Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Προμηθέας: Κι επίσημα δικός του ο Ρογκαβόπουλος

Προμηθέας: Κι επίσημα δικός του ο Ρογκαβόπουλος

nikos rogkavopoulos promitheas

Kάτοικος Πάτρας θα είναι τη νέα σεζόν ο Νίκος Ρογκαβόπουλος. Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής ανακοινώθηκε κι επίσημα από τον Προμηθέα, ο οποίος έβαλε στη φαρέτρα του ένα πολύ σημαντικό όπλο.

Αναλυτικά:

«Η ΚΑΕ Προμηθέας ανακοινώνει τη μεταγραφή ενός εκ των σπουδαιότερων ταλέντων του ελληνικού μπάσκετ, του Νίκου Ρογκαβόπουλου.

Ο Έλληνας Small Forward είναι γεννημένος στις 27 Ιουνίου 2001 στο Μαρούσι. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Α.Σ.Ε Δούκα τη σεζόν 2016-17, πριν η ΑΕΚ επενδύσει στο ταλέντο του. Στην «Ένωση» αγωνίστηκε από το 2017 μέχρι και φέτος και μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια κυρίως είχε ενεργό ρόλο στο rotation της «Ένωσης». Mε την ΑΕΚ κατέκτησε ένα Champions League (2017-18), ένα Διηπειρωτικό (2018-19) και ένα κύπελλο Ελλάδος (2019-20) με αντίπαλο τον Προμηθέα στον τελικό.

Αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια των μικρών εθνικών ομάδων τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά στο Eurobasket U18 το 2018 είχε κατά μέσο όρο 19,5 πόντους και 6,6 ριμπάουντ, ενώ στο Παγκόσμιο ένα χρόνο μετά μετρούσε 13,7 πόντους, με 4,6 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ, εξελισσόμενος σε ηγετική μορφή για τη «γαλανόλευκη» σε επίπεδο νέων και εφήβων.

Μια από τις σπουδαιότερες στιγμές στην καριέρα του ήταν, όταν βρέθηκε στις κλήσεις του Rick Pitino για την Εθνική Ανδρών και στη συνέχεια επιλέχθηκε στην τελική δωδεκάδα που ταξίδεψε στον Καναδά για το Προολυμπιακό Τουρνουά.

Τον υποδεχόμαστε στην οικογένεια του Προμηθέα και του ευχόμαστε να εκπληρώσει τους στόχους του, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…