Κεντρική Διεθνή Οι πρώτες δηλώσεις του «Ευρωλιγκάτου» Ντιαλό

Οι πρώτες δηλώσεις του «Ευρωλιγκάτου» Ντιαλό

DIALLO

Ο Άλφα Ντιαλό είναι πλέον παίκτης της Μονακό. Ο πρώην άσος του Λαυρίου έκανε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της νέας του ομάδας, μιλώντας για όλα.

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές, η Γαλλική ομάδα, που θα αγωνιστεί φέτος στην Euroleague είναι η καλύτερη επιλογή για αυτόν. Ο Ντιαλό, σχολίασε ακόμα, το γεγονός ότι η πρεμιέρα της Μονακό στη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση , είναι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο καλαθοσφαιριστής, δε «στέριωσε» στους «πράσινους» ούτε λίγες ημέρες, ωστόσο κατόρθωσε να βρει συμβόλαιο σε ομάδα Ευρωλίγκας. Έτσι θα κάνει το ντεμπούτο του τη νέα σεζόν.

Για τον λόγο που επέλεξε τη Μονακό:

«Προφανώς ήταν καλύτερη επιλογή για μένα. Η Μονακό είναι ομάδα με ιστορία και έχει πολύ καλή ομάδα. θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει και φέτος τίτλους. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω και μπροστά στους φίλους της Μονακό».

Για το αν θεωρεί μεγάλο βήμα στην καριέρα του τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα:

«Ναι, είναι μεγάλο βήμα και μεγάλη πρόοδος. Έχω πολλά να μάθω από τον κόουτς Μίτροβιτς και από τους παίκτες που έχουν ήδη εμπειρία από αυτό το επίπεδο. Από την πλευρά μου, θα παίξω με τον ενθουσιασμό μου και την ενέργειά μου για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το πρότζεκτ της Μονακό:

«Είναι πολύ καλό πρότζεκτ. Η Μονακό αναπτύσσεται γρήγορα και έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Μετά από εμάς εξαρτάται και το τι θα κάνουμε στο παρκέ και για πετύχουμε. Ανυπομονώ να παίξω για τη Μονακό και για τους φιλάθλους της».

Για το τι του έμεινε από την περσινή σεζόν με τη φανέλα του Λαυρίου:

«Ήταν μία δύσκολη χρονιά εξαιτίας και του κορωνοϊού. Αλλά, δώσαμε ματς σε τελικές φάσεις και κάναμε εξαιρετική δουλειά με έναν πολύ καλό προπονητή. Είχαμε ένα νεανικό γκρουπ, αλλά καταφέραμε να πάμε ψηλά. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε στους τελικούς, αλλά γενικά υπήρχε μεγάλη ικανοποίηση για την πορεία στη σεζόν».

Για το γεγονός ότι στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας η Μονακό θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο ηττήθηκε πέρυσι στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος:

«Ναι, είναι αλήθεια αυτό. Είναι μία πολύ καλή ομάδα και θα πρέπει να δώσεις το 100% όπως και σε όλα τα ματς της Ευρωλίγκας. Σ’ αυτή τη διοργάνωση θα αντιμετωπίσουμε μεγάλες ομάδες σε κάθε ματς. Θα πρέπει να δίνουμε τα πάντα για να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Οι διαιτητές του Εφές – Ολυμπιακός

Ορίστηκαν οι διαιτητές του Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός. Έναν κρίσιμο αγώνα επί τουρκ…