Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Βόμβα: Έρχεται και τέταρτο κύμα κορονοϊού

Βόμβα: Έρχεται και τέταρτο κύμα κορονοϊού

koronoios

Ο καθηγητής Ιατρικής και ερευνητής στις Ηνωμένες Πολιτείες, Γιώργος Παυλάκης αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ εκτίμησε πώς δεν θα υπάρξει ανοσία της αγέλης αυτό το καλοκαίρι με τα εμβόλια που υπάρχουν. Παράλληλα έριξε «βόμβα» και είπε ότι θα υπάρξει και τέταρτο κύμα κορονοϊού.

«Δυστυχώς θα υπάρξει τέταρτο κύμα. Κανείς δεν είναι ασφαλής, σε κανένα μέρος του κόσμου. Εάν η Ελλάδα αποκοιμηθεί, θα έχει μεγάλο πρόβλημα, θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτική», είπε στον ΑΝΤ1 και σημείωσε πάντως ότι με κοινωνική ευθύνη όλων μπορεί να αποφευχθεί το τέταρτο κύμα κορονοϊού, αναφέρουν τα dikaiologitika.gr.

Ανοσία της αγέλης

Παράλληλα, ο κ. Παυλάκης εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει ανοσία αγέλης αυτό το καλοκαίρι με τα εμβόλια που υπάρχουν. «Κατά τη γνώμη μου δεν θα υπάρξει ούτε τον χειμώνα», είπε και πρόσθεσε ότι τα εμβόλια είναι θαυμαστά αλλά δεν είναι θαυματουργά.

Εξάλλου, για τις μεταλλάξεις τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος τα νέα στελέχη του ιού να είναι πιο ισχυρά.

«Σε αυτήν την περίπτωση ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου», είπε.

Επέμεινε στο ότι χωρίς μέτρα όλα γίνονται δυσκολότερα, ενώ δήλωσε ότι μπορεί να πληρώσουμε τη χαλάρωση των μέτρων.

Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με τα αντισώματα, τόνισε ότι όσοι νόσησαν τα διατηρούν και μετά από 8 με 10 μήνες, ενώ αυτοί που δεν έχουν καλό ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να μην αναπτύξουν καλή ανοσία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…