Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Συνεχίζεται η «λάσπη» για το έπος του ’87

Συνεχίζεται η «λάσπη» για το έπος του ’87

garastas essd scaled

Συντεταγμένη «λάσπη» έχουν ξεκινήσει να πετούν μέλη της τότε ομάδας της ΕΣΣΔ, που ηττήθηκε στον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 1987 από την Εθνική μας ομάδα. Μετά τις καταγγελίες του Σαρούνας Μαρτσιουλόνις, αλλά και του Έντεν, ήρθε ο Βλάντας Γκαράστας να αφήσει αιχμές.

Χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο 15min.lt ανέφερε: «Ο Γκομέλσκι επέστρεψε στην Εθνική ομάδα μόλις λίγες εβδομάδες πριν το Ευρωμπάσκετ της Αθήνας προκειμένου να αντικαταστήσει τον Βλαντιμίρ Ομπούκοφ. Πριν τον τελικό ο Γκομέλσκι με πλησίασε και μου είπε: Από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας ενημερώθηκα ότι υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που θα πουλήσουν το ματς. Με ρώτησε τι σκέφτομαι γι’ αυτό. Του είπε ότι οι παίκτες μας είναι έντιμοι. Επανέλαβε την ερώτηση για το αν υποπτεύομαι τον Βάλντις Βάλτερς. Του απάντησα πως όχι… Η συζήτηση τελείωσε εκεί.

Ακόμη ανέφερε ότι υπήρξε ένα περίεργο τηλεφώνημα στον Γκομέλσι, που κράτησε 50 λεπτά. Σύμφωνα με τον Γκαράστας μετά από αυτό ο Γκομέλσκι ενεργούσε περίεργα και στάθηκε στο γεγονός ότι τον Γκάλη ο προπονητής της ΕΣΣΔ επέλεξε να τον μαρκάρει ο Μαρτσιουλόνις και όχι οι Έντεν και Χομίτσιους, που είχαν αναλάβει στον ημιτελικό το μαρκάρισμα του Ντράζεν Πέτροβιτς.

«Είχαμε τεχνικό μίτινγκ πριν φύγουμε για το γήπεδο, για τον τελικό. Μιλούσε ο Γκομέλσκι όταν κάποιος μπήκε και του είπε ότι τον ζητούσαν στο τηλέφωνο. Δεν επέστρεψε άμεσα αλλά μετά από πενήντα λεπτά. Μπήκαμε στο πούλμαν και φύγαμε. Αισθάνομαι ότι ο Γκομέλσκι λειτούργησε περίεργα. Ζήτησε από τον Μαρτσουλιόνις να παίξει άμυνα τον Γκάλη. Αποτέλεσμα; Ο Μαρτσουλιόνις αποβλήθηκε με πέντε φάουλ! Ποτέ δε θα έβαζα τον καλύτερο παίκτη μου να μαρκάρει τον Γκάλη», ανέφερε ο Γκαράστας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…