Κεντρική Basket League ΑΕΚ: Ο Μάκης Αγγελόπουλος τοποθετήθηκε για ban και χρέη

ΑΕΚ: Ο Μάκης Αγγελόπουλος τοποθετήθηκε για ban και χρέη

AGGELOPOULOS FIBA BAN 820x490 1 jpg

Η ΑΕΚ θα ξεφύγει από το βραχνά των απαγορευτικών ποινών της ΦΙΜΠΑ σύμφωνα με τον πρόεδρο της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ. Συγκεκριμένα, ο Μάκης Αγγελόπουλος παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου, που προβλήθηκε από το επίσημο κανάλι της Ένωσης στο YouTube και για πάνω από μια ώρα τοποθετήθηκε για όλα τα καυτά θέματα που ταλανίζουν την ομάδα της προσφυγιάς, τονίζοντας ότι το θέμα των ban θα έχει λυθεί έως την επόμενη εβδομάδα και ακόμα ότι η ΑΕΚ δεν έχει χρέη.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ:

«Δεν υπάρχουν χρέη στην ΚΑΕ. Έχουμε τα ban που θα τα τακτοποιήσουμε και θα τα ρυθμίσουμε τώρα και θα τα έχουμε μηδενίσει ως το τέλος του χρόνου. Από εκεί και πέρα η εταιρεία δεν έχει υποχρεώσεις. Εκτιμώ μάλιστα, ότι ο φετινός ισολογισμός θα κλείσει με μηδενικές υποχρεώσεις προς αθλητές κλπ. Σε οικονομικό επίπεδο είμαστε σε αρκετά υγιή βάση. Περάσαμε μερικά δύσκολα χρόνια, αλλά τώρα νομίζω ότι είμαστε πολύ καλά».

Για τα ban και πότε θα λυθούν: «Είχαμε μια δύσκολη χρονιά και δημιουργήθηκε ένα θεμα με τις πληρωμές δύο μηνών σε αθλητές και είχε σα συνέπεια να χάσουμε κάποιες ρυθμίσεις από τα μπαν. Εκτιμώ ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα αυτό το θέμα θα έχει λυθεί οριστικά».

Για το λόγο που προέκυψε το πρόβλημα των ban: «Τα έξοδα αυτήν τη στιγμή είναι περίπου 5,5-6 εκατομμύρια και τα έσοδα ποικίλλουν κάθε χρόνο, αλλά είναι περίπου από 2.5 μέχρι 3. Πέραν του μπάτζετ της ομάδας, είχαμε κι άλλες πηγές εξόδων. Το ένα ήταν η διοργάνωση του Final 8, επενδύσαμε περίπου 1 εκατομμύριο στο νέο μας γήπεδο. Είχαμε κάποια επιπλέον έξοδα, έχοντας το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας μας. Δημιουργήθηκε ένα περιβάλλον οικονομικής δυσκολίας, ήρθε και η πανδημία που επηρέασε κάποιες δικές μου δραστηριότητες. Για ένα διάστημα 3-4 μηνών, μια ομάδα που στηρίζεται από έναν άνθρωπο, μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη θέση. Ξεπεράστηκε όμως αυτό, αλλά αυτή ήταν η βασική αιτία».

Για τις κινήσεις που έχουν γίνει για το ρόστερ της νέας σεζόν: «Θα έχουμε πολύ καλή ομάδα φέτος. Το θέαμα θα είναι εξασφαλισμένο, μακάρι και τα αποτελέσματα. Στο χώρο αυτό δεν είναι τίποτα δεδομένο. Έχουμε μια ευτυχή συγκυρία να έχουν ταιριάξει τα θέλω κάποιων παικτών που τα ήθελε η διοίκηση 3-4 χρόνια με τα θέλω του προπονητή. Φέτος έτυχε παιδιά που τα κυνηγούσαμε χρόνια να έρθουν όλα μαζί. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος για την ομάδα φέτος».

