Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ματσιούλις: “Η ΑΕΚ μου χρωστάει τέσσερις μήνες”

Ματσιούλις: “Η ΑΕΚ μου χρωστάει τέσσερις μήνες”

maciulis aek

Ο Γιόνας Ματσιούλις μίλησε για την άσχημη  κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ , αποκαλύπτοντας ότι η Ενωση του χρωστάει τέσσερις μήνες και τα μπόνους από την περασμένη σεζόν.

Η συνέντευξη του Γιόνας Ματσιούλις στην ιστοσελίδα krepsinis.net:

Ποιο στάδιο της σεζόν θα θυμάσαι περισσότερο μετά από αυτό το χρόνο;

Η χρονιά μας σαν ομάδα ήταν καλή, μόνο τον Μάρτιο υπήρξαν πολλές ατυχίες και καταστροφές. Είχα την δική οικογενειακή απώλεια, λίγες μέρες αργότερα έχασε ο Σλότερ τον μπαμπά του, 3 παίκτες κόλλησαν κορωνοϊό και 2 τραυματίστηκαν στον αστράγαλο. Όλα αυτά μέσα σε μια εβδομάδα. Έπρεπε να παίξουμε κρίσιμα ματς με την Νίζνι, την Στρασμπούργκ και την Τουρκ Τέλεκομ, τα οποία χάσαμε και δεν περάσαμε στο Φάιναλ-8.Η όλη επιτυχία της χρονιάς κρίθηκε σε αυτή την εβδομάδα και όλα διαλύθηκαν, αφού η δουλειά όλης της σεζόν πήγε στράφι και χάσαμε τους στόχους μας που ξέραμε ότι μπορούσαμε να πετύχουμε.

Η 3η θέση στην Ελλάδα σας ικανοποιεί ή πιστεύετε ότι μπορούσατε καλύτερα;

Αυτή δεν είναι καλή θέση για την ΑΕΚ, ο στόχος μας ήταν να παίξουμε στους τελικούς. Αλλά με όλους του τραυματισμούς που συνέβησαν τον Μάρτιο και στις αρχές Απρίλη, συνέπεσαν και τα ματς στο πρωτάθλημα που μας έβγαλαν τέταρτους στην κανονική περίοδο και αναγκαστήκαμε να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό στους ημιτελικούς, οπότε δεν περάσαμε.

Τα Ελληνικά Μέσα έγραψαν ότι είχατε σκοπό να κάνετε αποχή στους μικρούς τελικούς, πόσο σοβαρή ήταν η πρόθεση σας αυτή;

Υπάρχει μια άσχημη κατάσταση στην ομάδα αυτή την περίοδο, υπάρχει κίνδυνος η ομάδα να πέσει στην 2η κατηγορία.

Υπάρχει χρέος πολλών μηνών στους παίκτες;

Εδώ μιλάμε για παραπάνω 3-4 μισθούς και η ομάδα το ήξερε. Όμως διοχέτευσαν στον τύπο πληροφορίες για να γράψουν άρθρα και να το ρίξουν στους παίκτες ότι δήθεν θέλουμε να ρίξουμε την ομάδα για μόλις 2 μισθούς. Αλλά συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο, του είπαμε ότι πρέπει να μας σέβεται και να μην μας μειώνει, γιατί ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια και δεν θέλουμε να την πούμε ανοικτά στον κόσμο. Του είπαμε ότι αν συνεχίζει να μας μειώνει δημόσια, έχουμε όλοι σόσιαλ μίντια και θα τα βγάλουμε όλα στην φόρα. Του είπαμε πόσα λεφτά μας χρωστάει και υπήρξε συναγερμός. Υπάρχει μια προθεσμία μέχρι 15 Ιουνίου που είτε πρέπει να μας πληρώσουν είτε να μας διακανονίσουν τα χρέη, αλλά οι παίκτες δεν περιμένουν κάτι τέτοιο. Τα ίδια έγιναν και πέρσι αλλά ακόμα περιμένουμε.

Σε εσένα πόσο μεγάλο είναι το χρέος;

Σε μένα είναι 4 μήνες συν το μπόνους της προηγούμενης σεζόν.

Εσύ πέρασες 3 χρόνια στην ομάδα, όταν ήρθε η ώρα να πεις αντίο έγινε με φιλικό τρόπο παρόλο που σε κατηγόρησαν για πράγματα που δεν είχες σκοπό να κάνεις;

Ναι, είμαι καλά. Κατάλαβαν την κατάσταση και ότι αν συνέχιζαν να μας κατηγορούν θα λέγαμε τι έχει συμβεί δημόσια με όλες τις υποσχέσεις τους που δεν κράτησαν.Ζήσης Ματσιούλις, Λάνγκφορντ, Σλότερ Λοτζέσκι, είμαστε παίκτες που δεν παίζουμε για τα λεφτά, πιο πολύ το κάνουμε για την αγάπη μας για το μπάσκετ. Αλλά τα συνεχιζόμενα ψέματα θα έπρεπε να πάρουν μια απάντηση. Είπαμε ότι αν συνεχίσετε να φτιάχνετε τόσο κακό όνομα στην Ευρώπη, δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει παίκτης που θα έρθει να παίξει για εσάς. Κατάλαβαν το λάθος τους και απολογήθηκαν.

Εσύ πέρασες μεγάλο μέρος της ζωής στου στην Αθήνα με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, οπότε φαντάζομαι είναι σαν 2ο σπίτι για εσένα. Ήταν δύσκολο να πεις αντίο;

Σίγουρα η πόλη έχει γίνει 2ο σπίτι μου, έχω κάνει πολλούς φίλους στους οποίους ήταν δύσκολο να πω αντίο και μέσα στην ομάδα και εκτός. Οι κόρες μου είχαν φίλους στο σχολείο που έπρεπε να χαιρετήσουν. Είναι δύσκολο αλλά αυτή είναι η ζωή μας, αλλάζουμε συνέχεια περιβάλλον και ανθρώπους γύρω μας.

Εφόσον είσαι σε καλή κατάσταση σωματικά, καταλαβαίνω ότι η απόφαση σου για απόσυρση θα εξαρτηθεί από άλλους παράγοντες, όπως το να περνάς χρόνο με την οικογένεια σου.

Δεν έχω διάθεση να ξαναπαίξω στο εξωτερικό και δεν υπάρχουν ομάδες στην Λιθουανία που να θέλω να παίξω εκτός από την Ζαλγκίρις, δεν θέλω να πάω σε άλλες πόλεις. Θα δούμε όμως αργότερα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/3)

Τα «φώτα» σε Ολυμπιακό και Περιστέρι «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (19/…