Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Εθνική Ανδρών: Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναλύει την Τουρκία

Εθνική Ανδρών: Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναλύει την Τουρκία

Skourtopoulos

Η Εθνική Ανδρών προσπέρασε το εμπόδιο της Κίνας και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Προολυμπιακού τουρνουά του Καναδά. Επόμενος αντίπαλος είναι η Τουρκία (4/7, 02.35) στον αγώνα που θα δώσει μια θέση στον μεγάλο τελικό, μέσω του οποίου θα διεκδικηθεί το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος είναι παρών και σε αυτή την προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας μεταξύ των συνεργατών του Ρικ Πιτίνο, αναλύει τον τρόπο παιχνιδιού της Τουρκίας και τα σημεία που θα κρίνουν την αναμέτρηση.

«Η Τουρκία είναι πολύ καλή και πολύ καλά δομημένη ομάδα. Εχει μια πολύ δυνατή γραμμή ψηλών, που συνδυάζει εμπειρία, με νιάτα και ικανότητα. Στους “πλαϊνούς παίκτες με την παρουσία του Οσμάν και του Κορκμάζ διαθέτει πολύ μεγάλη δυναμική και στη δημιουργία και στο σκορ. Αν μπορούμε να πούμε πως υπάρχει ένα αδύναμο, εντός εισαγωγικών, σημείο, αυτό είναι στους πόιντ γκαρντ, όπου δεν υπάρχει μεγάλη εμπειρία, αν και είναι παιδιά που μέσα στο σύνολο κάνουν κι αυτοί τη δουλειά τους πολύ καλά.

Αμυντικά είναι μια πολύ σκληρή ομάδα, χρησιμοποιούν πάρα πολύ τα χέρια και σε deflection και πάνω στην μπάλα και δίνουν μεγάλη έμφαση στο αμυντικό ριμπάουντ. Στην επίθεση, αυτοί που καθορίζουν το παιχνίδι τους είναι ο Οσμάν και ο Κορκμάζ, είτε δημιουργώντας για τους άλλους παίκτες, είτε εκτελώντας με drive ή με μακρινά σουτ. Κυρίως, όμως, με drive που είναι και το πιο επικίνδυνο κομμάτι, αφού είναι πολύ καλοί αθλητές και μπορούν να τελειώνουν φάσεις ψηλά.

Ένα θέμα που πρέπει να προσέξουμε είναι τα pop out και τα τρίποντα του Σανλί, ο οποίος είναι ένας πολύ καλός παίκτης με εμπειρίες από την Ευρωλίγκα, και είναι ένας καθοριστικός για το παιχνίδι τους καθότι αποφασίζει μόνος του πολλές φορές να σπάσει το σύστημα και να πάρει το σουτ από μακριά ενώ πολλοί περιμένουν να κινηθεί κοντά στο καλάθι.

Σ’ αυτό που πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή είναι να μην πάρουν πόντους δεύτερης ευκαιρίας, δηλαδή να μην μαζέψουν επιθετικά ριμπάουντ και δημιουργήσουν ξανά, αφού μετά είναι δύσκολο να αστοχήσουν.

Στη δική μας επίθεση θα πρέπει να προσπαθήσουμε να πάμε σε ένα γρήγορο τέμπο με πολύ transition και όχι πολλά σετ, ώστε με τα πολλά βαριά κορμιά που έχουν οι Τούρκοι να τους δημιουργήσουμε πρόβλημα στην άμυνα και να δημιουργήσουμε συνθήκες καθαρού σουτ ή, συνεργασίες 2-2 μεταξύ του πλέι μέικερ και του ψηλού, στο σημείο που είμαστε πολύ δυνατοί με τη δημιουργία του Σλούκα και του Καλάθη.

Πιστεύω ότι με την πολύ καλή ψυχολογία που έχει η ομάδα μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις και την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη που θα μας οδηγήσει στον τελικό και ένα βήμα από τον μεγάλο στόχο της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

FIBA: Στις 19 Μαρτίου η κλήρωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πιθανούς αντίπαλους στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα μάθει η Εθνική. Στις 19 Μαρτίου στην Ελβετ…