Για την επιστροφή του Μάνι Χάρις και του Ντούσαν Σάκοτα: «Έτυχε να τον θέλω προσωπικά και να τον θέλει κι ο προπονητής. Είναι ένας από τους τέσσερις τέτοιους παίκτες. Υπάρχει μια συζήτηση επιστροφής με τον Ντούσαν, είναι κάτι ανοιχτό».

Για το «προϊόν» της Ευρωλίγκα και αν τον ενδιαφέρει: «Τα συμβόλαια στην Ευρωλίγκα είναι κλειστά. Είναι ένα πρωτάθλημα που αφορά τους ίδιους και τους ίδιους. Περιστασιακά πηγαίνει μία ομάδα κάθε χρόνο και μετά εξαφανίζεται. Σίγουρα υποβαθμίζεται το ελληνικό πρωτάθλημα, όταν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Προμηθέας, όντας διορισμένοι εκεί. Όταν κάποιοι ανεξάρτητα από το αν παίζουν στην Α2 ή τερματίσουν όγδοοι, θεωρώ ότι υποβαθμίζουν λίγο το πρωτάθλημα…»

Για τη διοργάνωση του Basketball Champions League που συμμετέχει η AEK«Είμαστε ευχαριστημένοι. Η διοργάνωση κάθε χρόνο αναβαθμίζεται, ο ανταγωνισμός είναι όλο και μεγαλύτερος και όλο και μεγαλύτερα brands, έρχονται σε αυτή. Οπότε, μόνο καλύτερα μπορεί να πάει».

Για τη μεγαλύτερη επιτυχία και τη μεγαλύτερη αποτυχία της εποχής του«Η πιο δυσάρεστη στιγμή ήταν το δεκάλεπτο με την Μπούργος, που έκρινε το περσινό Final Eight. Είχαμε πολύ καλή παρουσία, αλλά ένα δεκάλεπτο μας κόστισε έναν τίτλο. Αυτή ήταν η δική μου χειρότερη στιγμή. Στις καλύτερες, πάρα πολλές, είχαμε επιτυχίες και τίτλους. Σίγουρα η επιτυχία μας στη Βραζιλία, ήταν σημαντικό ότι βρεθήκαμε σε μια άλλη ήπειρο για να διεκδικήσουμε τίτλο σε Final Four. Ήταν μεγάλη χαρά και συγκίνηση να πάρουμε παγκόσμιο τίτλο σε άλλη ήπειρο. Χαραγμένος στη μνήμη μου και ο τελικός με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο το 2018. Στο γήπεδο η πλειοψηφία ήταν με τον Ολυμπιακό, αλλά προς το τέλος ακούγαμε πολλές φωνές από τους δικούς μας φιλάθλους, ήταν πολύ συγκινητική στιγμή, σίγουρα προσθέσαμε νέους οπαδούς».

Για την αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ«Ρωτήστε τα ΜΜΕ που ασχολήθηκαν. Πραγματικά δεν βρίσκω τον λόγο αυτής της υπεραντίδρασης και υπερευαισθησίας. Η ΑΕΚ μόνο καλά έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ, βάλαμε πρώτα το κοινό καλό και μετά την ομάδα μας. Η ΑΕΚ έφερε τους τελευταίους διεθνείς τίτλους στη χώρα και χρηματοδότησε δύο διεθνείς διοργανώσεις από τα ταμεία της. Μόνο θετικά πράγματα έχουμε κάνει, άρα αυτή η εμπάθεια στα όρια του κόμπλεξ δεν μπορώ να καταλάβω από που πορεύεται. Είδα πρωτοφανή ανακούφιση, ειρωνίες, χλευασμό στην ομάδα που έχει πετύχει όσο κανείς στα τελευταία πέντε χρόνια, στην ομάδα που αν δεν υπήρχε, δεν ξέρω αν θα γινόταν πρωτάθλημα πέρυσι. Βγήκε μένος και κόμπλεξ, ήταν εντυπωσιακό αλλά καταλαβαίνει κάποιος ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι υπάρχει ανιδιοτέλεια και αγάπη για την ομάδα. Ζούνε στα βουρκόνερα και στα λαμόγια. Ούτε δημόσιες συμβάσεις παίρνουμε, ό,τι κάνουμε το κάνουμε για τον κόσμο. Σε εξοργίζει, διότι ενημερώνουν και διαμορφώνουν χαρακτήρες και συνειδήσεις. Η δημιουργία είναι τα πάντα στη ζωή».

