Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Εθνική Ανδρών: Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αναλύει την Κίνα

Εθνική Ανδρών: Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αναλύει την Κίνα

ilias papatheodorou

Η Εθνική Ανδρών έχει στρέψει ήδη την προσοχή της στο δεύτερο και καθοριστικό παιχνίδι του Προολυμπιακού τουρνουά του Καναδά (02/7, 02.05 ώρα Ελλάδας) και ο συνεργάτης του Ρικ Πιτίνο, Ηλίας Παπαθεοδώρου αναλύει το παιχνίδι της επόμενης αντιπάλου, της Κίνας.

«Το παιχνίδι με την Κίνα για εμάς είναι ένας πρώιμος τελικός. Παρά την καλή εικόνα που είχαμε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού με τον Καναδά δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, άρα το να επικρατήσουμε στο παιχνίδι με την Κίνα είναι για εμάς μονόδρομος.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλό μας. Η Κίνα είναι μία ομάδα η οποία δεν έχει το “μέγεθος” του Καναδά, όμως είναι μια ομάδα με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά. Στηρίζεται πάρα πολύ στο περιφερειακό της παιχνίδι. Χρησιμοποιεί πολύ συχνά σχήματα με τρεις κοντούς, οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη ταχύτητα και μεταφέρουν πολύ γρήγορα τη μπάλα από τη μια μεριά του γηπέδου στην άλλη. Μέσα από τα drive και τις πάσες προς τα έξω, δημιουργούν πάρα πολλά σουτ τριών πόντων.

Ενα χαρακτηριστικό που πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε είναι ότι οι ψηλοί τους και από τη θέση και από το πέντε, σε κάποια σχήματα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν με πρόσωπο και να απειλήσουν και αυτοί με σουτ τριών πόντων.

Στην επίθεσή μας πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας, να έχουμε πάντα καλές αποφάσεις, να είμαστε εύστοχοι στα σουτ τριών πόντων και με αυτοπεποίθηση και ηρεμία να πάρουμε τη νίκη που θα μας οδηγήσει στα χιαστί παιχνίδια».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

FIBA: Στις 19 Μαρτίου η κλήρωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πιθανούς αντίπαλους στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα μάθει η Εθνική. Στις 19 Μαρτίου στην Ελβετ…