Κεντρική Γυναίκες Ολυμπιακός ΑΣΕΑΔ: Ο WADA μπαίνει στο «παιχνίδι»

Ολυμπιακός ΑΣΕΑΔ: Ο WADA μπαίνει στο «παιχνίδι»

xatzinikolaou 820x490 1

Την Τρίτη θα καταθέσουν οι «ερυθρόλευκοι» τα υπομνήματά τους για την υπόθεση της Χατζηνικολάου. Ο ρόλος του παγκόσμιου οργανισμού αντι-ντόπινγκ και οι προεκτάσεις.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν την ετυμηγορία του ΑΣΕΑΔ για την υπόθεση του τελικού της Α1 μπάσκετ Γυναικών της 13ης Μαΐου. Του αγώνα που ολοκληρώθηκε με το εκπρόθεσμο καλάθι της Ριντ και τελικά επαναλήφθηκε μετά την απόφαση της ΚΕΔ που δικαίωσε την προσφυγή του Παναθηναϊκού επί του θέματος, χωρίς να έχει υπολογιστεί από τον Κώστα Κορομηλά το φύλλο αγώνα και όσα αναφέρει.

Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» έχουν κάνει και άλλη προσφυγή στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών για την αντικανονική, βάσει όσων αναφέρουν, συμμετοχή της Όλγας Χατζηνικολάου στη φετινή σειρά των τελικών της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Την προσεχή Τρίτη, λοιπόν, θα καταθέσουν τα υπομνήματά τους από την πλευρά του Ολυμπιακού για την υπόθεση αυτή. Έχοντας αντιμετωπίσει πολλά «εμπόδια». Από τα βασικότερα παραμένει η στάση του ΕΟΚΑΝ (σ.σ.: ΕΣΚΑΝ) σε αυτή την ιστορία. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ζητήσει από τον ελληνικό οργανισμό αντι-ντόπινγκ να λάβουν τον φάκελο της υπόθεσης, βάσει του οποίου ο ΕΟΚΑΝ έβαλε τέλος στην ποινή της Χατζηνικολάου, για να ακολουθήσει η ΕΟΚ που της έβγαλε δελτίο και της έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στους τελικούς, αλλάζοντας τον κανονισμό μεταγραφών!

Σε αυτή τη διαδικασία ο Ολυμπιακός είχε επικοινωνία με τον WADA, τον παγκόσμιο οργανισμό αντι-ντόπινγκ. Ενημερώνοντας τους αρμοδίους για ό,τι έχει συμβεί. Τον έβαλε στο… παιχνίδι. Ρίχνοντας του το… μπαλάκι. Διότι εάν έρχεται ένας κρατικός οργανισμός αντι-ντόπινγκ και βγάζει μια απόφαση, η οποία θα υπερισχύει της αντίστοιχης του παγκόσμιου, θα δημιουργηθεί δεδικασμένο που θα πλήξει τον αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Πόσω δεν μάλλον αν ακυρώνονται τόσο… εύκολα οι αποφάσεις του WADA σε κάθε χώρα. Θα μπορεί ένα κράτος, με τον δικό του εγχώριο οργανισμό αντι-ντόπινγκ να ακυρώνει παγκόσμιες αποφάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ρωσία με τιμωρία συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σκεφτείτε τί θα συνέβαινε αν ο ρωσικός οργανισμός αντι-ντόπινγκ ακύρωνε τις αποφάσεις του WADA;

Το δε χειρότερο σε αυτή την υπόθεση είναι η στάση του ΕΟΚΑΝ (σ.σ.: ΕΣΚΑΝ) στο αίτημα του Ολυμπιακού. Τί ζητούν οι «ερυθρόλευκοι»; Τον φάκελο με τα στοιχεία της υπόθεσης, πώς δηλαδή ο ΕΟΚΑΝ πήρε την απόφασή του. Σε καμία περίπτωση δεν τους ενδιαφέρει τί έγινε με την παίκτρια και τα στοιχεία που αφορούν εκείνη. Το θεσμικό κομμάτι αναζητούν από τον Ολυμπιακό μαζί με τα έγγραφα και τα πρακτικά για να αποφασίσει η ΕΟΚΑΝ να ακυρώσει την απόφαση της WADA που είχε τιμωρήσει με 4ετή ποινή την Χατζηνικολάου για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Και θέλει τον φάκελο της υπόθεσης διότι περιλαμβάνει στοιχεία που θα έχουν οι «ερυθρόλευκοι» στο υπόμνημα που θα καταθέσουν την Τρίτη στο ΑΣΕΑΔ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…