Κεντρική Basket League Αγώνες Προμηθέας – Λαύριο 77-92: Άλωσε την Πάτρα και πάει για την ολική ανατροπή

Προμηθέας – Λαύριο 77-92: Άλωσε την Πάτρα και πάει για την ολική ανατροπή

cosey

Το Λαύριο έκανε νίκησε τον Προμηθέα με 92-77 στο κλειστό «Δημήτρης Τόφαλος» στον τέταρτο ημιτελικό της σειράς και οδήγησε την σειρά σε πέμπτο παιχνίδι μέσα στην έδρα του. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη απάντησε στο +7 του Προμηθέα στην δεύτερη περίοδο, είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου αγώνα, και έχτισε διψήφια διαφορά στην κρίσιμη τέταρτη περίοδο, αντέχοντας μέχρι το τέλος.

Ο Προμηθέας μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Δημήτρη Αγραβάνη κατάφερε να χτίσει μαξιλαράκι δύο κατοχών (10-5). Το Λαύριο αντέρδρασε και κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με τρίποντο του Μουράτου και έμμεσο τρίποντο του Ντιαλό (12-13). Οι Πατρινοί κατάφεραν να βγάλουν ξανά το παιχνίδι από την μια κατοχή με βολές του Γκραντ (21-17), απάντησε ο Κάρτερ από την γραμμή της φιλανθρωπίας, με τον Γκραντ να διαμορφώνει το 23-19 του δεκαλέπτου με λέι απ στην εκπνοή.

O Προμηθέας κατάφερε να προηγηθεί με 7 πόντους με τρίποντο του Γιαννόπουλου στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με το Λαύριο να απαντάει με επιμέρους 9-2 στην συνέχεια και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα με απίστευτο τρίποντο και φάουλ του Κόζι (28-28). Η ομάδα του Σερέλη με το μονέντουμ με το μέρος της κατάφερε να περάσει μπροστά με τρίποντο του Ντέιβις (28-31) ενώ λίγο αργότερα πήγε και στο +4 με τρίποντο του Γερομιχαλού (32-36). Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα με τον Μουράτο να βάζει φοβερό μπάζερ μπίτερ τρίποντο για το +7 του Λαυρίου (36-43).

Ο Προμηθέας μπήκε αποφασισμένος να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ στο ξεκίνημα της επανάληψης και μετά το καλάθι του Ντιαλό (38-45) έτρεξε σερί 8-0 και πήρε κεφάλι στο σκορ (46-45). Το Λαύριο αντέδρασε εκ νέου και κατάφερε να περάσει ξανά μπροστά λίγο αργότερα με τρίποντο του Ντέιβις (50-51). Η ομάδα του Σερέλη βρήκε ρυθμό στην συνέχεια και μπόρεσε για πρώτη φορά να χτίσει διαφορά 8 πόντων (52-60), με τον Προμηθέα να απαντάει στο τελευταίο ενάμισι λεπτό και με καλάθι του Γιαννόπουλου στην εκπνοή να καταφέρνει να κάνει το παιχνίδι μιας κατοχής (60-63).

Το Λαύριο κατάφερε να χτίσει και πάλι διαφορά 8 πόντων μετά από τρία λεπτά στην τέταρτη περίοδο με τρίποντο του Ντέιβις και κάρφωμα του Κάρτερ (65-73), αναγκάζοντας τον Μάκη Γιατρά να καλέσει τάιμ άουτ. To Λαύριο έχασε την ευκαιρία να πάει την διαφορά σε διψήφια επίπεδα με τον Προμηθέα να μειώνει στους 5 με τον Λούντζη (68-73). Ο Αγραβάνης απάντησε στις βολές του Κάρτερ (70-75) με τον νεαρό Αμερικανό να απαντάει και αυτός με την σειρά του με ακόμα ένα τρίποντο (70-78).

Ο Δημήτρης Αγραβάνης συνέχισε να είναι μοναδική απειλή από πλευράς Προμηθέα, με το Λαύριο να ελέγχει ολοκληρωτικά το παιχνίδι και να πηγαίνει την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων με τρίποντο του Μουράτου (72-83). To Λαύριο διαχειρήστηκε άψογα το προβάδισμα του στην αναμέτρηση με τον Κόζι να δίνει την χαριστική βολή με φοβερό τρίποντο (77-88), για να έρθει η νίκη με το τελικό 92-77.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 36-43, 60-63, 77-92

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…