Κεντρική Basket League Προμηθέας – Λαύριο 68-66: Ένα βήμα από τους τελικούς με «όργια» Γιαννόπουλου

Προμηθέας – Λαύριο 68-66: Ένα βήμα από τους τελικούς με «όργια» Γιαννόπουλου

giannopoulos

Μια νίκη μακριά από τους τελικούς της Basket League είναι ο Προμηθέας, ο οποίος επικράτησε με 68-66 του Λαυρίου στο «Δημήτρης Τόφαλος». Η ομάδα του Μάκη Γιατρά δυσκολεύτηκε αρκετά σε όλο το παιχνίδι, ωστόσο έμεινε μέσα χάρη στον εξαιρετικό Χάρη Γιαννόπουλο και στο τέλος μίλησε η ποιότητα των Αμερικανών του και έφτασε στην νίκη.

Αρκετά νευρικές ήταν οι δύο ομάδες στο πρώτο πεντάλεπτο με το Λαύριο να έχει το προβάδισμα και να καταφέρνει να πάει στο +7 μετά από καλάθι του Ντιαλό (4-11). Ο Προμηθέας κατάφερε να μειώσει στους 4 με συνεχόμενες βολές του Λούντζη (8-12), ενώ λίγο αργότερα ο Έλληνας γκαρντ πήρε μεγάλο επιθετικό ριμπάουντ και έφερε το παιχνίδι στην μια κατοχή (11-14). Ο Γιαννόπουλος στο τελευταίο λεπτό με τρίποντο έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με τον Μουράτο να διαμορφώνει το 14-16 του δεκαλέπτου.

Ο Προμηθέας με συνεχόμενα τρίποντα από Γκραντ και Γιαννόπουλο κατάφερε να περάσει μπροστά με 5 πόντους (23-18), ενώ λίγο αργότερα ο Αγκμπελίζ έκανε το +7 για τους Πατρινούς (27-20). H ομάδα του Σερέλη αντέδρασε και κατάφερε με επιμέρους 11-2 να περάσει και πάλι μπροστά (29-31). Ο Χάρης Γιαννόπουλος πήρε και πάλι το όπλο του στο τέλος του ημιχρόνου και ακολούθησε το τρίποντο του Αγραβάνη με δύο δικά του για να πάει η ομάδα του στα αποδυτήρια με αέρα 6 πόντων (38-32).

O Προμηθέας με συνεχόμενα καλάθια του Αγκμπελίζ κατάφερε να πάει για πρώτη φορά την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (42-32). Το Λαύριο έβγαλε αντίδραση στην συνέχεια και κατάφερε όχι μόνο να φέρει το παιχνίδι στα ίσα αλλά να περάσει μπροστά με 5 πόντους (45-50) τρέχοντας επιμέρους 18-3. Ο Προμηθέας μείωσε στον πόντο (49-50) με τον Γερομιχαλό να διαμορφώνει το 49-52 του δεκαλέπτου.

Στο ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου κυριάρχησαν οι άμυνες εκατέρωθεν με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν το μικρό τους προβάδισμα (51-55). To Λαύριο πήρε αέρα τριών κατοχών με καλάθι του Κάρτερ (53-60), με τον Προμηθέα να απαντάει με τρίποντα των Γιαννόπουλου και Φορντ (59-60) και βολή του Γκραντ φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα (60-60). To παιχνίδι συνέχισε να κρέμεται από μια κλωστή και ήταν ισόπαλο 66-66 μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον Άλφα Ντιαλό να κάνει αντιαθλητικό φάουλ 9 δέκατα πριν το τέλος και να χαρίζει ουσιαστικά το παιχνίδι στους Πατρινούς.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 38-32, 49-52, 68-66

  • Λαύριο - Απόλλωνας

    Λαύριο – Απόλλων Πάτρας 82-75

    Νίκησε το Λαύριο και έστειλε πιο κοντά στην Elite League τον Απόλλωνα Έπειτα από ένα παιχν…
  • grant panathinaikos paok

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
  • McRae Μαρούσι - ΑΕΚ

    Μαρούσι – ΑΕΚ 82-90

    Πέρασε από το Μαρούσι και… πετάει στην εξάδα η ΑΕΚ Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Περιστέρι: Τελικός πρόκρισης κόντρα στην Τενερίφη

«Τελικός» πρόκρισης για το Περιστέρι. Συνδυασμό αποτελεσμάτων θέλει το Περιστέρι   που αντ…