Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Μασλαρινός: «Δεν μπορούν πολλές ομάδες να επιστρέψουν από το -20»

Μασλαρινός: «Δεν μπορούν πολλές ομάδες να επιστρέψουν από το -20»

vasilis maslarinos ellada

Υπερήφανος για τις παίκτριές του δήλωσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής, Βασίλης Μασλαρινός, μετά την ήττα από την Ιταλία και τον αποκλεισμό από το Ευρωμπάσκετ 2021.

«Δεν ξέρω πολλές ομάδες που είναι πίσω με 20 πόντους και επιστρέφουν στο σκορ, όμως αυτή είναι η ελληνική ομάδα,» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα της 3ης ημέρας του Β΄ ομίλου με την Ιταλία ο Μασλαρινός.

Η κορυφαία της εθνικής απόψε με 23 πόντους, Άννα Νίκη Σταμολάμπρου επισήμανε: «Προσπαθήσαμε… όμως μας έλειπε η εμπειρία. Θα δούμε στο μέλλον τι μπορούμε να βελτιώσουμε και να κάνουμε περισσότερο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Μασλαρινού και της Άννας Νίκης Σταμολάμπρου στη συνέντευξη Τύπου:

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Βασίλης Μασλαρινός, τόνισε: «Δεν ξέρω πολλές ομάδες που είναι πίσω με 20 πόντους και επιστρέφουν στο σκορ, όμως αυτή είναι η ελληνική ομάδα. Είμαι υπερήφανος για τις παίκτριες μου ξέρω. Γνωρίζω ότι έχω καλές αθλήτριες και μια πολύ καλή ομάδα. Έχουν μέλλον αυτά τα κορίτσια. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι με την Ιταλία, με πολύ δυνατές μονομαχίες. Η αντίδρασή μας στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ σημαντική. Παλέψαμε για κάθε μπάλα, δώσαμε μάχες σε κάθε φάση, αλλά αυτή είναι η ελληνική ομάδα και αυτό κρατάμε για το μέλλον. Ήταν το πρώτο Ευρωμπάκετ μου. Είδα πολύ υψηλού επιπέδου ομάδες, με μεγάλη εμπειρία. Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε πράγματα και εμπειρίες. Τα παιδιά έχουν μπροστά τους να παίξουν δύο – τρία Ευρωμπάσκετ αν όλα πάνε καλά και μπορούν να καταφέρουν πολλά περισσότερα».

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου υπογράμμισε: «Συγχαρητήρια στις ομάδες που πέρασαν στην επόμενη φάση. Ήταν δυνατά παιχνίδια με ομάδες που διέθεταν πολύ υψηλό επίπεδο και φυσική κατάσταση. Δεν ξεκινήσαμε καλά από το πρώτο παιχνίδι και προσπαθήσαμε να βελτιωθούμε στη συνέχεια. Έχουμε πολλές νέες παίκτριες που δεν έχουν παίξει ξανά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Προσπαθήσαμε όμως μας έλειπε η εμπειρία. Θα δούμε στο μέλλον τι μπορούμε να βελτιώσουμε και να κάνουμε περισσότερο. Στο πρώτο παιχνίδι δεν ήμουν σε καλή κατάσταση, στο δεύτερο δεν έπαιξα, ωστόσο είναι ομαδική η προσπάθεια. Είμαι περήφανη για τις συμπαίκτριες μου και για τον τρόπο που αγωνίστηκαν. Να ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία τη Βαλένθια και τη πολύ καλή διοργάνωση».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

FIBA: Στις 19 Μαρτίου η κλήρωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πιθανούς αντίπαλους στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα μάθει η Εθνική. Στις 19 Μαρτίου στην Ελβετ…