Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Τα πειράγματα σε Λαρεντζάκη και το μήνυμα στην Τουρκία

Τα πειράγματα σε Λαρεντζάκη και το μήνυμα στην Τουρκία

china hellas proolympic tournament larentzakis 820x490 1 jpg

Το ξέσπασμα του Γιαννούλη Λαρεντζάκη στο πρώτο από τα τρία τρίποντα που σκόραρε στη νίκη της Εθνικής επί της Κίνας δεν ήταν επειδή αυτό το καλάθι είχε καθοριστική συμβολή. Κάτι δεν του είχε πάει καλά με το σουτ μέχρι εκείνη την ώρα και το είχε… άχτι. Η κατάληξη του αγώνα τον έφερνε πρώτο σκόρερ της Εθνικής, με 21 πόντους, να δέχεται τη συμβουλή του Κώστα Σλούκα, «μην αγχώνεσαι Λάρι, μην το έχεις στο μυαλό σου ότι πρέπει να σκοράρεις, θα έρθει πιο εύκολα αν δεν το σκέφτεσαι» και με τα πειράγματα των συμπαικτών του. «Θα σε είδαν στην Κίνα τώρα και θα έρχονται οι προσφορές». Το κλίμα στην Εθνική Ομάδα είναι πραγματικής παρέας. Ο Ρικ Πιτίνο έχει έναν λόγο παραπάνω να χαμογελά και δεν τον έκρυβε. «Μπορεί να μας προέκυψαν απουσίες στην πορεία, πολλές και σημαντικές, αλλά για μένα ήταν στόχος να διαλέξω 12 παιδιά που να ταιριάζουν σαν χαρακτήρες και να ξέρω ότι θα δώσουν τα πάντα γι’ αυτή την αποστολή και αυτά εδώ τα παιδιά πραγματικά το κάνουν, είναι εξαιρετικό το κλίμα», έλεγε και ήταν φανερό ότι το χαιρόταν.

Ο Λαρεντζάκης μίλησε λίγο μετά τη λήξη του αγώνα με την Κίνα, αν και… με το ζόρι ασχολήθηκε περισσότερο με αυτό, αφού το μυαλό του ήταν ήδη στον μεγάλο ημιτελικό με την Τουρκία. Και τα είπε και στα αγγλικά και στα ελληνικά: «Η νίκη που πετύχαμε ήταν πολύ σημαντική, αφού με άλλο αποτέλεσμα θα πηγαίναμε σπίτι μας και αυτό δεν το θέλαμε να μας συμβεί. Τα καταφέραμε, νικήσαμε και τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε λίγο και να να στρέψουμε την προσοχή μας στην Τουρκία. Είναι μια πολύ καλή και γεμάτη ομάδα, πρέπει να συγκεντρωθούμε, να έχουμε καθαρό μυαλό και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για έναν πολύ σημαντικό, νοκ – άουτ παιχνίδι.

Με την Κίνα ήταν σημαντική η πολύ καλή εκκίνηση που κάναμε στο παιχνίδι. Γνωρίζαμε ότι είχαμε απέναντι μια πολύ επιθετική ομάδα, που τρέχει ακατάπαυστα ακόμα και μετά από καλάθι που έχει δεχτεί. Κοντρολάραμε τον ρυθμό και τα ριμπάουντ και το κάναμε να φαίνεται εύκολο. Είναι μεγάλη η χαρά και για την άμυνα που παίξαμε, είχαμε πολλά deflections που είναι σημείο στο οποίο επιμένει ο προπονητής μας. Αυτό τελείωσε όμως και το μυαλό μας πρέπει να πάει στο πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Τουρκία».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…