Για τον κόσμο και τα παράπονα που κάνει«Να μιλήσουμε για τα οικονομικά αν θέλετε, όμως δεν είναι σωστό σε μια εταιρεία ζημιογόνα να προσφέρεις μετοχές σε ανθρώπους που δεν έχουν ευθύνη. Μακάρι όταν αλλάξουν τα πράγματα, όταν ανακοινωθεί σε έναν χρόνο μια παγκόσμια πρωτοτυπία που θα φέρει την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης, να συζητήσουμε γι’ αυτό. Η ΑΕΚ είναι για εμένα τρόπος ζωής. Αν υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μου, είναι σίγουρα η χαρά της δημιουργίας και το μικρόβιο της προσφοράς που είναι στο dna μου. Νομίζω ότι δεν έχω μετανιώσει για όσα έκανα αυτά τα χρόνια. Εκτιμώ ότι θα έχουμε θετικές εκπλήξεις στο μέλλον, αλλά δεν το κρύβω ότι όταν η ΑΕΚ ισορροπήσει ή είναι κερδοφόρα, εκεί θα ήθελα τότε να περάσει ένα μεγάλο κομμάτι των μετοχών στον κόσμο».

Για την περσινή σεζόν«Οι αποτυχίες ξεκινούν πάντα από αυτόν που ηγείται. Πάντα αυτός επιλέγει στελέχη και προπονητή. Νομίζω ότι ήταν μια χρονιά που η τύχη μας κυνήγησε ανελέητα. Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά γιατί ξεκινήσαμε να παίξουμε για έναν τίτλο στο τέλος Σεπτεμβρίου. Ήταν ιδιαίτερη η προετοιμασία, αλλά δεν μπορούσαμε να αφήσουμε έναν τίτλο στο γήπεδό μας. Μια σειρά τραυματισμών που ήταν συνεχείς και μόνιμοι, δεν μας άφησαν να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν μετανιώσαμε που φέραμε τη διοργάνωση στο ΟΑΚΑ, είναι τιμή μας που ολοκληρώθηκε η μοναδική διοργάνωση παγκοσμίως στην Αθήνα. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Προβλήθηκε η χώρα μας, η ομάδα μας, δεν κρυφτήκαμε πίσω από τον κορονοϊό, χτίσαμε ένα από τα καλύτερα ρόστερ της ιστορίας μας αλλά ένα κακό δεκάλεπτο μας στέρησε τον τίτλο. Παίξαμε στον τελικό, ήταν ο μοναδικός που έχουμε χάσει».

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να τα παρατήσει«Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στη ζωή μου, ειδικά στην ΑΕΚ».

Για τους νεαρούς παίκτες στους οποίους επένδυσε αλλά δεν έμειναν στην ομάδα«Δε μπορείς να εξασφαλίσεις ποτέ την επιτυχία ενός ταλέντου. Κάναμε ένα σημαντικό παιδομάζωμα, επενδύσαμε σε αυτό, ενώ είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι δόθηκαν ευκαιρίες σε αρκετά από αυτά τα παιδιά. Ίσως όχι σε όλους, αυτές που έπρεπε. Από εκεί και πέρα είναι επιλογή και ευθύνη του προπονητή αν θα τους χρησιμοποιήσει. Πολλές φορές υπάρχει η δυσκολία διαχείρισης και ανάδειξης ενός ταλέντου. Η τελική απόφαση είναι του προπονητή και του παίκτη που πρέπει να πάρει τις ευκαιρίες όταν του δοθούν. Το παιδομάζωμα δεν αρκεί και η ΑΕΚ δεν μπορεί να λειτουργήσει ως θερμοκοιτίδα».

