Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ «Χρυσό» θα πληρώνουν τον καφέ οι ανεμβολίαστοι – Πόσο θα τους κοστίζει

«Χρυσό» θα πληρώνουν τον καφέ οι ανεμβολίαστοι – Πόσο θα τους κοστίζει

kafes jpg

Με τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τις 15 Ιουλίου, οι πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμα και για να πιουν έναν καφέ.

Οι ανεμβολίαστοι για να απολαύσουν τον καφέ τους, σε καφετέρια, θα πρέπει πρώτα να έχουν επιδείξει το αρνητικό μοριακό ή rapid test κορονοϊού, που κοστίζουν 60 και 20 ευρώ αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει ότι ο καφές αντί για 3 ευρώ θα κοστίζει 63 ή 23!

 

Τα νέα μέτρα από τις 15 Ιουλίου

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον διαχωρισμό των χώρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας σε αυτούς που θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους και σε μεικτούς χώρους.

Όλοι οι χώροι συναθροίσεων που μπορούν να υποδέχονται κοινό δηλώνονται, κατ’ επιλογή, ως αμιγείς (από τις 15 Ιουλίου και έπειτα) ή ως μικτοί, σε ειδική πλατφόρμα, και φέρουν ειδική σήμανση στην είσοδό τους.

Αμιγείς χώροι
Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Μικτοί χώροι
Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες ή έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης της νόσου COVID-19 (PCR test ή rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

Όλοι οι χώροι συναθροίσεων που μπορούν να υποδέχονται κοινό δηλώνονται, κατ’ επιλογή, ως αμιγείς (από τις 15 Ιουλίου και εντεύθεν) ή ως μικτοί, σε ειδική πλατφόρμα, και φέρουν ειδική σήμανση στην είσοδό τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…