Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Εθνική Γυναικών: Μασλαρινός και Σωτηρίου έδωσαν το σύνθημα

Εθνική Γυναικών: Μασλαρινός και Σωτηρίου έδωσαν το σύνθημα

vasilis maslarinos ellada

Η αντίστροφη μέτρηση για το Ευρωμπάσκετ Γυναικών έχει ξεκινήσει και στην συνέντευξη Τύπου πριν το τζάμπολ της διοργάνωσης την Εθνική Γυναικών στην Βαλένθια εκπροσώπησαν ο προπονητής Βασίλης Μασλαρινός και η αρχηγός Κατερίνα Σωτηρίου.

Στην αρχική της τοποθέτηση η αρχηγός της Εθνικής Ομάδας τόνισε: «Είναι σημαντικό γεγονός για τη χώρα μας να βρισκόμαστε εδώ. Ήταν ξεκάθαρα ο στόχος μας να έρθουμε ξανά στο Ευρωμπάσκετ. Είναι κάτι φανταστικό. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε εδώ».

Με την σειρά του ο Βασιλης Μασλαρινός είπε: «Όπως είπε η Κατερίνα για μας είναι τεράστια τιμή που είμαστε εδώ. Είμαστε μια νέα και ταλαντούχα ομάδα. Θέλουμε να ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια, να δώσουμε το 100% της προσπάθειάς μας και να απολαύσουμε την όλη διοργάνωση».

Η Κατερίνα Σωτηρίου ρωτήθηκε για τους τραυματισμούς της Εθνικής Γυναικών: «Ήταν το πρώτο πράγμα που ήθελα να πω.  Αρχικά χάσαμε την Σπυριδοπούλου, όμως ένα ακόμα άσχημο γεγονός για την ομάδα μας ήταν ο τραυματισμός της Χριστινάκη. Δύο πολύ σημαντικές παίκτριες. Ήταν πολύ μεγάλο σοκ για όλους εμάς. Τους ευχόμαστε υγεία και να επιστρέφουν δυνατότερες. Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους. Η Χριστινάκη μας έστειλε φωτογραφία μετά την επέμβαση. Νομίζω όμως ότι αυτή η ομάδα θα παίξει και για αυτές».

Σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της διοργάνωσης που θα γίνει σε «φούσκα» ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: «Δεν μας απασχολεί η φούσκα. Θα παίξουμε τρία πολύ δυνατά παιχνίδια. Για μας είναι μεγάλη υπόθεση που είμαστε εδώ. Έχουμε καλή και ταλαντούχα ομάδα και θα δούμε πως θα κερδίσουμε οτιδήποτε από τα παιχνίδια. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Να ευχηθώ στην Άννα (Σπυριδοπούλου) και στην Ελεάννα (Χριστινάκη) καλή ανάρρωση και να επιστρέψουν σύντομα πίσω. Τα  κορίτσια, όμως, που είναι εδώ τα πιστεύουμε πολύ και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν το καλύτερο».

Στην ερώτηση αν υπάρχει μια ειδική προετοιμασία για συγκέντρωση σε «φούσκα» η Σωτηρίου απάντησε:  «Είναι ένας απρόσμενος χρόνος και είναι δύσκολο να είσαι απομονωμένος τόσο καιρό. Είναι κομμάτι της δουλειάς μας και του παιχνιδιού. Σίγουρα πρέπει να είμαστε έτοιμες, θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να μείνουμε συγκεντρωμένες στο σκοπό μας ως επαγγελματίες αθλήτριες και να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση».

Για το αν η Εθνική Ομάδα μπορεί να έχει τον ενθουσιασμό που έδειξε το 2017 ο Μασλαρινός ανέφερε: «Το 2017 ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Η Εθνική Γυναικών όλα τα χρόνια παίζει σε τοπ επίπεδο. Το 2017 υπερέβαλε εαυτόν και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να κάνει το ίδιο και φέτος. Έχουμε κάποιες παίκτριες όπως η Κατερίνα (Σωτηρίου) και η Άρτεμις (Σπανού) που είναι κομμάτι της συνέχειας αυτής της ομάδας και μεταφέρουν το ίδιο πνεύμα στις νέες  αθλήτριες. Είμαι 100% σίγουρος ότι η διάθεση θα είναι η ίδια».

Τέλος, ζητήθηκε και από τους δύο να κάνουν μια δήλωση στα ελληνικά με την Κατερίνα Σωτηρίου να επισημαίνει: «Αξίζουμε να είμαστε εδώ και όλοι έχουν βάλει ένα λιθαράκι για να είμαστε εδώ. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες. Το αξίζουμε και πρέπει να το χαρούμε όσο περισσότερο μπορούμε. Είναι μεγάλο κατόρθωμα η Εθνική Γυναικών να παίρνει και πάλι μέρος στο Ευρωμπάσκετ».

Ο Βασίλης Μασλαρινός με τη σειρά του ανέφερε: «Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και να έχουμε ωραίους αγώνες. Είμαστε μια νέα Εθνική Ομάδα. Μετά την απουσία από το 2019 είμαστε και πάλι σε τελική φάση. Να ευχαριστηθούμε την κάθε στιγμή και να δώσουμε τον  καλύτερο μας εαυτό στο γήπεδο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

FIBA: Στις 19 Μαρτίου η κλήρωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πιθανούς αντίπαλους στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα μάθει η Εθνική. Στις 19 Μαρτίου στην Ελβετ…