Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ζήσης: «Να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε κόντρα στους καλύτερους»

Ζήσης: «Να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε κόντρα στους καλύτερους»

zisis

Ο Νίκος Ζήσης μίλησε για τα ημιτελικά παχνίδια απέναντι στο φαβορί τον Παναθηναϊκό και ανέφερε ποιος είναι ο στόχος της ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αρχηγός της ΑΕΚ, o Νίκος Ζήσης: 

Για τα ντέρμπι που έρχονται: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όσες ομάδες είναι εδώ. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό που θα αντιμετωπίσουμε. Ο Παναθηναϊκός μετά το τέλος της Ευρωλίγκα έχει βρει σταθερότητα στο παιχνίδι του. Παίζει εξαιρετικά, ξεπέρασε τα προβλήματα που είχε. Είναι ξεκάθαρο τι θέλει να κάνει σε άμυνα και επίθεση. Ο προπονητής θέλει να είμαστε ενωμένοι και αυτό θα μας βοηθήσει να είμαστε δυνατοί σε όλα τα παιχνίδια.

Για τα προβλήματα της ΑΕΚ: «Πέρασαμε πολλά και δύσκολα. Μας έλειψε η σταθερότητα. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε κόντρα στους καλύτερους. Θέλουμε να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπό μας».

Ο προπονητής της Ένωσης, Βαγγέλης Αγγέλου, είπε στη συνέντευξη Τύπου:

b72fb045 aggelou 625x375 1

Αρχικά σημείωσε ότι: «Καλή δύναμη σε όλους. Είναι πολυπαραγοντική η σκέψη στο μπάσκετ. Πρέπει να μιλάμε μετά τα παιχνίδια. Η πράξη μιλά στο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός έχει ταυτότητα και παίκτες που παίζουν σε 3-4 θέσεις. Είναι μία μοντέρνα ομάδα, που παίζει με “ισραηλινό” τρόπο, που είναι βασισμένος στην επίθεση, στο γρήγορο τέμπο και στο ριμπάουντ. Έχει ξεχωρίσει τους δημιουργούς με τους σουτέρ».

Για την παρουσία του στην ΑΕΚ και τον Λάνγκφορντ: «Εμείς έπρεπε να γνωριστούμε και να βρούμε τους ρόλους. Παίζουμε χωρίς τον καλύτερο σκόρερ μας, τον παίκτη που σηκώνει ευθύνη εντός και εκτός γηπέδου. Ελπίζουμε να βασιστούμε στο νόμο του… Έντι Μέρφι και όχι στο νόμο του Μέρφι. Αυτή την στιγμή, ο Λάνγκφορντ δεν είναι στην ομάδα, αλλά το παλεύει».

Τέλος, ανέφερε: «Το μπάσκετ χωρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες: Στον αριθμό των κατοχών και στην ποιότητα. Οι ομάδες που είναι στα ημιτελικά έχουν αυτά τα στοιχεία. Ο αριθμός των κατοχών θα κρίνει πολλά, τα λάθη, τα ριμπάουντ. Στη σειρά με τον ΠΑΟΚ δεχτήκαμε 22 πόντους μέσο όρο από τα λάθη μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αυξήθηκαν τα ban για την ΑΕΚ

Από ένα στα τέσσερα ban η ΑΕΚ. Το πρόβλημα της ΑΕΚ με τα ban, ξανά στο προσκήνιο. Μόλις πέ…