Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Αθηναίου: «Το καλύτερο δυνατό για να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Αθηναίου: «Το καλύτερο δυνατό για να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

athinaiou

Ο Γιάννης Αθηναίου κάθε άλλο παρά πτοήθηκε από την ατυχία με τον σοβαρό τραυματισμό που είχε λίγες μέρες πριν την τελευταία μεγάλη διοργάνωση της Εθνικής ομάδας. Έχοντας επιστρέφει δυνατός στις επάλξεις, δηλώνει αποφασισμένος να βοηθήσει την Ελλάδα να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αναλυτικά μίλησε για:

 

-τα συναισθήματα για την κλήση του στην Εθνική ομάδα πριν από μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση: «Είναι κάτι πολύ τιμητικό η κλήση στην Εθνική ομάδα. Ο καθένας που βρίσκεται εδώ, από τον Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη) που βρίσκεται ξανά εδώ, μέχρι και το νεότερο, έχει το ίδιο συναίσθημα. Είναι τιμή και περηφάνια. Όλοι ξεκινάμε αυτή τη νέα προσπάθεια με έναν νέο προπονητή για να βάλουμε τις βάσεις και να κάνουμε επιτυχία το στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

 

-τον σοβαρό τραυματισμό που είχε πριν την τελευταία μεγάλη διοργάνωση της Εθνικής ομάδας: «Ήταν κάτι που ανήκει στο παρελθόν. Ήταν μια ατυχία που θα μπορούσε να συμβεί στον καθέναν. Σίγουρα ήταν άσχημο το τάιμινγκ αλλά με έκανε να πεισμώσω πιο πολύ και να πω ότι θέλω να ξαναβρεθώ σε αυτό το επίπεδο. Δούλεψα πολύ και ευχαριστώ το Θεό που όπως όλα δείχνουν και από τη σεζόν που πέρασε όλα κυλάνε ομαλά για μένα».

 

-τον περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας: «Όλα τα παιδιά που έχουν κληθεί από την πρώτη στιγμή και όσα προστεθούν στην πορεία όταν ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε ομάδα το γρηγορότερο δυνατό και να αφομοιώσουμε τη φιλοσοφία του κόουτς για να εμφανιστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται την κατάλληλη στιγμή».

 

-το τουρνουά ‘Ακρόπολις-Eurobank’: «Την τελευταία φορά εγώ δεν είχα καλή ανάμνηση, λόγω του τραυματισμού μου. Τώρα είναι μια ευκαιρία να διαφοροποιηθεί αυτό. Θα βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα, θα δούμε πόσο καλά προετοιμασμένοι είμαστε και πόσο έχουμε αφομοιώσει όσο ζητεί ο προπονητής. Θα είναι τρία πολύ καλά παιχνίδια, το ένα πιο δυνατό από το άλλο και θα δείξουν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό σε τι κατάσταση βρισκόμαστε πριν το Προολυμπιακό Τουρνουά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…