Κεντρική NBA Αντετοκούνμπο: «Περήφανος για την ομάδα, κάνω ό,τι μου λέει το ένστικτό μου»

Αντετοκούνμπο: «Περήφανος για την ομάδα, κάνω ό,τι μου λέει το ένστικτό μου»

giannis antetokounmpo bucks suns 2

Για την συγκέντρωση που πρέπει να δείξουν οι Μιλγουίκι Μπακς, για να καταφέρουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα του NBA, κόντρα στους Φοίνιξ Σανς.

Αναλυτικά τα όσα είπε, στην συνέντευξη τύπου

«Μεγαλώνω, ωριμάζω και γίνομαι καλύτερος πνευματικά. Ήμασταν πίσω με 2-0 και πήραμε τρεις σερί νίκες. Πάντα προσπαθώ να καταλάβω τι σκέφτεται η άλλη ομάδα. Προσπαθώ να σκεφτώ τι κάναμε, να μάθω από τα λάθη και τις αποτυχίες μας χωρίς να με ενδιαφέρει περισσότερο το παρελθόν. Σκέφτομαι τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα για να είμαστε μπροστά με 2-0.

Αυτό που έμαθα από τα πλέι οφ, είναι ότι κάποτε ήμουν πολύ χαρούμενος, έπαιρνα την ένταση από τον κόσμο στο σπίτι μου, ενώ στις ήττες ένιωθα ότι τελείωνε ο κόσμος. Φέτος δεν έγινε αυτό, ήμουν ο ίδιος όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα. Πάντα προσπαθώ να βρω τρόπους για να κερδίσουμε, να προχωράμε σωστά, αν ο Μίντλετον τα καταφέρνει, ο Χόλιντεϊ τα καταφέρνει, ο κόουτς τα καταφέρνει, όλα ακολουθούν.
Η τελευταία φορά που είδε τελικούς η πόλη ήταν το 1974. Θα έχουμε 20 χιλιάδες στο γήπεδο, χιλιάδες εκτός, να κάνουμε εμείς τη δουλειά μας και να συγκεντρωθούμε σε οτιδήποτε εκτός από τα πανηγύρια. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και όταν το ματς έρθει, να συγκεντρωθούμε σε κάθε κατοχή. Να παλέψουμε σε κάθε φάση, να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αν κερδίσουμε οκ, αν χάσουμε θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία. Θα είναι ωραίο να τα καταφέρουμε εδώ, γιατί θα είναι κάτι ιστορικό για την πόλη.

Δουλεύεις τόσο σκληρά για να φτάσεις σε μια τόσο μεγάλη στιγμή. Τώρα όμως πρέπει να είσαι πειθαρχημένος. Αυτό θα προσπαθήσω, να μην ενθουσιαστώ υπερβολικά. Τώρα δεν μπορώ να κάνω κάτι, οπότε προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Ξέρεις όμως ότι είναι δύσκολο, κοιμάσαι και ονειρεύεσαι τον αγώνα. Πρέπει να είμαστε όλοι πειθαρχημένοι, να είμαστε πειθαρχημένοι ως ομάδα, να μην γιορτάσουμε μέχρι να τελειώσει η δουλειά. Ό,τι κι αν γίνει, είμαι πραγματικά περήφανος για την ομάδα μου και για τη δουλειά που έχουμε κάνει.

Κάνω ό,τι μου λέει το ένστικτό μου, το παιχνίδι μου δεν στηρίζεται στη δύναμη, αλλά στην ταχύτητα. Εντάξει πλάκα κάνω. Όλοι είμαστε κουρασμένοι, αγκάλιασα τον Μίντλετον όπως θα αγκάλιαζα τους αδελφούς μου. Στην κανονική περίοδο δεν θα το έκανα, ήθελα να μείνω μακριά από τον κορωνοϊό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…