Κεντρική Ηρακλής Λιντς: «Να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό, που θα αρέσει στον κόσμο του Ηρακλή»

Λιντς: «Να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό, που θα αρέσει στον κόσμο του Ηρακλή»

Welcome lynch 1

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος, που αναμένεται να έχει τη νέα σεζόν, με τη φανέλα του Ηρακλή, τα όσα έχει μάθει για την καινούργια του ομάδα και τον κόσμο της, το επίπεδο ανταγωνισμού του ελληνικού πρωταθλήματος και οι ομορφιές της Θεσσαλονίκης, μέτρησαν αποφασιστικά στη ζυγαριά για τον Reggie Lynch. O Αμερικανός center άφησε την Lokomotiv Kuban και τη Ρωσία και έρχεται στην Ελλάδα για να κάνει αυτό που ξέρει καλά: να παίζει εξαιρετική άμυνα, κόβοντας τα σουτ των αντιπάλων και να βοηθήσει την κυανόλευκη ομάδα να παρουσιάσει κάτι ξεχωριστό, που θα αρέσει στους φιλάθλους της.

Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του με τον ΗΡΑΚΛΗ, ο 26χρονος παίκτης δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του και τη χαρά του για την έλευσή του στο Ιβανώφειο, όπου θα έχει ρόλο πρωταγωνιστή, σε αντίθεση με την περυσινή χρονιά. “Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, που θα αποτελέσω μέλος της ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ. Είμαι πολύ χαρούμενος για το καινούργιο αυτό κεφάλαιο στην καριέρα μου. Έχω μάθει ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι πολύ όμορφη και ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ διαθέτει εκπληκτικούς οπαδούς, οι οποίοι στηρίζουν με θέρμη την ομάδα τους. Πέρυσι έπαιξα στην Lokomotiv Kuban και συμμετείχα μαζί της στη VTB League και στο Eurocup. Απέκτησα σημαντικές εμπειρίες, παίζοντας σε αυτές τις δυο πολύ δυνατές διοργανώσεις και πιστεύω πως ερχόμενος στον ΗΡΑΚΛΗ, μπορώ να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει σημαντικά πράγματα”.

Τις τελευταίες μέρες κλήθηκε να πάρει μια σημαντική απόφαση κι εξήγησε γιατί “ψήφισε” ΗΡΑΚΛΗ. “Έπρεπε να αποφασίσω, αν θα έμενα στο Krasnodar έναν ακόμη χρόνο ή αν θα προσπαθούσα να βγω από το συμβόλαιο με τη Lokomotiv, ώστε να αναζητήσω μια άλλη ομάδα. Ήθελα να πάω σε μια ομάδα, όπου θα αισθανόμουν πιο άνετα με το περιβάλλον της και θα είχα περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Επέλεξα τελικά τον ΗΡΑΚΛΗ, που φαντάζει σαν μια εξαιρετική επιλογή. Έπαιξε ρόλο και η πόλη, αλλά και αυτά που θα συναντήσω στην ομάδα, όταν έρθω στην Ελλάδα”.

Η συμφωνία του Lynch με τους “κυανόλευκους” αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από τον κόσμο της ομάδας, γεγονός που αυξάνει τις απαιτήσεις για τον ίδιο. “Χαίρομαι πολύ, που πληροφορήθηκα ότι οι φίλοι του ΗΡΑΚΛΗ υποδέχθηκαν με ικανοποίηση την έλευσή μου στην ομάδα. Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί μου έχουν πει ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ έχει πολύ πιστό κοινό, το οποίο δημιουργεί φανταστική ατμόσφαιρα. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό και θα προσπαθήσω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους, με τις εμφανίσεις μου μέσα στο γήπεδο”.

Ο απόφοιτος του πανεπιστημίου Minnesota συνέλλεξε αρκετές πληροφορίες για το περιβάλλον, στο οποίο θα βρεθεί, προκειμένου να είναι απόλυτα σίγουρος για την επιλογή του. “Έχω παίξει σε αρκετές χώρες αυτές τις σεζόν, που βρίσκομαι στην Ευρώπη. Μια χώρα, στην οποία δεν είχα ταξιδέψει και ήθελα να αγωνιστώ, είναι η Ελλάδα. Ο συμπαίκτης μου την περυσινή χρονιά στη Lokomotiv Kuban, ο Will Cummings αγωνίστηκε πριν από μερικά χρόνια σε μια άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης (σ.σ. Άρη) και μου είπε τα καλύτερα για το επίπεδο του πρωταθλήματος και τον ανταγωνισμό που υπάρχει μεταξύ των ομάδων. Μου είπε πως είναι μια λίγκα, η οποία μου ταιριάζει γιατί είμαι ένας παίκτης, που του αρέσει το physical game και παίζει στο χαμηλό post. Θα είναι μια καλή εμπειρία για μένα, διότι θα έχω την ευκαιρία να τεθώ αντιμέτωπος με πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι παίζουν στην ίδια θέση με μένα κι έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά”.