Για τον στόχο με το γήπεδο στα Άνω Λιόσια«6.600 διαρκείας θέλω. Όλο το γήπεδο, σύμφωνα με τους περιορισμούς. Αν σε κάτι έχουμε αποτύχει, σαν ΑΕΚ, είναι αυτό το κομμάτι, το κομμάτι των εισιτηρίων. Τα οικονομικά είναι απλά. Μιλάμε για εταιρεία που τα τελευταία έξι χρόνια έχει έξοδα 34 με 35 εκατομμύρια και έσοδα από χορηγίες και τηλεοπτικά περίπου 15 και 3-3.5 εκατομμύρια από τα εισιτήρια. Τα υπόλοιπα 16 είναι χρήματα που έχω βάλει για να υπάρχει η εταιρεία. Αν κάπου έχουμε αποτύχει, είναι το κομμάτι των εισιτηρίων. Είναι εντυπωσιακά χαμηλά το ποσοστό μας, τα έσοδά μας από τα εισιτήρια είναι 413-490 χιλιάδες όταν οι ανταγωνιστές μας έχουν 10 και 15 φορές περισσότερα έσοδα από αυτό το κομμάτι. Το νέο γήπεδο και αυτά που θα δημιουργήσουμε θα βοηθήσουν, έχουμε κι εμείς ευθύνη, έχουμε κάνει αλλαγές και μόνο καλύτερα μπορούμε να πάμε. Όχι για οικονομικό λόγο, αλλά για αγωνιστικό. Πολλές φορές παίξαμε με 500 και 700 οπαδούς, σε παγωμένο γήπεδο. Την τελευταία χρονιά πριν κλείσουν τα γήπεδα ήταν τέσσερα τα παιχνίδια με τετραψήφιο αριθμό εισιτηρίων. Η ΠΑΕ είναι μια εταιρεία κερδοφόρα, τα έσοδα υψηλά. Στο μπάσκετ θα έπρεπε να έχουμε μπάτζετ 200-300 χιλιάδων και να παλεύουμε για 5η έως 8η θέση. Είμαστε υποχρεωμένοι να ματώνουμε οικονομικά μέχρι να έρθουμε κοντά σε αυτό που λέμε έσοδα-έξοδα. Μακάρι να γίνει γιατί δεν θα χρειάζεται η παρουσία μου σε αυτό τον βαθμό. Το πλάνο μας είναι να αλλάξουμε τα καρεκλάκια σε μαύρα».

Για το κλειστό του Γαλατσίου και αν θα το προτιμούσε«Ξεκινήσαμε από αυτό το γήπεδο, ήταν ο πρώτος μας στόχος αν και δεν είχε την χωρητικότητα που θέλαμε. Είναι γεγονός ότι ασχολήθηκα πολύ με το γηπεδικό. Είδαμε το τένις, είδαμε το ποδηλατοδρόμιο, καταλήξαμε στην καλύτερη λύση γιατί παράλληλα με την αρένα θα δημιουργήσουμε έναν νέο προορισμό. Δεν παίρνουμε τον εύκολο δρόμο, θα είναι μια σημαντική πολεοδομική και αρχιτεκτονική παρέμβαση. Εκτιμώ ότι αυτό θα έχει οφέλη»

Δείτε το βίντεο με όλη τη συνέντευξη εδώ: 

  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

A1 Γυναικών: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στην τελική μάχη για το πρωτάθλημα

Σήμερα η τελευταία πράξη στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ θα κριθεί …