Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα χωρίς τον Σπανούλη

Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα χωρίς τον Σπανούλη

Σπανούλη

Άπαντες το γνώριζαν ότι ο χρόνος είναι αμείλικτος και δεν κάνει εξαιρέσεις για κανέναν. Πόσο μάλλον ένας άνθρωπος που γεννήθηκε να είναι ηγέτης, να παίρνει δηλαδή τις κρίσιμες αποφάσεις και να καθοδηγεί τους γύρω του.

Αυτός είναι ο Βασίλης Σπανούλης! Ο άνθρωπος που έβγαζε πάντα τα κάστανα από τη φωτιά και αυτός που αναλάμβανε πάντα τις επικίνδυνες αποστολές, φέρνοντάς τις εις πέρας τις περισσότερες φορές.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν για πρώτη φορά θα κληθεί να μπαίνει στις μάχες χωρίς τον στρατηγό του. Η φετινή περίοδος χαρακτηρίζεται μεταβατική για το σύλλογο, ο οποίος έχει ξεκινήσει από πέρυσι να προετοιμάζεται για τις στιγμές που ζούμε τώρα.

Η έλευση του Σλούκα άλλωστε αυτόν τον σκοπό είχε: Να βρεθεί ο παίκτης που θα πάρει τα «κλειδιά» της ομάδας και θα μπορέσει να μπει στον ρόλο του Βασίλη Σπανούλη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει στελεχώσει το ρόστερ του γύρω από τον Έλληνα γκαρντ ο οποίος προορίζεται να είναι ο επόμενος ηγέτης της ομάδας.

Η συνέντευξη Τύπου

Στα σχέδια του Ολυμπιακού είναι να δοθεί μια κοινή συνέντευξη Τύπου με τους προέδρους, τον Σπανούλη και τον κόουτς της ομάδας. Ο αρχηγός θα τιμηθεί από την ομάδα όπως του αξίζει. Η δόξα που χάρισε στο σύλλογο ως παίκτης θα του επιστραφεί, όμως ακόμα είναι νωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο ο Kill Bill θα περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και θα μνημονεύεται ως ο σπουδαιότερος καλαθοσφαιριστής που φόρεσε ποτέ τη φανέλα με τον έφηβο.

Ίσως το «7» να κρεμαστεί στην οροφή του ΣΕΦ, είναι μια σκέψη αλλά ακόμα δεν είναι «κλειδωμένη». Όπως και να έχει, σε λίγες μέρες θα γίνουμε και επίσημα μάρτυρες ενός στόρι που ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες, προχώρησε με τεράστιες δόξες και ολοκληρώνεται ξαφνικά και αναπάντεχα για τον Ολυμπιακό και τον Σπανούλη. Η συνέντευξη Τύπου αναμένεται με μεγάλη αγωνία, ώστε να μας εξηγήσει ο ίδιος πως κατέληξε σε αυτή την απόφαση.

Οι μεταγραφές

Από εκεί και πέρα, η αποχώρηση του αρχηγού αλλάζει και τον σχεδιασμό της ομάδας. Ο Ολυμπιακός δεν αποκλείεται να κινηθεί για ένα ακόμα γκαρντ με έφεση στο σκοράρισμα. Το ένα όνομα που παίζει δυνατά είναι του Ντόρσεϊ, όμως ο Αμερικάνος το έχει βάλει σκοπό να παίξει στο NBA και η περίπτωσή του είναι δύσκολη.

Σύντομα θα ξέρουμε και τους άλλους γκαρντ που κοιτάει η ομάδα του Πειραιά, προκειμένου να ολοκληρώσει το ρόστερ της και να καλύψει επάξια το κενό που αφήνει ο μεγάλος αρχηγός…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…