Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Όταν η ΟΔΚΕ καταπατά τους δικούς της… «κανόνες»

Όταν η ΟΔΚΕ καταπατά τους δικούς της… «κανόνες»

BOUSIAS NIKOLOPOULOU 820x490 1 jpg

Οι πρόεδροι των Συνδέσμων της ΟΔΚΕ είναι πάνω από νόμους; Αν «ναι», είναι ωραία η ΕΟΚ του Βασιλακόπουλου. Αν «όχι» δεν πείθει κανέναν. Γράφει ο Γιώργος Κογκαλίδης

Καλησπέρα κύριε Μπούσια. Όλα καλά στην ΟΔΚΕ; Είναι όλα υπό έλεγχο; Οι διαιτητές ακολουθούν τους τις κανονιστικές διατάξεις, όλα όσα ορίζονται από γραπτούς κι άγραφους νόμους; Αν έτσι νομίζετε, μάλλον πρέπει να ανακαλέσετε. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αν ένας διαιτητής παραβιάζει αρχές, αλλά αν το πράττει πρόεδρος Συνδέσμου και μάλιστα με… αυξημένες αρμοδιότητες.

Για όσους πιθανόν δεν γνωρίζουν, τα ανεξάρτητα πρωταθλήματα χωρίζονται (κακώς κατά τη γνώμη μου) σε «νόμιμα» και «παράνομα». Στην πρώτη κατηγορία είναι όσα έχουν πάρει την αιγίδα της ΕΟΚ, όσα «αγκαλιάζουν» οι Τοπικές Ενώσεις και στα οποία οι διαιτητές που σφυρίζουν ορίζονται είτε από την ΚΕΔ της οικείας Τοπικής Ένωσης, ή ακόμα κι από την ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Τα άλλα (τα «παράνομα») δεν δίνουν λογαριασμό, δεν παίρνουν λογαριασμό. Μπορούμε εγώ και 10 φίλοι μου να φτιάξουμε ένα τουρνουά και σιγά που θα ρωτήσουμε την Ομοσπονδία, ή άλλη αρχή. Αυτή είναι κι η ομορφιά του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Εκεί, βεβαίως, μπορεί να χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Η ΟΔΚΕ, λοιπόν, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΟΚ και τις Τοπικές Ενώσεις, έχουν δώσει ντιρεκτίβα να μην παίζουν διαιτητές σε παράνομα πρωταθλήματα. Δεν χρειάζεται να δείτε όλο το βίντεο, αρκεί το τζάμπολ, για να διαπιστώσετε ότι στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα μετέχει η Γεωργία Νικολοπούλου, η οποία δεν είναι απλή διαιτητής.

Είναι Πρόεδρος στον ΣΥΔΚΝΑ (Σύνδεσμο Διαιτητών Πειραιά) και μάλιστα ήταν μέχρι προχθές μέλος της τριμελούς Επιτροπής Διερεύνησης Παραπτωμάτων, η οποία (φαντάζομαι) μεταξύ άλλων είχε αποστολή να ελέγξει αν η συμπεριφορά του Σπύρου Γκόντα και του Γιάννη Φούφη σε βάρος των μελών της ΚΕΔ και του Γιώργου Βασιλακόπουλου ήταν εκτός καταστατικού της ΟΔΚΕ.

Εδώ ανοίγω μια παρένθεση, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή έχει στα χέρια της όλο τον φάκελο, με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, που -σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Μαύρο, ο οποίος εκπροσωπεί Γκόντα και Φούφη- παρανόμως δόθηκαν από την ΕΟΚ και τους συνδέσμους στην ΟΔΚΕ.

Στην κ. Νικολοπούλου, από τη μια έχει ανατεθεί μια τόσο σοβαρή υπόθεση (παραιτήθηκε προχθές, αλλά αυτό δεν μειώνει κατ’ ελάχιστο την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο κ. Μπούσιας κι η ηγεσία της ΟΔΚΕ), από την άλλη είναι πρόεδρος Συνδέσμου, που έπρεπε να ελέγχει τους Πειραιώτες διαιτητές αν ορθώς σφυρίζουν στα τουρνουά και πρώτη σπάει τις… συμφωνίες.

Το εντυπωσιακό είναι πως δεν παίρνει τουρνουά για τον σύνδεσμο, αλλά πάει και παίζει στα ανεξάρτητα. Και δεν το κάνει πρώτη φορά, καθώς στο παρελθόν είχε κληθεί (έχουμε όλες τις κλήσεις στα χέρια μας) για «απολογία», για αντίστοιχο παράπτωμα.

Το ερώτημα προς την ΟΔΚΕ είναι αν υπάρχει έλεγχος, αν όχι σε όλο τον χώρο, σ’ εκείνους κι εκείνες, που μοιάζουν να είναι πρόσωπα εμπιστοσύνης, που προεδρεύουν στους Συνδέσμους, που έπρεπε να δίνουν το στίγμα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…