Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Πάσχα: Κωδικός 6 στο 13033 και self test για το σούβλισμα του αρνιού

Πάσχα: Κωδικός 6 στο 13033 και self test για το σούβλισμα του αρνιού

pasxa kokoretse e1617040915906

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ πριν το πασχαλινό τραπέζι.

Η κυβέρνηση αποφάσισε για την Κυριακή του Πάσχα ένα παρόμοιο πλαφόν με αυτό που εφαρμόστηκε τα Χριστούγεννα, τονίζοντας πως υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο δύο ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εδώ και μέρες αλλά και ο Πρωθυπουργός πρόσφατα, συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Με άλλα λόγια προτείνεται η διενέργεια ενός self test την προηγούμενη ημέρα προκειμένου να μπορούμε ασφαλείς να καθίσουμε και να απολαύσουμε το πασχαλινό τραπέζι χωρίς να υπάρχει ο φόβος να μεταδώσουμε ή να κολλήσουμε τον ιό από κάποιον άλλον.

Μητσοτάκης: Αρνί για… λίγους!

Οι ειδικοί έχουν ανάψει το «πράσινο φως» για συγκέντρωση δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνει με αποστολή του κωδικού 6 στο SMS στο 13033 με τους ειδικούς να συστήνουν τη διενέργεια self test σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Να σημειωθεί πως τα πρόστιμα είναι 300 ευρώ για κάθε παράβαση.

pasxa

Πώς θα πάμε στην εκκλησία

Σε ό,τι αφορά στις εκκλησιαστικές λειτουργίες, ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους, η αναλογία αυτή μειώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τμ.

Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την Κυριακή του Πάσχα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα.

Από τη Δευτέρα, 3 Μαΐου, όταν και ανοίγει η εστίαση και για μία εβδομάδα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 11 το βράδυ.

Στο πλαίσιο αυτό τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 μμ.

Όσον αφορά τη μετακίνηση εκτός νομού αυτή εξακολουθεί να απαγορεύεται μέχρι τις 15 Μαΐου οπότε και θα ανοίξει ο τουρισμός ενώ την Μεγάλη Πέμπτη έχουν επιτραπεί οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας.

Καύσωνας την Κυριακή του Πάσχα

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει, κυρίως στα ανατολικά, κατά τόπους τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…