Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Παπανικολάου: «Ζητούμε την πλήρη αναστολή των συνεπειών του νόμου για τα σωματεία»

Παπανικολάου: «Ζητούμε την πλήρη αναστολή των συνεπειών του νόμου για τα σωματεία»

O υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου, ζητάει την πλήρη αναστολή των συνεπειών του νόμου για τα σωματεία και την επανεκκίνηση ενός ανοιχτού διαλόγου για τον νέο αθλητικό νόμο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Είναι σχεδόν μισός χρόνος που φωνάζουμε για την αδικία που ζουν τα μισά ερασιτεχνικά σωματεία της καλαθοσφαίρισης. Αναντίρρητα, επειδή δεν αποτελούμε εμείς – ο χώρος του ερασιτεχνικού Μπάσκετ- την εξαίρεση, την ίδια αδικία βιώνουν τα μισά ερασιτεχνικά σωματεία όλων των Αθλημάτων.

Τώρα που οι εκλογές στην πλειονότητα των ομοσπονδιών ολοκληρώθηκαν, περάσαμε στην εποχή της λειτουργίας του ερασιτεχνικού Αθλητισμού με τον νόμο Αυγενάκη και το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Μια εποχή δυσλειτουργική, κατά τη διάρκεια της οποίας τα σωματεία ταλαιπωρούνται, ενώ τους απαγορεύεται ουσιαστικά να λειτουργούν. Ως εκ τούτου, και να καλλιεργούν τον ερασιτεχνικό Αθλητισμό στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες δικαιώθηκαν τέσσερα σωματεία που καλλιεργούν το ποδόσφαιρο στη Ρόδο και όπως φαίνεται, θα δικαιώνονται κάθε εβδομάδα δεκάδες σωματεία σ’ όλη την επικράτεια. Αυτά όλα χωρίς ακόμα να έχει εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος, αφού αναμένεται η απαγόρευση στα σωματεία να χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις και να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα. Ήτοι, οι ενώσεις για να εξυπηρετήσουν τα ενεργά σωματεία θα τα «εξορίζουν» στην έδρα του αντιπάλου, κάτι που θα επιφέρει την αλλοίωση των αποτελεσμάτων και τη μη ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Εμείς ζητάμε κάτι απλό: Αυτός ο νόμος, που ουσιαστικά δημιουργήθηκε για να στερήσει το δικαίωμα συμμετοχής των σωματείων στις εκλογές, να τεθεί σε πλήρη αναστολή. Να επιτραπεί στα σωματεία να συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις και τις εκλογές και να μην υπάρχει απειλή μη συμμετοχής στα πρωταθλήματα και μη χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Είναι δεδομένο ότι μετά από την απόφαση των τακτικών δικαστών της ΕΠΟ θα ανοίξει ο δρόμος για δεκάδες προσφυγές ως προς την συνταγματικότητα του νόμου από σωματεία, που θεωρούν ότι καταστρατηγούνται τα δικαιώματά τους και ότι υπάρχει κίνδυνος διάλυσης τους.

Εμείς ως παράγοντες σωματείων ζητάμε την πλήρη αναστολή των συνεπειών του νόμου για τα σωματεία και την επανεκκίνηση ενός ανοιχτού διαλόγου των συλλόγων, των ομοσπονδιών και της πολιτείας για τον νέο αθλητικό νόμο, μακριά από εκλογικές σκοπιμότητες και εξοντωτικές συνέπειες για όλους τους ερασιτέχνες παράγοντες που εθελοντικά προσφέρουν στη νεολαία αυτής της χώρας.

Ας μην επιτρέψουμε στον εγωισμό μας να κάνει κακό σε χιλιάδες ερασιτεχνικά σωματεία, που μόνο καλό προσπαθούν να κάνουν. Ας φτιάξουμε έναν σύγχρονο αθλητικό νόμο, που βασικό ρόλο στη διαμόρφωση τους θα έχουν αυτοί που πρέπει μετά να τον τηρήσουν.

Όπως δεν μπορούμε να μιλάμε για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση χωρίς την εκπαιδευτική κοινότητα, έτσι είναι ακατανόητο πως θέλουμε να μιλάμε για αθλητικό νόμο – τιμωρό στη διαμόρφωση του οποίου δεν συμμετείχε το αθλητικό κίνημα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Κύπελλο Γυναικών: Αύριο Πέμπτη η συνέντευξη Τύπου

Αύριο Πέμπτη (23/3) στις 14:00 η συνέντευξη Τύπου. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, …