Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Αποκλειστικό: Η ΕΟΚ σφυρίζει αδιάφορα απέναντι στους εν δυνάμει προπονητές

Αποκλειστικό: Η ΕΟΚ σφυρίζει αδιάφορα απέναντι στους εν δυνάμει προπονητές

vasilakopoulos eok basket

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από την πλευρά των εν δυνάμει προπονητών της σχολής Γ’ κατηγορίας, όσον αφορά την πρακτική τους άσκηση, προκειμένου να καταφέρουν να πάρουν τα διπλώματά προπονητικής, που αναμένεται να ξεκινήσει την προσεχή Παρασκευή (09/07) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο

Πριν από λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα στις 29 Ιουνίου έγινε γνωστό στους σπουδαστές της σχολής Γ’ κατηγορίας προπονητών πως την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα πρακτικής άσκησης.

Από την ακριβώς επόμενη μέρα την γνωστοποίησης της έναρξης των πρακτικών, οι σπουδαστές-προπονητές, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, έχουν έντονη δυσαρέσκεια, απέναντι στους ιθύνοντες του προγράμματος, όσον αφορά τις ημερομηνίες που αποφασίστηκε να ξεκινήσει η πρακτική του άσκηση και πως η ενημέρωση έγινε πάρα πολύ αργά.

Το κακό είναι πως για ακόμα μια φορά η ελληνική ομοσπονδία σφυρίζει αδιάφορα και το λέμε αυτό, διότι δεν βρέθηκε ένας να δώσει μια απάντηση, έστω τυπική. Μαθαίνουμε πως τα emails και τα ερωτήματα προς τους υπεύθυνους πάνε κι έρχονται, αλλά, απάντηση μηδέν.

Στην ενημέρωση που υπάρχει προς τους εν δυνάμει προπονητές είναι οι ημερομηνίες, οι ώρες και ο τόπος διεξαγωγής των μαθημάτων, αλλά και πως έχουν το δικαίωμα μόνο το 5% απουσιών από το σύνολο των ωρών των μαθημάτων.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φωνάζουν και ρωτούν τι θα γίνει με τα χρήματα που δόθηκαν για να μπορέσουν να πάρουν μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα; Οι περισσότεροι σπουδαστές-εν δυνάμει προπονητές έχουν πίσω τους κι άλλες δουλειές, που τους αποφέρουν χρήματα και πως δεν είναι λογικό οι υπεύθυνοι της σχολής να αποφασίζουν στην ουσία δέκα μέρες πριν για την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων

Τονίζουν δε, πως θα έπρεπε να δοθεί χρόνος, προκειμένου να μπορέσουν να διευθετήσουν θέματα που έχουν να κάνουν με τις επιπλέον εργασίες τους και την οικογένεια τους.

Πολλοί είναι αυτοί που εν τέλει δεν θα καταφέρουν να δώσουν το «παρόν» στα μαθήματα, καθώς δεν μπόρεσαν ούτε να βρουν επιπλέον χρήματα ούτε να φτιάξουν το πρόγραμμα τους ούτως ώστε να βρεθούν στα γήπεδα που θα λάβουν χώρα οι πρακτικές ασκήσεις.

Με αυτούς τι θα γίνει; Θα δοθούν πίσω τα χρήματα που έδωσαν στην έναρξη της χρονιάς; Θα τα χάσουν; Κι αν τα χάσουν δηλαδή, τζάμπα ο κόπος όλης της χρονιάς και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, που όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολα τα φέρνουμε πέρα, ειδικά αν έχουμε πίσω μας και οικογένειες.

Η ελληνική ομοσπονδία δείχνει για ακόμα μια φορά τις παθογένειες της και οφείλει έστω και την ύστατη στιγμή να δώσει απαντήσεις. Θα το κάνει;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…