Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Άλφα Ντιαλό

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Άλφα Ντιαλό

dialo pao

Ο Άλφα Ντιαλό είναι με κάθε επισημότητα παίκτης του Παναθηναϊκού καθώς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 3 ετών με την πράσινη ΚΑΕ και θα δοθεί δανεικός τουλάχιστον για την εφετινή σεζόν για να έχει χρόνο συμμετοχής. Ο Παναθηναϊκός θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη του πρώην φόργουορντ του Λαυρίου.

Αναλυτικα η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ ΟΠΑΠ και η ανάρτηση στα social media:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την απόκτηση του Άλφα Ντιαλό για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Άλφα Ντιαλό γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου του 1997 στη New York City των ΗΠΑ, έχει ύψος 2.01μ. και αγωνίζεται στις θέσεις «3» και «4». Φοίτησε στο Providence College και αγωνίστηκε στην ομάδα του Πανεπιστημίου του. Στην τρίτη του χρονιά εκεί είχε 16 πόντους, 8.1 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ και 1.6 κλεψίματα κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι, ενώ στη σεζόν της αποφοίτησής του μέτρησε 14.1 πόντους, 7.8 ριμπάουντ, 1.5 κλεψίματα και 2.5 ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2020 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με το Λαύριο Megabolt, με τη φανέλα του οποίου πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν, φτάνοντας μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος της Basket League απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Ολοκλήρωσε τη χρονιά έχοντας 12.9 πόντους, 5.4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1.5 κλεψίματα κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Το καλοκαίρι του 2019 ο Ντιαλό αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ στους Παναμερικανικούς αγώνες του Περού, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Μάλιστα, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας έχοντας κατά μέσο όρο 15 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 1.6 κλεψίματα.»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Περιστέρι: Τελικός πρόκρισης κόντρα στην Τενερίφη

«Τελικός» πρόκρισης για το Περιστέρι. Συνδυασμό αποτελεσμάτων θέλει το Περιστέρι   που αντ…