Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Συναγερμός στο Μεσολόγγι: Πενταπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορονοϊού σε μία εβδομάδα

Συναγερμός στο Μεσολόγγι: Πενταπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορονοϊού σε μία εβδομάδα

Κορωνοϊός

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (08.05.2021) στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι, με σκοπό, όπως ανακοινώθηκε, τον συντονισμό των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, καθώς και την εντατικοποίηση των επιδημιολογικών παρεμβάσεων, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το newsit.gr στην πόλη του Μεσολογγίου έχει σημάνει συναγερμός, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα οι μολύνσεις πενταπλασιάστηκαν και πλέον είναι 233 τα ενεργά κρούσματα.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων και η περαιτέρω ενίσχυση των διαγνωστικών τεστ.

Την σύσκεψη συγκάλεσε η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, η οποία υπογράμμισε “την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων προφύλαξης, καθώς και τη διαρκή επαγρύπνηση, προκειμένου να μην υπάρξει ένα οδυνηρό πισωγύρισμα στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της περιοχής”. Ειδικότερα, η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε μεταξύ άλλων: “Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση, που οφείλουμε με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε. Το μήνυμα που στέλνουμε στους συμπολίτες μας είναι ότι ο εφησυχασμός είναι ο καλύτερος σύμμαχος του κορονοϊού. Ζητάμε από το σύνολο των πολιτών να κρατήσουν ψηλά το τείχος άμυνας στην πανδημία, να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και φυσικά, να προγραμματίζουν τους εμβολιασμούς τους”.

Πού οφείλεται η εκρηκτική αύξηση

Η έξαρση των κρουσμάτων φαίνεται πως οφείλεται στις εκδηλώσεις για τις ημέρες του Πάσχα, σύμφωνα με τους ειδικούς όπως είναι ο Διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, Πάνος Παπαδόπουλος, και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας Άρης Τριβλής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr.

Από την πλευρά του Δήμου Μεσολογγίου ξεκαθαρίζεται ότι όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Σαββάτου του Λαζάρου είχαν υποβληθεί σε test και φυσικά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Συνεπώς, τονίζουν, δεν μπορεί να αποδίδεται μερίδιο ευθύνης για την διασπορά στα 80-100 άτομα που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις δηλαδή: επίσημοι προσκεκλημένοι, εργαζόμενοι και τηλεοπτικά συνεργεία.

Ωστόσο, πραγματοποιήθηκε και πορεία με την συμμετοχή περίπου 300 ατόμων που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πομπή για την μεταφορά της Εικόνας της Εξόδου.

Ένας άλλος παράγοντας διασποράς που θα φανεί μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας είναι και ο συγχρωτισμός των πιστών στις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα. Αυτό αναφέρθηκε τόσο από τον κ. Τριβλή όσο και από τον κ. Παπαδόπουλο, οι οποίοι μίλησαν στο aixmi-news.gr. Ο κ. Τριβλής μάλιστα ήταν ιδιαίτερα αυστηρός στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι το 90% των κρουσμάτων προέρχεται από τις εκκλησίες όπου δεν λαμβάνονταν μέτρα από τους πιστούς.

Και ο τρίτος επιβαρυντικός παράγοντας κατά τον κ. Παπαδόπουλο είναι το άνοιγμα κάποιων παράνομων δραστηριοτήτων, καθώς είναι γνωστό ότι την περίοδο που ήταν κλειστά τα καταστήματα, κάποια λειτουργούσαν παράνομα, χωρίς μέτρα προστασίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…