράνθρωπης προσπάθειας που ξεκίνησε το 2019 όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση στον ώμο.

Ο 30χρονος αθλητή΄ς, που αγωνίζεται πάντα με σύμμαχο την καρδιά και την ψυχή, τα έδωσε όλα στον τελικό για να γράψει ιστορία και να κατακτήσει και πάλι το χρυσό μετάλλιο, πήρε 15.200 βαθμούς στο πρόγραμμα του, ωστόσο οι δύο Κινέζοι Γιάνγκ Λιου (15.500β.) και Χάο Γιου (15.300β.) ήταν ανώτεροι στον τελικό και τον έστειλαν στην τρίτη θέση, η οποία είναι, φυσικά, μεγάλη επιτυχία.

Ήταν εξαιρετικός πάνω στους κρίκους, αλλά ένα μικρό βήμα στην έξοδο ήταν εκείνο που του στέρησε να ανέβει σε κάποιο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Υπενθυμίζεται ότι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους και στα Παγκόσμιο Πρωταθλήματα το 2015, το 2017 και το 2018, ενώ ενδιάμεσα ήταν «χρυσός» Ολυμπιονίκης το 2016.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…