Κεντρική Basket League Αγώνες Παναθηναϊκός – Λαύριο 100-72: Πράσινος οδοστρωτήρας, διέλυσε το Λαύριο

Παναθηναϊκός – Λαύριο 100-72: Πράσινος οδοστρωτήρας, διέλυσε το Λαύριο

hezonja

Ο Παναθηναϊκός έπιασε από το λαιμό το Λαύριο διασύροντας το με 100-72 στον πρώτο τελικό της Basket League, στέλνοντας μήνυμα για το ποιος είναι το αφεντικό στην σειρά. Οι Πράσινοι ήταν καταιγιστική στην πρώτη και την τρίτη περίοδο, με το Λαύριο να μην μπορεί να διαχειριστεί την ψυχρολουσία του πολύ κακού ξεκινήματος γνωρίζοντας πολύ βαριά ήττα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ασταμάτητος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και κατάφερε μέσα σε λιγότερα από πέντε λεπτά να προηγηθεί με 15-0. Το Λαύριο έσπασε το ρόδι με καλάθι του Ντέιβις (15-2), με τον Παναθηναϊκό να φτάνει μέχρι και στο +17 με τον Κασελάκη. Η ομάδα του Σερέλη κατάφερε να βρει σκορ στα τελευταία λεπτά της περιόδου μειώνοντας σε 24-8.

Παπαπέτρου και Μακ εκτόξευσαν την διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους 20 πόντους στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (30-8). Το Λαύριο άρχισε να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση λίγο αργότερα και με συνεχόμενα τρίποντα κατάφερε να μειώσει στους 15 πόντους την διαφορά (38-23). Το Λαύριο έκτοτε ισορρόπησε το παιχνίδι, πήρε ψυχολογία μέσα από τα τρίποντα, ωστόσο δεν κατάφερε να μαζέψει περαιτέρω την διαφορά με το ημίχρονο να κλείνει στο 52-34.

Το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ήταν ένα deja vu της έναρξης του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί απόλυτα και να τρέχει σερί 13-0 εκτοξεύοντας την διαφορά στους 31 πόντους (65-34). Η νέα ψυχρολουσία οδήγησε τους παίκτες του Λαυρίου σε άστοχα μακρινά σουτ με την διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 35 πόντους με τρίποντο του Μποχωρίδη (77-42), με το σκορ του δεκαλέπτου να είναι 79-47.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 100-72 κάνοντας το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του νταμπλ.

Τα δεκάλεπτα: 24-8, 52-34, 79-47, 100-72

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…