Κεντρική Ηρακλής Σκουρτόπουλος: «Προτεραιότητα ο Καββαδάς και η στελέχωση με Έλληνες»

Σκουρτόπουλος: «Προτεραιότητα ο Καββαδάς και η στελέχωση με Έλληνες»

skourtopoulos iraklis scaled

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον σχεδιασμό του Ηρακλή της επόμενης σεζόν, τονίζοντας ότι προτεραιότητα της ομάδας είναι η παραμονή του Βασίλη Καββαδά. Παράλληλα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι θα ασχοληθεί πρώτα με την στελέχωση της ομάδας με Έλληνες παίκτες και στην συνέχεια θα ψάξει τις τελικές πινελιές με ξένους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θανάση Σκουρτόπουλου στον Metropolis 95.5:

«Θα έχουμε μεγάλες αλλαγές. Πέρσι περάσαμε από διαφορετικά στάδια, θεωρώ ότι χρειάζεται κάτι φρέσκο, να φτιάξουμε μία ομάδα με φιλοδοξία. Πρώτα θα βρούμε τους Έλληνες γι’ αυτή την προσπάθεια και μετά τους ξένους που θα είναι η τελική πινελιά. Τα νούμερα των αλλαγών και στους παίκτες και στους προπονητές πέρσι δεν μπορούσαν να φέρουν μία ομαλή χρονιά, ειδικά σε μία σκληρή λίγκα όπως η δική μας» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Όταν ήρθα η ομάδα ήταν σε δύσκολη θέση. Το να έχεις βάλεις στόχο τετράδας δημιουργείς λάθος απαιτήσεις. Το θέμα είναι να βάζεις στόχους που μπορείς να τους πετύχεις. Εμείς κάναμε διαχείριση και αν δεν είχαμε χτυπηθεί από τον κορωνοϊό θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει με καλύτερο τρόπο. Τα παιδιά που νόσησαν δεν ήταν σε θέση να μας βοηθήσουν. Ο Καββαδάς, ακόμη και τώρα, ένα μήνα μετά δεν είναι 100% έτοιμος.

Ο Βασίλης είναι για εμάς προτεραιότητα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι μετά τη φετινή του χρονιά σίγουρα θα συζητήσει και με άλλες ομάδες. Εμείς σαν Ηρακλή θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να τον κρατήσουμε για 2-3 χρόνια ακόμη, ώστε πάνω του να χτίσουμε τον ελληνικό κορμό. Το μπάτζετ και πέρσι ήταν μεγάλο. Για φέτος ο πρόεδρος μου είπε ένα εξαιρετικό νούμερο. Θα υπάρχει μία αύξηση σε σχέση με πέρσι. Θέλουμε του χρόνου να γίνει αλλαγή κατά την διάρκεια της σεζόν μόνο σε ανάγκη ή μόνο αν είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουμε καλύτεροι».

Για το ενδεχόμενο ευρωπαϊκής συμμετοχής ανέφερε: «Ο Ηρακλής έχει δικαίωμα στο FIBA Eurocup. Θα προσπαθήσουμε και θα έρθουμε σε επαφή για να πάρουμε την κάρτα για να συμμετάσχουμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ηρακλής

Δειτε επισης

Νέα σελίδα για τον μπασκετικό σήμα του Ηρακλή

Ο μπασκετικός Ηρακλής αλλάζει σελίδα αλλά και εποχή καθώς το καινούργιο σήμα αποκαλύπτει π…