Κεντρική Basket League Λαύριο – Παναθηναϊκός 94-89: Το τρένο του Σερέλη πήρε το «θρίλερ» στην παράταση

Λαύριο – Παναθηναϊκός 94-89: Το τρένο του Σερέλη πήρε το «θρίλερ» στην παράταση

mouratos lavrio pao

Το Λαύριο σε ένα πραγματικό θρίλερ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Παναθηναϊκού στην παράταση επικρατώντας με 94-89, φέρνοντας την σειρά των τελικών στα ίσα. Η ομάδα του Σερέλη βρέθηκε να χάνει με 3 πόντους δευτερόλεπτα πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, με τον Κάρτερ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα και τους Μουράτο και Ντιαλό να ακολουθούν επιθετικά την εξαιρετική άμυνα στο έξτρα πεντάλεπτο και να χαρίζουν την νίκη στην ομάδα τους.

To Λαύριο ξεκίνησε πολύ επιθετικά την αναμέτρηση και κατάφερε να πετύχει 10 πόντους μέσα σε δυόμισι λεπτά (10-5). Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και ανέβασε την διαφορά σε διψήφια επίπεδα με καλάθι του Μουράτου (15-5). Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε τα επόμενα λεπτά με το Λαύριο να διατηρεί το διψήφιο προβάδισμα του (23-10). Το Λαύριο έκλεισε την πρώτη περίοδο στους 28 πόντους για το 28-18.

O Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση στην δεύτερη περίοδο και με αφετηρία την πολύ βελτιωμένη άμυνα του κατάφερε να ροκανίσει την διαφορά και να περάσει για πρώτη φορά μπροστά με δύο απανωτά τρίποντα του Μπρέι (30-31), τα οποία ήταν και τα πρώτα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι. Το Λαύριο στην συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με τέσσερις με τρίποντο του Μουράτου (39-35), με το ημίχρονο να κλείνει με τρίποντο του Μπρέι (41-40).

H αντεπίθεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε στην επανάληψη καθώς μετά το αρχικό 43-40 από τον Κάρτερ, έτρεξε σερί 8-0 με αιχμή του δόρατος τον Μπρέι περνώντας για πρώτη φορά μπροστά με 5 πόντους (43-48). Το Λαύριο αντέδρασε και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με τρίποντο του Σάβατζ και καλάθι του Κάρτερ (51-51). Οι Πράσινοι απάντησαν με νέο σερί 7-0, με τους Παπαγιάννη, Μποχωρίδη και Ουάιτ για το 51-58, με τον Μεγαρίτη σέντερ να ανεβάζει την διαφορά σε διψήφια επίπεδα με έμμεσο τρίποντο (51-61).  Το Λαύριο κατάφερε να μειώσει στα τελευταία λεπτά με τους Κάρτερ και Μουράτο για το 56-63 του δεκαλέπτου.

Το Λαύριο μπήκε αποφασισμένο να πουλήσει ακριβά το τομάρι του στην τέταρτη περίοδο και κατάφερε να περάσει μπροστά με συνεχόμενα τρίποντα των Ντιαλό και Γερομιχαλού (69-68). O Παναθηναϊκός απάντησε με συνεχόμενα καλάθια του Παπαπέτρου (69-72) με το Λαύριο να περνάει και πάλι μπροστά με τρίποντο και κάρφωμα του Ντιαλό (74-73).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε στα επόμενα λεπτά, με τους γηπεδούχους να περνούν μπροστά με τρεις με τον Ντιαλό (78-75) και τον Παναθηναϊκό να απαντάει με συνεχόμενα καλάθια του Χεζόνια (78-79) 53” πριν το τέλος. Ο Ντιαλό έχασε την ευκαιρία να βάλει ξανά μπροστά το Λαύριο, με τον Χεζόνια να είναι εύστοχος στις βολές (81-78) με τον Κάρτερ να ευστοχεί σε μεγάλο τρίποντο φέρνοντας στα ίσα το παιχνίδι 8” πριν το τέλος (81-81). Ο Χεζόνια πήρε την τελευταία επίθεση ωστόσο αστόχησε με το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην παράταση με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να χτίσουν μαξιλαράκι δύο κατοχών με τρίποντο του Μουράτου και καλάθι του Ντιαλό (91-87). Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή με την σειρά να πάει στο 1-1 με το τελικό 94-89.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 41-40, 56-63, 81-81, 94-89

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…