Η συνομιλία του με τον Θανάση Σκουρτόπουλο τον έπεισε για αρκετά πράγματα, αν και ο πρώην center της Lokomotiv Kuban πιστεύει στον εαυτό του, ειδικά τώρα που θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο. “Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον κόουτς και αποκόμισα τις καλύτερες εντυπώσεις γι’ αυτόν από την επικοινωνία, που είχαμε. Χαίρομαι που θα παίξω γι’ αυτόν και είναι πολύ σημαντικό ότι διαθέτει μεγάλη εμπειρία, προπονώντας μεταξύ άλλων και την Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Μου εξήγησε ότι με θεωρεί βασική μονάδα στα πλάνα του, κάτι που μου αρέσει και με ενθουσιάζει, γιατί δεν συνέβαινε σε ένα μεγάλο μέρος της περυσινής χρονιάς στη Lokomotiv. Πιστεύω ότι είναι κάτι, που θα βοηθήσει τόσο εμένα, όσο και την ομάδα, γιατί όσο περισσότερο παίζω, τόσο καλύτεροι θα είμαστε αμυντικά και παράλληλα θα προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ και στο επιθετικό κομμάτι”.

Τι περιμένει, όμως από τη νέα αγωνιστική περίοδο; “Ο στόχος θα πρέπει να είναι, να τερματίσουμε ψηλότερα από την περυσινή χρονιά, να είμαστε στα playoffs και να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Δεν έχω πάρει μέρος στο FIBA Europe Cup, αλλά άκουσα ότι είναι μια απαιτητική διοργάνωση και θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε την καλύτερη δυνατή πορεία”, επεσήμανε και πρόσθεσε σχετικά με τους προσωπικούς του στόχους: “Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα, με τη σκληράδα μου, για να πετύχει τους στόχους, που θα τεθούν. Θέλω να κάνω αυτό που ξέρω καλά και με χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια: να κόψω όσο το δυνατόν περισσότερα σουτ των αντιπάλων και να σταματήσω τις επιθέσεις τους και αν υπάρχει τίτλος του καλύτερου αμυντικού του πρωταθλήματος, να τον κατακτήσω”.

Τα κοψίματα και γενικά η έφεσή του στην άμυνα είναι το δυνατό του σημείο, χωρίς ωστόσο, αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι παραγωγικός στον επιθετικό τομέα. “Αυτό που με διακρίνει είναι η ικανότητά μου στις τάπες, όμως μπορώ να είμαι αποτελεσματικός και στην άλλη πλευρά του γηπέδου και να σκοράρω, ειδικά από τη στιγμή, που θα μένω περισσότερη ώρα στο παρκέ. Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω επιθετικά σε καταστάσεις pick and roll και στο post up παιχνίδι. Αυτό που μου αρέσει, πάντως, περισσότερο είναι να κόβω σουτ. Θα δουλέψω σκληρά στην περίοδο της προετοιμασίας και θα κάνω το καλύτερο, προκειμένου να ετοιμάσω το σώμα μου για τις μονομαχίες της νέας χρονιάς”.

Κλείνοντας, ο Reggie Lynch αισθάνθηκε την ανάγκη να πει ένα “ευχαριστώ”, αλλά και να εκφράσει την ανυπομονησία του για το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη. “Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους του ΗΡΑΚΛΗ, το προπονητικό επιτελείο και τη Διοίκηση, που με υποδέχθηκαν στην οικογένειά τους. Είμαι πολύ χαρούμενος, που σε μικρό χρονικό διάστημα θα έρθω στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, μια από τις πιο γνωστές χώρες στον κόσμο, λόγω της ιστορίας της. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τη δουλειά και να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό για τον κόσμο, που θα προκαλέσει εντύπωση και συζητήσεις. Πραγματικά δεν βλέπω την ώρα…”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ηρακλής

Δειτε επισης

Νέα σελίδα για τον μπασκετικό σήμα του Ηρακλή

Ο μπασκετικός Ηρακλής αλλάζει σελίδα αλλά και εποχή καθώς το καινούργιο σήμα αποκαλύπτει π…