Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Παυλάκης: «Ανησυχητικά τα πρώτα δείγματα απ’ το άνοιγμα τις μέρες του Πάσχα» [vid]

Παυλάκης: «Ανησυχητικά τα πρώτα δείγματα απ’ το άνοιγμα τις μέρες του Πάσχα» [vid]

Εκτός παρκέ

«Όταν μιλάμε για φυσικά φαινόμενα, μεγαλόστομες κουβέντες καταντάνε τσάμπα μαγκιές. Αν υπάρξει κι άλλο τεράστιο κύμα, θα ξανακλείσουν όσα ανοίγουν, το θέμα είναι να κανονίσουμε να μην υπάρξει. Το πρόβλημα είναι τα καινούργια στελέχη του ιού που είναι πάντα επίφοβα. Μέσα σε 1-2 μήνες μπορούν να επικρατούν» υπογράμμισε στο MEGA, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Ισραήλ, όπου πέρσι το καλοκαίρι αναζωπυρώθηκε η πανδημία.

«Ο χρόνος θα δείξει αν άνοιξε προσεκτικά όπως πρέπει η εστίαση ή άτσαλα», προσθέτοντας ότι τώρα είναι εβδομάδα αναμονής ώστε να φανεί «αν υπάρχει μεγάλη ζημιά από το Πάσχα και πόση θα είναι. Τα αποτελέσματα στα γρήγορα τεστ την Τρίτη ήταν ανησυχητικά».

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, αναφορικά με τα χαμηλά ποσοστά των ηλικιωμένων εμβολιασμένων, ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι «το να φοβάται ένας 80άρης ότι ένα εμβόλιο θα του αλλάξει το DNA ή ότι θα του δημιουργήσει προβλήματα σε 20 χρόνια, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Απαράδεκτα φαινόμενα». Όπως σημείωσε, γνωρίζει νέους που κινδυνεύουν να μείνουν ανάπηροι και χωρίς πνευμόνια λόγω κορονοϊού.

Παράλληλα, ο κ. Παυλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των νέων στους εμβολιασμούς. «Οι νέοι φέρονται πιο λογικά από ορισμένους άλλους, αφήστε τους να προστατέψουν τον εαυτό τους».

«Ένα πρόβλημα στο ένα εκατομμύριο εμβολιασμών, που τώρα θα είναι αντιμετωπίσιμο, κοντεύει να καταστρέψει τον εμβολιασμό» πρόσθεσε σχετικά με τις τυχόν παρενέργειες των εμβολιασμών, ενώ εκτίμησε ότι οι υγειονομικοί πρέπει να εμβολιάζονται υποχρεωτικά.

Τέλος, για το εμβόλιο της Johnson & Johnson που ξεκινά σήμερα να χορηγείται στη Ελλάδα, ο κ. Παυλάκης έκανε λόγο για ένα «πάρα πολύ καλό εμβόλιο, πανεύκολο. Θα το έκανα χωρίς δεύτερη κουβέντα οποιαδήποτε στιγμή».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…