Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης ΕΣΚΑ / ΕΟΚ: Τα σωματεία δεν τρώνε… κουτόχορτο

ΕΣΚΑ / ΕΟΚ: Τα σωματεία δεν τρώνε… κουτόχορτο

ALEXOPOULOS IOANNIS ESKA 820x490 1 jpg

Όποιος επιχειρεί να κοροϊδέψει τα σωματεία, παίρνει αυτό που του αξίζει. Η αποτίμηση των εκλογών της ΕΣΚΑ και η προβολή των εκλογών της ΕΟΚ. Γράφει ο Γιώργος Κογκαλίδης

Το αποτέλεσμα στην ΕΣΚΑ είναι δεδομένο, τα σωματεία «μίλησαν». Καθένας, βέβαια, ερμηνεύει όπως θέλει το… μήνυμα, επιχειρώντας να δώσει παράσταση νίκης. Είθισται στις εκλογές να «είναι όλοι νικητές και να χάνουν όλοι οι άλλοι», όμως αυτά είναι για τους εθελοτυφλούντες και για τους τάχα μου επικοινωνιολόγους, οι οποίοι στην ουσία είναι βαρίδια.

Τα σωματεία ψήφισαν αυτούς που γνωρίζουν, γι’ αυτό η Κατερίνα Σπίνου βγήκε πρώτη σε ψήφους, γι’ αυτό ο Κώστας Κώτσης πήγε ψηλά. Όποιος έχει πάει σε γήπεδο, σε αγώνα κορασίδων / παίδων, εφήβων / νεανίδων, τη μορφή της Κατερίνας θυμάται κι αυτό αποτυπώθηκε σε ψήφους.

Ο Γιάννης Αλεξόπουλος είναι νικητής των εκλογών (δείτε εδώ) κι αυτό δεν αμφισβητείται. Δύσκολη εκλογική μάχη για τον ίδιο, αφενός γιατί μπήκε στο στόχαστρο του Βασιλακόπουλου και των «φιλικών» προς τον πρόεδρο της Διοίκησης Πρωτοδικείου ΜΜΕ. Δύσκολη γιατί έπρεπε να αλλάξει… εκλογική πελατεία, να αφήσει εκείνους με τους οποίους συμπορεύονταν για χρόνια και να πείσει όσους θέλουν αλλαγή στην Ομοσπονδία και τις Ενώσεις ότι μπορεί να είναι κομμάτι αυτής της αλλαγής.

Καταγράφηκε η νίκη του, με σημαντικές απώλειες. Την ίδια στιγμή, ο πάλαι ποτέ συνοδοιπόρος του Δημήτρης Πέτρου απογοήτευσε και απογοητεύτηκε. Το παραμύθι εκτός από δράκο έχει και περιορισμένο ενδιαφέρον. Αυτά που γράφουμε τώρα, μπορούσαμε να τα γράψουμε πριν τις εκλογές, αλλά επιλέξαμε να κρατήσουμε πιο ουδέτερη στάση. Από επιλογή, όχι αδυναμία…

Όταν κ. Πέτρου μιλάς για «σώμα παρατηρητών διαιτησίας», τη στιγμή που η διαιτησία ανήκει στην ΕΟΚ και όχι στις Ενώσεις, ή λες συνειδητά ψέματα, ή μπέρδεψες τις εκλογές. Στις προτάσεις σου για τα «λειτουργικά έξοδα» παρέλειψες να σημειώσεις ότι η ΕΟΚ είναι υποχρεωμένη να δίνει ετήσια επιχορήγηση στις Ενώσεις. Όταν αναφέρεσαι σε «Ανεξάρτητα Πρωταθλήματα», μάλλον δεν γνωρίζεις ότι η ΕΣΚΑ δεν νομοθετεί. Κι όταν τοποθετείσαι για την «απογευματινή λειτουργία γραφείων», μάλλον αγνοείς ότι με την ψηφιοποίηση η δουλειά μπορεί (και πρέπει) να γίνεται εξ αποστάσεως.

Αυτά δεν είναι τα χειρότερα. Είναι πως θέλησες να ασχοληθείς με τις «αναπτυξιακές ομάδες» της Ένωσης, λες και δεν γνωρίζουμε πως επί των ημερών σου ως Υπεύθυνος Αναπτυξιακού της ΕΣΚΑ, τα παιδιά πήγαιναν σε συγκεκριμένο (ιδιωτικό) σχολείο για τις προπονήσεις, εκεί όπου ήσουν παράγοντας (έμμισθος ή μη, μικρή σημασία έχει).

Για όλα αυτά πήρες δύο (2) ψήφους, καθώς με εννέα (9) υποψηφίους και συνολικά 11 ψήφους, ή κάποιοι υποψήφιοι σου δεν σε ψήφισαν, ή έπεισες μέχρι δύο σωματεία.

Ο Βασίλης Ντάκουρης βιώνει παράξενες μέρες. Τη στιγμή που στο «στρατόπεδο» Λιόλιου θεωρείται υπεύθυνος της αποτυχίας, οι πάλαι ποτέ εχθροί του τον αποθεώνουν ως νικητή των εκλογών. Η αλήθεια είναι πως ο Βασίλης έδωσε έντιμο αγώνα, αλλά έπεσε θύμα της ανόητης προσέγγισης παραγόντων του συνδυασμού Λιόλιου, που βγαίνουν και λένε για 60 κι 70% απήχηση, ότι οι εκλογές (στην ΕΟΚ) θα είναι περίπατος κτλ. Τρίχες κατσαρές, τώρα -μετά την ανώμαλη προσγείωση- μπορεί να αφήσουν το ροζ συννεφάκι που βρίσκονταν για μήνες.

Όσον αφορά στον Τάσο Δελημπαλταδάκη, έγινε αποδέκτης της «ψήφου διαμαρτυρίας», πέτυχε ως… εναλλακτική υποψηφιότητα, κεφαλαιοποίησε (και καλά έκανε) επενδύσεις χρόνων, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν μένουν πολλά, από τη στιγμή που δεν έχει μηχανισμό για να μετατρέψει τη δυναμική σε δύναμη. Σε κάθε περίπτωση είναι από εκείνους, που δικαιωματικά λέει ότι «δεν απέτυχα». Μοναχικός δρόμος, εύκολη ψήφος για κάποιους, χαμένη για άλλους, έπαιξε όμορφα και δικαιούται το χειροκρότημα.

Γενικότερες τοποθετήσεις και προβολή στις εκλογές της ΕΟΚ:
• Όποιος θεωρεί ότι τα σωματεία είναι μαντριά με πρόβατα, έχει πολλά να μάθει. Αν γίνουν οι εκλογές το καλοκαίρι θα κάνει εξαιρετικό μαύρισμα.
• Όποιος νομίζει ότι αποτυχημένοι παράγοντες, κατά δήλωσή τους μπλόγκερς, οι οποίοι ελέγχουν από διαιτησία μέχρι κυκλώματα, θα τον πάνε μακριά, ας ρωτήσει τον Πέτρου, κάτι θα κατάλαβε, κάτι θα έχει να του πει.
• Όποιος ονειρεύεται να γίνει χαλίφης στη θέση του Βασιλακόπουλου, να θυμάται πως υπάρχει απόθεμα από πίσσα κι από πούπουλα.
• Όποιος δεν δουλέψει, δεν θα κερδίσει. Ακόμα κι αν πάρει τις εκλογές, θα φύγει νύχτα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ζντο… παρουσία του αρχηγού (vid)

Ο Ολυμπιακός μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα έκανε βιντεοκλήση με τον Παπανικολάου. Ο Ολυμ…