Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Πιτίνο: «Ξεχωριστό να εκπροσωπείς την Εθνική ομάδα» (vid)

Πιτίνο: «Ξεχωριστό να εκπροσωπείς την Εθνική ομάδα» (vid)

pitino1 1

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ρικ Πιτίνο, λίγο πριν την πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Ανδρών χαρακτήρισε ξεχωριστή εμπειρία την εκπροσώπηση της Ελλάδας και δήλωσε ανυπόμονος για την πρόκληση του Προολυμπιακού Τουρνουά. Αναλυτικά μίλησε για:

-την πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας: «Θέλουμε να παίξουμε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Πριν όμως εφαρμόσουμε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, θα πρέπει όλοι οι παίκτες να φτάσουν σε ένα πολύ καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Η πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας θα αφορά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Ανυπομονώ για την πρόκληση, θα είναι πολύ διασκεδαστική».

-την Εθνική ομάδα: «Είμαι ενθουσιασμένος. Η Εθνική ομάδαείναι κάτι διαφορετικό από το να προπονείς έναν σύλλογο. Αφορά στην περηφάνεια όλης της ομάδας και την προσπάθειά της να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι θέμα περηφάνειας, δεν έχει να κάνει με το ποια ομάδα εκπροσωπείς. Κάθε φορά που εκπροσωπείς μια ολόκληρη χώρα είναι κάτι ξεχωριστό, ειδικά μια χώρα σαν την Ελλάδα».

-τον περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας: «Δεν είναι το καλύτερο δυνατό ότι θα έχουμε περιορισμένο χρόνο για προετοιμασία, αλλά διαθέτουμε κάποια παιδιά από τον Ολυμπιακό που είχαν το χρόνο να ξεκουραστούν, είναι φρέσκοι, είναι σπουδαίοι παίκτες και θα είναι πιο εύκολο για μας να έχουμε τέτοια εμπειρία στην ομάδα μας».

-το τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank»: «Η Σερβία, το Μεξικό και το Πουέρτο Ρίκο είναι όλες τους εξαιρετικές ομάδες. Τα τρία αυτά φιλικά στο τουρνουά ‘Ακρόπολις-Eurobank’ θα είναι σπουδαίας χρησιμότητας για την προετοιμασία μας εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…