Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο 77-69: Με ηγέτη Κώστα Αντετοκούνμπο

Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο 77-69: Με ηγέτη Κώστα Αντετοκούνμπο

antetokounmpo

Το δύο στα δύο στο τουρνουά «Ακρόπολις» έκανε η Ελλάδα επικρατώντας με 77-69 της ομάδας του Πουέρτο Ρίκο. Πλέον η «επίσημη αγαπημένη» έχει μπροστά της το πολύ σημαντικό crash test κόντρα στην Σερβία, η οποία νωρίτερα έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στο Μεξικό.

Κορυφαίος για την Εθνική μας ήταν ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος μέτρησε 14 πόντους με 5/5 δίποντα, ενώ είχε και τέσσερις τάπες. Ακολούθησε ο Ντίνος Μήτογλου με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ, με τους Λούντζη, Καββαδά και Αθηναίου να προσθέτουν από 10 έκαστος.

Πολύ κλειστό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του με τις δύο ομάδες να έχουν μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα και το σκορ μετά από τέσσερα λεπτά να είναι 4-4. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα ξέσπασμα και κατάφεραν να τρέχουν σερί 12-0 μέσα σε τρία λεπτά χτίζοντας διψήφια διαφορά (4-16). Η Ελλάδα αντέδρασε στο τελευταίο δίλεπτο και με συνεχόμενες βολές αλλά και τρίποντο του Κασελάκη κατάφερε να ροκανίσει την διαφορά στο 14-18 του δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο, με τους Πορτορικάνους για διατηρούν προβάδισμα μιας με δύο κατοχών για αρκετά λεπτά. Η Ελλάδα κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα μετά από αρκετή ώρα με συνεχόμενα καλάθια του Κώστα Αντετοκούνμπο (29-29). Ο παίκτης των Λέικερς έβαλε την Εθνική μας μπροστά με νέο καλάθι (32-29), με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 32-31.

Αντετοκούνμπο και Μήτογλου έδωσαν αέρα δύο κατοχών στην Εθνική μας για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο ξεκίνημα της επανάληψης (35-31), με το Πουέρτο Ρίκο να αντιδρά άμεσα απαντώντας με σερί 6-0 για να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ (35-37). Στην συνέχεια το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται διαρκώς στο προβάδισμα, με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν το δεκάλεπτο με προβάδισμα τριπόντου μετά από καλάθι του Κλαβέλ (47-50).

Η Ελλάδα κατάφερε να περάσει ξανά μπροστά μετά από περίπου τέσσερα λεπτά στην τέταρτη περίοδο με τους Καββαδά και Αθηναίου να απαντάνε στις συνεχόμενες βολές του Κλαβέλ (54-53). Το ντέρμπι συνεχίστηκε με την Εθνική να ξεφεύγει με τέσσερις με κάρφωμα του Μήτογλου 4 λεπτά πριν το τέλος (62-58). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στον πόντο (64-63), με τους Λούντζη και Σλούκα να πετυχαίνουν έμμεσο και άμεσο τρίποντο αντίστοιχα δίνοντας αέρα τριών κατοχών για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να επιστρέψουν με την Εθνική μας να φτάνει στην νίκη με το τελικό 77-69

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 32-31, 47-50, 77-69

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…